969765-chipmunk4

اگر جزو علاقه مندان به سمورچه هستید بهتر است با اصول مهم در رفتار با این حیوان آشنا شوید بچه سمورچه بسیار مهربان و دوست داشتنی است تربیت این حیوان خانگی در سنین پایین به عهده شماست اهلی کردن این حیوان کار سختی نیست سعی کنید وی را عصبی نکنید تا شما را گاز نگیرد اجازه دهید آرام آرام به شما و محیط جدید عادت کند .

بهترین راه برای برقراری ارتباط با سمورچه خود این است که ان ها را در سن کم (8 هفتگی) دستی کنید.برخی پرورش دهندگان از روش “غدا دادن به وسیله دست” برای بر قراری ارتباط با سمورچه های خود استفاده می کند.شما نیز می توانید این روش را زمانی که سمورچه تان بین 6 تا 8 هفتگی است امتحان کنید!

برخی سمورچه ها از قبل توسط فروشندگان دستی می شوند و به صورت اهلی شده به فروش می رسند و این موضوع باعث افزایش قیمت ان ها نیز می شود.اگر سمورچه شما نیز دستی و اهلی است,ظرف یک هفته با دادن غذاهای مورد علاقه(گردو,بادام زمینی,تخمه افتاب گردان) و بازی کردن با سمورچه (چند ساعت در روز) می توانید توجه او را نسبت به خود جلب کنید.

برخی سمورچه ها نیز در سن پائین(6 تا 8 هفتگی) به فروش می رسند و تربیت انها به عهده خود شماست.اگر به تازگی صاحب یک بچه سمورچه شده اید,بهتر است در قفس فضای امنی برای او به وجود اورید.با او حرف بزنید و با دست به او غذا دهید تا با صدا و بوی دست شما اشنا شود.این کار را باید چند ساعت در روز به مدت 3 هفته انجام دهید.
توجه!هرگز سمورچه ای که هنوز اهلی نشده و به شما عادت نکرده را از قفس خارج نکنید,زیرا ممکن است نتوانید برای بار دوم او را ببینید ! بعد از برقراری ارتباط با سمورچه خود,می توانید او را از قفس بیرون اورده و برای چند ساعت ازاد بگذارید.هنگام خارج کردن سمورچه از قفس,مطمئن باشید که محیط خارج از قفس برای او امن و بی خطر است.محیط بیرون از خانه می تواند برای سمورچه خطر ناک باشد ! ممکن است گربه ها یا پرندگان شکاری برای شکار سمورچه شما کمین کرده باشند!

در دست گرفتن سمورچه:

بعد از خرید سمورچه,چند روز او را به حال خود رها کنید و به او دست نزنید.به سمورچه خود فرصت دهید با محیط و خانه جدید خود اشنا شود.در این مدت شما می توانید روبه روی قفس سمورچه خود بنشینید و با او حرف بزنید.بعد از چند روز ,اگر نشانه ای از ترس و وحشت در سمورچه خود ندیدید,می توانید در دست گرفتن او را شروع کنید.برای در دست گرفتن سمورچه,ابتدا غذای مورد علاقه او را کف دست خود قرار دهید و دست خود را جلوی حیوان بگذارید,او ابتدا شروع به بو کردن دست شما می کند و بعد به ارامی به سمت دست شما می اید.هنگام نزدیک شدن سمورچه,دست خود را به طور ناگهانی عقب نبرید زیرا با این کار موجب ترس و وحشت حیوان می شود.باید کاری کنید تا سمورچه به شما اعتماد کند.چند بار در روز غذا دادن با دست به سمورچه را امتحان کنید.پس از چند روز سمورچه به راحتی و بدون ترس روی دست شما می اید.نوازش کردن حیوان و حرف زدن با او در هنگام بر قراری ارتباط,بسیار موثر خواهد بود.

وقتی مطمئن شدید حیوان کاملا با شما اشنا شده و به شما اعتماد دارد,می توانید او را از قفس بیرون بیاورید.

