دوران بارداری از جمله حساس ترین دورانی است که هر مادری پشت سر می گذارد. در این دوران خطرات زیادی سلامت مادر و نوزاد را به خطر می اندازد. به همین سبب برای حفظ سلامت مادر و فرزند لازم است تا مراقبت های ویژه ای از هر دو طرف صورت گیرد. نا شنوایی از جمله خطراتی است که سلامت مادر و فرزند را تهدید می کند. با دکتر سلام همراه باشید.
رضا لطفی- متخصص گوش، حلق و بینی عنوان کرد: 50 درصد موارد ناشنوایی در ایران را میتوان ناشی از بیتوجهی به سلامت جنین حین دوران بارداری دانست.
لطفی با اشاره به اینکه در کشورمان 50 درصد ناشنوایی در نوزادان به دلیل مشکلات دوران بارداری است، بیان کرد: عفونت های دوران بارداری، افزایش سن مادر، ژنتیک، سابقه ناشنوایی در بستگان، کاهش وزن نوزاد، مصرف دارو و یا دخانیات در این دوران و کاهش اکسیژن در مغز نوزادان نارس باعث بروز ناشنوایی در اطفال می شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی به تاثیر ید در دوران بارداری اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تاثیرات ید در مغز جنین، کمبودش در مادر باعث بروز مشکلات حرکتی و شنوایی نوزادان می شود.
وی به دیگر دلایل ناشنوایی اشاره کرد و افزود: بیماری هایی همچون سرخجه، زردی شدید، کمکاری تیروئید، مننژیت و عفونت گوش نیز باعث بروز ناشنوایی در نوزادان می شود.
این متخصص گوش، حلق و بینی با توجه به اینکه میزان ناشنوایی در زنان بیش از مردان است، اظهار داشت: در ایران شایعترین سن ناشنوایی در مردان بالای 40 سال و در زنان بعد از 80 سالگی است.
لطفی با اشاره به اینکه نوزاد ناشنوا به صدا هیچ عکس العملی نشان نمی دهد، تصریح کرد: اختلال در شنوایی باعث ایجاد آسیب های روحی، روانی، اجتماعی، کاهش یادگیری و اعتماد به نفس در کودکان می شود.
به گفته این متخصص، گفتار درمانی به افراد ناشنوا و یا کم شنوا در جهت تربیت شنوایی، تشخیص محرک های محیطی، توانایی تشخیص بین صداها و استفاده از کلمات و نشانه ها به صورت اشاره کمک بسزایی می کند.
منبع: سلامت نیوز