2259255

عمر مفید بیمارستان ها در کشور بنابه گفته ی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بین سی تا چهل سال می باشد که پس از این مدت بیمارستان ها شروع به فرسودگی می کنند و باید با مدیریت و هزینه ی استاندارد این میانگین به بیش از پنجاه سال برسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حاجی میر اسماعیل اظهار داشت: از آنجایی که نظام سلامت به عنوان یکی از زیر نظام های اصلی جامعه به دلیل پیچیدگی و مسائل خاص خود در معرض بیشترین تحولات است و در این میان با توجه به هزینه بری امر درمان بویژه احداث و نگهداری بیمارستانها لازم است توجه و مدیریتی جامع بر آن حاکم باشد.

رئیس سومین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات افزود: زندگی و سلامت افراد بسیاری در دستان نظام های بهداشت و درمان (سلامت) قرار دارد. از زایمان بی خطر یک نوزاد سالم گرفته تا مراقبت همراه با احترام از یک فرد سالمند، بخش بهداشت و درمان مسؤولیتی حیاتی و مداوم نسبت به افراد در کل دوره زندگی شان دارد.

حاجی میر اسماعیل ادامه داد: در بخش سلامت، بیمارستان، به عنوان یکی از نهادهای مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتی درمانی و آموزشی کشور به شمار می رود که با تسهیلات ویژه خود در بازگشت سلامت جسمانی و روانی افراد بیمار جامعه، آموزش نیروهای متخصص بخش بهداشت درمان، پژوهش های پزشکی و نهایتا ارتقا سطح سلامت جامعه نقش اساسی ایفا می کند. از سوی دیگر براساس مطالعه وسیع بانک جهانی، بین ۵۰ تا ۸۰ درصد منابع بخش سلامت در کشورهای در حال توسعه، به بیمارستان ها اختصاص دارد. بنابراین استفاده بهینه و صحیح از منابع آنها بایستی کانون توجه مدیران و مسوولان بیمارستانی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: استاندارد سازی‌ ساخت‌ و سازهای بیمارستانی و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهای جهانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این مشکل همچنین در حوزه نگهداشت این سازه‌ها به چشم می‌خورد. به‌طور کلی در طراحی، ساخت، نگهداشت و بهره‌برداری بیمارستان‌ها در کشور، وزارت بهداشت به‌عنوان سیاستگذار باید دارای استراتژی قابل‌قبول در این عرصه باشد.

حاجی میر اسماعیل ادامه داد: بسیاری از بیمارستان‌ها از نظر مقاوم‌سازی‌ دارای ضعف هستند. باید برنامه‌ای برای جلوگیری از فرسودگی سریع بیمارستان‌ها در پیش گرفته شود. تعداد زیادی از بیمارستان‌هایی که در چند سال اخیر ساخته شده به سبک و سیاق بیمارستان‌هایی بوده که حدود ۳۰ تا ۴۰ سال پیش ساخته شده است. در حالی‌که در دنیا معماری پایدار و نحوه استفاده حداکثری از انرژی از بحث‌های مهم در این نوع ساخت و سازها است.

وی خاطرنشان کرد: معماری بیمارستانی باید متناسب با افرادی که در این فضا در گردش هستند اعم از بیمار، همراهان بیمار و پرسنل بیمارستان ساخته شود چرا که افراد نام‌برده از نظر روحی در وضعیت مناسبی نیستند و تحت‌تأثیر مسائل و مشکلات و رنج‌های حاصل از بیماری و حتی شاهد مرگ هستند. به همین دلیل اکثر بیمارستان‌هایی که در دنیا ساخته می‌شود به نور، رنگ، مصالح، ترکیب رنگ و هارمونی آنها با طراحی و فضای داخلی بیمارستان اهمیت زیادی داده می‌شود چون براساس یافته‌های علمی و تحقیقات پزشکی می‌تواند در فرایند درمان و کاهش مدت اقامت و تسریع در ترخیص بیمار از بیمارستان نقش بسیار مهمی ایفا کند.

 رئیس سومین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات گفت: از آنجا که در کشورهای پیشرفته مصالح بکار گرفته شده، طراحی، ساخت، بهره‌برداری و نگهداشت بیمارستان‌ها براساس استاندارد صورت می‌گیرد، یعنی پروسه مطالعه، بودجه‌بندی، برنامه‌ریزی و… با قانون و مقررات سختگیرانه انجام می‌شود بیمارستان‌ها حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ سال عمر می‌کنند و گاه با بازسازی‌های خیلی دقیق عمر آنها را افزایش می‌دهند و گاه نیز تغییر کاربری می‌دهند و برای کارهای دیگر از آن استفاده می‌کنند. اما در کشور ما عمر مفید بیمارستان‌ها ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر نیست و بعد از این مدت شروع به فرسودگی می‌کنند.

سومین کنگره تخصصی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات در تاریخ ۲۸ و ۲۹ آذر ۹۵ به همراه جشنواره تقدیر از خیرین سلامت و پیشگامان ساخت بیمارستان، در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار می گردد.

منبع/مهر