996

امروزه بسیاری از افراد بر این باورند که سلامت بدن می تواند به کمک رژیم های گیاه خورای بهبود یابد. بسیاری رژیم های غذایی گیاه خواری در پیش گرفته اند. اما باید توجه داشته باشید که این رژیم ها گاهی اوقات تا سر حد مرگ برای فرد خطرناک خواهند بود.

گیاهخواری یکی از رژیم های پرطرفدار در دنیاست و انواع مختلفی دارد. بعضی از گیاهخواران، فقط گوشت نمی خورند و سایر منابع پروتئین حیوانی مانند شیر و لبنیات یا تخم مرغ در برنامه غذایی شان وجود دارد، بعضی از آنها فقط گوشت سفید و منابع پروتئین دریایی را در برنامه غذایی شان دارند، بعضی ها هم در کنار انواع سبزی فقط ماهی و میگو می خورند و آنهایی که بیش از حد افراطی هستند، به هیچ یک از موادغذایی با منشا حیوانی مانند انواع گوشت سفید و قرمز، لبنیات، تخم مرغ و حتی سس مایونز لب نمی زنند…

 

 

پیروی از رژیم گیاهخواری مناسب، می تواند شانس ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی، دیابت نوع ۲، فشارخون بالا و برخی از انواع سرطان ها را کاهش دهد. البته هدف این مطلب، نقد و بررسی رژیم گیاهخواری نیست بلکه می خواهیم افرادی که به تازگی تصمیم گرفته اند گیاهخوار شوند، راهنمایی کنیم تا از هدفشان که همان حفظ و ارتقای سلامتشان است، دور نشوند. پس خواندن این مطلب بیشتر به درد کسانی می خورد که می خواهند گیاهخوار شوند.

 

 

پروتئین حیوانی را کاملا از رژیمتان حذف نکنید

 

اگر هر فرد بالغ روزانه ۱۷۵ ۵۰ گرم پروتئین مصرف نکند، احتمال کاهش حجم عضلات، تضعیف قدرت سیستم دفاعی بدن و قدرت بینایی، از دست دادن انرژی و ایجاد کم خونی در او وجود خواهدداشت. بهترین راه دریافت پروتئین مناسب و مورد نیاز بدن برای گیاهخواران، مصرف حبوبات مختلف و غلات است؛ یعنی ترکیب عدس، لوبیا، باقلا یا دانه سویا با برنج. اگر تصمیم دارید رژیم گیاهخواری بگیرید، بهتر است تمام منابع پروتئین حیوانی را از رژیم غذایی تان حذف نکنید یعنی برای دریافت پروتئین مرغوب و مناسب، در هفته مقداری گوشت ماهی، میگو یا تخم مرغ هم مصرف کنید. حذف شیر و لبنیات هم اصلا توصیه نمی شود.

 

 

از مصرف ویتامین های ۱۲ B و D غافل نشوید

 

بدن ما برای انجام خیلی از اعمال حیاتی خود مانند تولید سلول های قرمز خون به ویتامین ۱۲ B نیاز دارد. متاسفانه گیاهان از نظر این ویتامین حیاتی، بسیار فقیر هستند. ویتامین D هم یکی از ضروری ترین ویتامین ها برای حفظ قدرت و استحکام استخوان هاست و به بدن کمک می کند بتواند از کلسیم مواد غذایی بهره ببرد بنابراین اگر می خواهید بدنتان در طول رژیم گیاهخواری با کمبود ویتامین های ۱۲ B و D مواجه نشود، باید حجم مناسبی از مکمل های حاوی این ویتامین ها را با نظر پزشکتان مصرف کنید. البته قرار دادن کف دست ها یا سایر قسمت های پوست بدن در معرض تابش نورآفتاب هم می تواند مقداری ویتامین D به بدنتان برساند. بد نیست بدانید که کمبود ۱۲ B می تواند عوارضی مانند افسردگی، بدبینی، احساس سستی در راه رفتن و از دست دادن قدرت حافظه و حس بویایی را در پی داشته باشد.

 

 

کالری کافی دریافت کنید

 

نتایج تحقیقات مختلف ثابت کرده اند افرادی که رژیم گیاهخواری دارند، نسبت به سایر افراد در طول روز کالری کمتری دریافت می کنند و به همین دلیل احتمال ابتلا به چاقی بچه هایی که خانواده شان گیاهخوار هستند، در دوران کودکی بسیار کمتر از بچه های دیگر است. البته محققان معتقدند دریافت کالری کمتر از حد معمول در طول روز باعث کاهش سوخت وساز بدن، کمبود ریزمغذی های مورد نیاز بدن، افت قند خون، ابتلا به افسردگی و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مختلف به دلیل تضعیف قدرت دفاعی بدن می شود، به همین دلیل مصرف انواع مغزدانه های خام، میوه های خشک و غلات سبوس دار را به گیاهخواران توصیه می کنند.

 

 

حواستان به دریافت مواد معدنی هم باشد

 

گیاهان منابع خوب برخی از مواد معدنی مورد نیاز بدن مانند آهن، روی و کلسیم نیستند و کمبود این مواد معدنی می تواند عوارضی مانند کم خونی، احساس ضعف، پوکی استخوان، نشانگان پیش از قاعدگی، تغییر در میزان ترشح هورمون تستوسترون و به خطر افتادن سلامت اسپرم ها را در پی داشته باشد. به همین دلیل علاوه بر توصیه به مصرف شیر، لبنیات، ماهی، میگو و تخم مرغ به شما پیشنهاد می کنیم حتما غلات، حبوبات، مغزها، دانه ها، سبزی هایی با برگ سبز تیره، سویا و شیر سویا را در برنامه غذایی خود بگنجانید و برای جذب بهتر آهن، یک لیوان آب پرتقال طبیعی همراه با غذایتان بنوشید.