امروزه بیماری کبد چرب در بین افراد جامعه گسترش چشمگیری داشته است.ما در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که مبتلایان به بیماری دیابت تا چه حد در معرض ابتلا به کبد چرب هستند.دکتر بابک رضایی متخصص داخلی اظهار داشته اند شیوع بیماری کبد چرب به دلیل ارتباط تنگاتنگ میان بیماری های کبدی و دیابت در بیماران دیابتی بسیار بالاست.
رضایی ادامه داد: انسولین سیگنالهای لازم برای جذب گلوکز خون را ایجاد میکند و هنگامی که سطح گلوکز در خون بالا باشد، کبد با جذب گلوکز اضافی و تبدیل آن به گلیکوژن به پیام انسولین پاسخ میدهد. همچنین هنگامی که سطح گلوکز خون پایین بیاید، کبد گلوکز را دوباره به جریان خون میفرستد.
وی تصریح کرد: در افراد مبتلا به دیابت، کبد نمیتواند قند را به گلیکوژن تبدیل کند یا در مواقع لزوم آن را به شکل گلوکز به جریان خون وارد کند و این به چالش کنترل گلوکز خون میافزاید. اگر چه کارشناسان بر این باورند که کبد چرب علل مختلفی دارد، اما یک نظریه وجود دارد که علت آن را مقاومت به انسولین در کبد میداند. مقاومت به انسولین در کبد سبب میشود که پیامهای هورمونی برای فرستادن گلوکز به خون نادیده گرفته شود، سطح قندخون بالا رود و احتمال تجمع چربی در کبد افزایش یابد. فردی که در خطر مقاومت به انسولین است یعنی هنگامی که سلولها توانایی پاسخ به انسولین را ندارند، در خطر ابتلا به دیابت و کبد چرب نیز است.
وی خاطرنشان کرد: کنترل بیماری دیابت و رژیم غذایی مناسب و همچنین فعالیتهای ورزشی و به عبارتی سبک زندگی درست و سالم میتواند از ابتلای بیمار دیابتی به کبد چرب و سایر بیماریهای کبدی تا حدودی جلوگیری کند.
منبع سلامت نیوز