جیوه یک ماده سمی است که می تواند به سیستم عصبی انسان آسیب بزند و مقدار آن در ماهی های تن و سایر ماهی هایی که از ماهی تن بیشتری تغذیه می کنند بیشتر است. محققان اعلام کردند اگرچه افزایش سوزاندن زغال سنگ دلیل افزایش جیوه مطرح شده است؛ ولی سطح جهانی آن در حال کاهش است.
مطالعات نشان می دهد، صنعت کنترل انتشار این مواد ممکن است منجر به تولید ماهی سالم شود. براساس این مطالعه جدید سطح جیوه در یک گونه ماهی تن، توسط گازهای صنعتی از عناصر شیمیایی خطرناک کاهش می یابد. نتایج نشان می دهد کاهش انتشار جیوه می تواند به سرعت سطح جیوه پایین تری را در ماهی های اقیانوس ایجاد کند.
جیوه یک ماده سمی است که می تواند به سیستم عصبی انسان آسیب بزند و مقدار آن در ماهی های تن و سایر ماهی هایی که از ماهی تن بیشتری تغذیه می کنند بیشتر است. محققان اعلام کردند اگرچه افزایش سوزاندن زغال سنگ دلیل افزایش جیوه مطرح شده است؛ ولی سطح جهانی آن در حال کاهش است. طی یک دوره مشاهدات، جیوه در آب های اقیانوسی 3/4 درصد در سال های اخیر کاهش یافته است. محققان اعلام کردند جیوه در هوا، بالاتر از سطح جیوه در آب اقیانوس ها است.
برای ارزیابی اثرات این کاهش، تیم تحقیقاتی سطح جیوه در نمونه های بافتی نزدیک به 1300 ماهی تن را بررسی کردند. در این مطالعه سطح جیوه ماهی تن به طور متوسط 19% کاهش را نشان داده است. اگرچه این نتایج تشویقی برای کنترل جیوه است؛ ولی در واقع یک رابطه علت و معلولی مستقیم بین تغییرات در انتشار جیوه منطقه ای و سطوح پایین تر این سم در ماهی ها نمی باشد و قابل اثبات نیست.
در این باره بیشتر بخوانید: یک دنیا عارضه برای تن ماهی