یاد دادن اسم سمورچه به او:

اگر دوست دارید هنگامی که سمورچه خود را صدا می کنید به سمت شما برگردد,هنگامی که در حال نوازش او هستید,نام او را چند بار با مهربانی صدا بزنید.این کار را چند بار در روز انجام دهید.پس از مدتی,هنگام صدا زدن نام سمورچه,او برای نوارش شدن توسط شما به سمتتان می اید.اگر هنگام صدا کردن نام سمورچه,او واکنشی از خود نشان داد,با دادن غذای مورد علاقه اش رو را تشویق کنید.توجه داشته باشید که سمورچه ها را نمی توان مانند سگ و گربه تعلیم داد!ممکن است این اموزش چند ماه طول بکشد,به همین دلیل شما باید صبور و با حوصله باشید.

به یاد داشته باشید که این اموزش باید بعد از اینکه سمورچه شما را به عنوان صاحب خود پذیرفت,صورت بگیرد.

گاز گرفتن سمورچه ها:

اگر شما هنگام برقراری ارتباط با سمورچه یا در دست گرفتن او,اصول و قوانین را رعایت نکنید و باعث ترس و وحشت حیوان شوید,او برای دفاع از خود شما را گاز خواهد گرفت.همچنین در فصل زمستان که سمورچه شروع به جمع اوری و ذخیره غذا می کند,به طور غریزی هرچیزی که به لانه یا غذای او نزدیک شود را گاز خواهد گرفت.

شما می توانید به سمورچه خود یاد بدهید که دیگر کسی را گاز نگیرد.برای اموزش دادن به سمورچه ممکن است چند بار دست شما زخمی شود ! نحوه این اموزش به این گونه است : هنگامی که سمورچه دست شما را گاز گرفت,نام او را صدا بزنید و با صدای نسبتا بلند و محکم کلمه نه را بگوئید.سپس روی بینی حیوان ضربه ارامی بزنید یا با انگشت به پشت گردن او بزنید.با این کار ,سمورچه شما می فهمد که گاز گرفتن کار اشتباهیست و در صورت انجام این عمل تنبیه خواهد شد.این اموزش نیز باید بعد از اینکه سمورچه نام خود را یاد گرفت صورت پذیرد.

خواب زمستانی:

در طبیعت,سمورچه ها به خواب زمستانی می روند اما در اسارت باید از خواب زمستانی ان ها جلوگیری شود.خواب زمستانی می تواند باعث تضعیف حیوان و در نهایت مرگ او شود زیرا در این مدت,سمورچه هیچ فعالیتی نداشته و از مواد غذایی نیز تغذیه نمی کند.در زمستان ها سمورچه خود را گرم نگه دارید.گرم نگه داشتن محیط سمورچه می تواند از خواب زمستانی او جلوگیری کند.اگر دیدید حیوان به خواب زمستانی رفته است او را بیدار کنید.

صدای سمورچه ها:

در فصل جفتگیری ممکن است صدایی مانند جیر جیر از سمورچه ماده خود بشنوید.نگران نباشید!سمورچه های ماده در فصل جفتگیری با جیر جیر کردن توجه سمورچه های نر را به خود جلب می کنند.

نگهداری چند سمورچه در کنار هم:

سمورچه ها نیز مانند بیشتر جوندگان,قادر به تحمل هم نوعانشان در قلمرو خود نیستند.دعوا و مبارزه برای قدرت نمایی در بین سمورچه ها رایج است که نتیجه ان اسیب های جدی یا حتی مرگ یکی از سمورچه هاست.بهتر است یک جفتسمورچه را در قفس نگهداری کنید اما اگر مایل به نگهداری چند سمورچه هستید,باید ان ها را از بچه گی در کنار هم قرار دهید یا سمورچه ها باید با هم خواهر و برادر باشند.

بیمارستان دامپزشکی پایتخت