آرتروز از جمله بیماری های مربوط به مفاصل است که سبب سائیدگی و آسیب به آنها می شود. آرتروز انواع متفاوتی را شامل می شود. این بیماری اغلب برای مفاصل کوچک مانند دست و انگشتان اتفاق می افتد. این بیماری در سنین کهن سالی و اغلب برای بانوان اتفاق می افتد. با دکتر سلام همراه باشید.
استرس یکی از عوالم اصلی بروز آرتروز پسوریاسیسی است. یکی از چیزهایی که اغلب بیماران در این باره میگویند این است که وقتی میزان استرسشان بالا میرود، دچار التهاب و درد بیشتری میشوند. این استرس با کمبود خواب هم همراه است. وقتی کمتر میخوابید، دردتان هم بدتر میشود.
۲.جراحت
متخصصان میگویند که یکی دیگر از عوامل محرک آرتروز پسوریاسیسی، هر نوع جراحت پوستی مانند بریدگی، آفتابسوختگی و یا جراحی است که آن را پدیده کوبنر هم مینامند. وقتی دچار جراحتی مثل بریدگی روی پا میشوید، احتمال آنکه آن بخش از بدنتان دچار آرتروز پسوریاسیسی بشود بیشتر است. متخصصان میگویند که ارتباط بین آسیب و بروز آرتروز پسوریاسیسی همه و همه به واکنش غیرعادی التهابی برمیگردد. افرادی که دچار آرتروز پسوریاسیسی هستند اغلب التهاب سیستمیک در بدنشان به خاطر بیماری بالا است.
۳.دارو
بسیاری از داروهایی که به طور عادی برای درمان سایر بیماریهای پزشکی استفاده میشود میتواند مسبب آرتروز پسوریاسیسی شوند، هرچند این ارتباط با آرتروز پسوریاسیسی هنوز به طور کامل مشخص نیست. لیتیوم که برای درمان اختلالات روانشناختی به کار میرود باعث تشدید پسوریاسیس در نیمی از افرادی میشود که دچار پسوریاسیس بوده و آن را مصرف میکنند. داروهای ضدمالاریا مانند کلورکوئین و هیدروکسیکلروکوئین هم که برای آرتروز مفاصل تجویز میشود میتواند باعث تحریک حمله پسوریاسیسی چند هفته بعد از مصرف دارو شود.
۴.غذا
هنوز ثابت نشده است که غذای خاصی بتواند باعث تحریک آرتروز پسوریاسیسی شود، چرا که مطالعه این مسئله کار دشواری است چون افراد نمیتوانند به طور دقیق به خاطر بیاورند چه خوردهاند. با این حال، برخی غذاها و مواد مغذی میتوانند در پیشگیری از بروز آرتروز پسوریاسیسی تأثیرگذار باشد چرا که با التهاب در بدن مبارزه میکند. غذاهای ضدالتهاب شامل اسیدهای چرب امگا۳ بوده که در ماهی آبهای سرد، روغن برزک، روغن زیتون، اسفناج، کلم، بروکلی و توتفرنگی هم دارای اثرات ضدالتهابی است.