33

افرادی بیشتر در معرض چاقی علی الخصوص چاقی چاقی موضعی و شکمی هستند که دارای مزاج سرد و تر می باشند. برای همین، این افراد از خیار و گوجه فرنگی و همچنین از غذاهای سرد و چرب استفاده کنند.

شهناز کارکن متخصص طب  در پاسخ به این سؤال که آیا دمنوش‌های گیاهی در کاهش وزن مؤثر هستند، گفت: طب سنتی این دمنوش‌ها را دارو می‌داند و همانطور که می‌دانید دارو باید تحت نظر پزشک مصرف شود و در صورتی که این دمنوش‌ها به صورت خودسرانه مصرف شوند مشکلاتی همچون اختلالات مزاجی، اضطراب و مشکلات روحی و روانی به وجود می‌آورد،  همچنین به دلیل کار بیش از حد کبد و کلیه، سبب ضعف اعضای داخلی بدن می‌شود.

این متخصص طب سنتی ادامه داد: پس مصرف دمنوش نباید به صورت خودسرانه باشد زیرا فرد نمی‌داند دمنوش‌ها را تا کی، چه میزان و چه زمانی ادامه دهد.

کارکن تعریف وزن ایده‌آل را اینگونه دانست: سلامت تمامی افعال داخلی و خارجی بدن بدون اینکه قوای بدن تحلیل رود و اعضا بتوانند فعالیت خود را به شکل طبیعی انجام دهند. در این طب تناسب اندام صرف مدنظر نیست.

وی برای افزایش متابولیسم بدن برنامه غذایی منظم و همچنین داشتن فعالیت منظم بدنی را لازم دانست و گفت: کسانی که دنبال کاهش وزن هستند باید هنگام غذا خوردن لقمه‌ها را کوچک برداشته، وسط غذا آب نخورند، غذا را خوب جویده همچنین لبنیات همراه مواد گوشتی مصرف نکنند.

این متخصص طب سنتی اضافه‌ کرد: افرادی با مزاج سرد و تر بیشتر مستعد چاقی الخصوص چاقی موضعی و شکمی هستند به همین دلیل این افراد نباید در فصول سرد از غذاهای سرد و چرب همچون خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند. این غذاها ظاهراً کالری کمی دارند اما متابولیسم بدن را به شدت کاهش می‌دهند.

طب سنتی یک طب مزاجی است یعنی دستورات آن به میزان حرارت و رطوبت بدن بستگی دارد.

وی افزود: زمانی که فرد افزایش وزن پیدا می‌کند یعنی رطوبت بدنش افزایش یافته و در صورتی که این افزایش رطوبت با افزایش گرمی بدن همراه باشد برای فرد بافت عضله‌ای می‌آورد که این موضوع را در ورزشکاران زیاد می‌بینیم.

کارکن گفت: غذاهایی که رطوبت بیشتری دارند و همزمان با فعالیت بدنی مصرف می‌شوند باعث می‌شود فرد عضله آورد. اما اگر مواد غذایی بدون هرگونه فعالیت بدنی مصرف شوند سبب افزایش وزن و چاقی موضعی می‌شود.

این متخصص طب سنتی اضافه کرد:‌ در طب سنتی برای کاهش وزن توصیه می‌شود از داروها و دمنوش‌های گرم و خشک همچون زیره و آویش استفاده شود. همچنین فرد باید رطوبت غذا را کاهش دهد یا فعالیت بدنی‌اش زیادتر از قبل شود. یعنی همزمان با رژیم غذایی مناسب، فعالیت بدنی داشته باشد.

وی کاهش وزن را با یک رژیم غذایی متناسب امکان پذیر دانست و گفت: در این برنامه غذایی، کیفیت غذاها باید بالا و بدون چربی‌های اضافه باشد.

کارکن گفت: عامل دیگری که سبب افزایش وزن می‌شود، ضعف هضم است، یعنی در صورتی که نکات صحیح غذا خوردن رعایت نشود فرد اضافه وزن پیدا می‌کند؛ خوب نجویدن و تند تند غذا خوردن سبب می‌شود بدن قوا نگرفته و دائم در حال خوردن باشد.

کارکن در پایان گفت:‌ مسائلی همچون تأثیر هرمون‌ها و ژنتیک را نباید در افزایش وزن بی‌اثر دانست. همچنین مسائل روحی روانی، اضطراب و استرس‌ها، روی غدد فوق کلیه اثر گذاشته و موجب افزایش مواد کورتن‌ها در بدن و به دنبال آن تولید چربی و حفظ چربی سطح بدن می شود.

منبع: خبرپو