salamdr_58071420524ca

شلغم از جمله پرطرفدارترین سبزیجاتی است که در فصل زمستان و پاییز وجود دارد غالبا سرماخوردگی های ویروسی تهدیدی برای سلامتی ما در فصول سرد سال به شمار می روند در ادامه با ارزش تغذیه ای شلغم و خاصیت های درمانی آن آشنا شوید با مصرف روزانه آن می توانید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید.

شلغم از نظر بافت و ظاهر شبیه به سیب‌زمینی است، اما عطر و طعم تیزی دارد که برای استفاده در کنار گوشت‌های شیرین مناسب است. این سبزی ریشه‌دار در تمام سال قابل دسترس است، اما معمولا در فصل‌های پاییز و زمستان یافت می‌شود و مصرف آن هم رواج بیشتری پیدا می‌کند. اضافه کردن شلغم به رژیم غذایی، ویتامین‌ها و املاح مهمی را برای بدن فراهم می‌سازد که همگی به تقویت سلامتی کمک می‌کنند.
هر فنجان شلغم له‌شده حاوی ۲۷ میلی‌گرم ویتامین C است که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد. براساس دستورالعمل‌های بین‌المللی، میزان مصرف روزانه این ویتامین در مردان باید به ۹۰ میلی‌گرم و در زنان به ۷۵ میلی‌گرم برسد. هدف اصلی از دریافت ویتامین C، تقویت سیستم ایمنی و ترمیم بافت‌های بدن است.
index
شلغم، تعداد زیادی از ویتامین‌های خانواده B را درون خودش گنجانده است، از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات و اسید پانتوتنیک. هر فنجان شلغم له‌شده، ۰.۲ میلی‌گرم از نیاز روزانه بدن به ویتامین B۶ را فراهم می‌سازد. ویتامین‌های B به متابولیسم چربی، کربوهیدرات‌ها و پروتئین کمک می‌کنند، عملکرد سیستم عصبی را تنظیم می‌کنند و برای سلامتی پوست، مو، چشم‌ها و کبد نیز ضروری هستند.

میزان کلسیم در هر فنجان شلغم له‌شده به ۷۶ میلی‌گرم می‌رسد که برابر است با ۸ درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم. علاوه بر این، میزان پتاسیم در همین مقدار شلغم به ۴۰۷ میلی‌گرم می‌رسد که دریافت آن برای حفظ تعادل مایعات در بدن و نگه داشتن فشار خون در سطح مطلوب ضروری است. شلغم، مقدار کمی از املاح مهم دیگر را هم برای بدن فراهم می‌کند: آهن، منیزیم، فسفر، سدیم، روی، منگنز و سلنیوم.

  • خواص معجزه‌گر شلغم
مصرف شلغم به صورت روزانه موجب از بین رفتن اسیداوریک در خون می شود و به رفع سنگ‌های کلیه کمک می کند و دردهای بیماران مبتلا به نقرس و بیماری های مفصلی را تسکین می‌دهد.
بهترین شیوه برای تهیه شلغم که ویتامین و خواص درمانی آن حفظ شود بخارپز کردن شلغم است. در این شرایط تمام خواص درمانی شلغم حفظ می شود. در حقیقت این روش در مقایسه با آب پز شدن شلغم بهتر است زیرا هنگام آب پز شدن بخشی از خواص درمانی شلغم که مانع از ابتلای مصرف کننده به سرطان می شود از شلغم خارج می شود.
index
شلغم علاوه بر داشتن ویتامین و مواد معدنی، خواص درمانی ویژه ای دارد که از آن برای درمان یبوست، تقویت بینایی و بهبود التهاب‌های مجاری تنفسی در زمان سرماخوردگی استفاده می کنند.
با توجه به دارا بودن مقادیر فراوان گوگرد در شلغم  می توان گفت گوگرد موجود به تقویت حافظه و سیستم عصبی کمک کرده و مصرف روزانه و خام شلغم نیز برای درمان جوش های صورت و شادابی پوست موثر است.
مواد مغذی موجود در شلغم نیز برای تشکیل بافت های استخوانی مفید است به همین دلیل در دوران بارداری برای افزایش استقامت بدن مادر و تقویت بافت استخوانی جنین مناسب است.
شلغم می‌تواند در درمان برونشیت، مشکلات تنفسی و آسم هم موثر باشد. شلغم به میزان زیادی ویتامین C دارد و خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند.
نوشیدن آبی که شلغم در آن پخته شده برای درمان گلودرد و التهاب های مجاری تنفسی توصیه شده است.

منبع:livestrong