یکی از اصلی ترین و مهم ترین راهکار های حفظ سلامت بدن ، استفاده از مواد غذایی مناسب است. مواد غذایی که در عین حفظ کردن تناسب وزن ، انرژی مورد نیاز بدن را نیز تامین کرده و عملکرد اعضای مختلف را بهبود بخشد.
وقتی صحبت از سلامت خورد و خوراک می شود به طور قطع می توان فهرست بلند و بالایی از انواع موادغذایی سالم که می توانند در درازمدت منافع زیادی را عاید بدن افراد کنند تهیه کرد. با این حال برخی موادغذایی خاص به دلیل قابلیت های به مراتب بیشتر در یک فهرست تفکیک شده قرار می گیرند و البته به تبع آن به شکل گسترده تری مورد توجه واقع می شوند…
یکی از این فهرست های تفکیک شده و البته خاص همین جا، پیش روی شماست. شما با ۱۱ نوع ماده غذایی اعلا از لحاظ مقوی بودن و البته خواص منحصر به فردشان روبرو هستید که اگر به طور ثابت آنها را در برنامه غذایی تان بگنجانید کاملا خودکار سلامت بدنتان را تا بیشترین حد ممکن بیمه کرده اید. این ویکی پدیای سلامت غذایی را از دست ندهید.
مغز متفکر با بلو بری
بلو بری مدت زیادی نیست که به ایران آمده و شاید هم دقیقا به همین دلیل است که فعلا آنطور که باید و شاید در سبد غذایی خانواده های ایرانی جای ثابتی برای خودش دست وپا نکرده است. با این حال در ابتدای این فهرست بلو بری جلوس کرده و شاید دقیقا به همین دلیل و البته بعد از کشف همه توانایی های این خوراکی اروپایی به این نتیجه برسید که بیشتر از قبل به این ماده خوراکی خوشمزه بها بدهید.این میوه شیرین و خوشمزه به طور طبیعی منبع غنی از آنتی اکسیدان و ویتامین C است. نکته ای که حاکی از قابلیت بلو بری برای مقابله با انواع بیماری ها خواهد بود. رنگدانه های قرمز موجود در این میوه باعث بالا رفتن قدرت فعالیت مغز می شود و تمکز ذهنی را بیشتر و بهتر می کند.
پیشنهاد ما
پیشنهاد می کنیم برای وعده صبحانه سراغ انواع کورن فلکس هایی بروید که بلو بری هم در قالب میوه خشک در آن وجود دارد. در ضمن بلوبری در افراد چاق و دارای قند بالا خطرناک است.
بروکلی از مثانه محافظت می کند
یادتان می آید تا به حال در چند و چند مقاله و مطلب درباره خوردن کلم بروکلی و فواید آن خوانده و شنیده اید؟ سبزی های چلیپایی این قابلیت را دارند که افراد مصرف کننده انواع این سبزی ها را از خطر سرطان مثانه مصون نگه دارند. یکی از بهترین و راحت ترین راه های مصرف بروکلی استفاده آن در قالب سالادی سبک و ساده کنار غذای معمول است.
پیشنهاد ما
اگر نمی توانید بروکلی را خام میل کنید، پیشنهاد می کنیم آن را بخارپز و کنار انواع غذای خود میل کنید.
سیر محافظ روده های شماست
این منبع سرشار و البته غنی از آنتی اکسیدان نه تنها یک طعم دهنده بی نظیر است بلکه با خاصیت های درمانی ویژه اش مانع رشد سلول های سرطانی در روده ها می شود. سیر را از راه های به طرق مختلف می توانید مصرف کنید. به عنوان طعم دهنده غذا از پودر سیر استفاده یا در هر غذای خود یک حبه سیر رنده کنید یا اینکه حبه کامل را در غذا بیندازید.
پیشنهاد ما
اگرچه خیلی از افراد با توجه به بوی ناخوشایند سیر با خوردن آن مشکل دارند اما اگر واقعا به سلامت خود اهمیت می دهید پس بدانید نباید به راحتی از کنار این ماده غذایی عبور کنید. برای آن گروه افرادی که با خوردن سیر مشکلی ندارند یک پیشنهاد ساده داریم؛ هر روز نصفه یک حبه سیر را مثل قرص بخورید تا در بلند مدت سلامت بدن خود را تضمین کرده باشید.
مغزهای تخمه
شر سرطان پستان را از سرتان کم می کند
مغز های تخمه ها به خصوص آنهایی که قهوه ای رنگ هستند به عنوان منابع فیبر محسوب می شوند و این همان چیزی است که به گواه تحقیقات انجام شده مانع رشد سلول های سرطانی به خصوص سرطان پستان در خانم ها می شوند. این مغزها با بهره مندی از منیزیم باعث کنترل قندخون خواهند شد. امگا۳ موجود در آنها علاوه بر اینکه تری گلیسیرید را پایین می آورد، مانع بروز التهاب در سطح بدن خواهد شد.
اسپاگتی اسفناج
سیر از جمله موادغذایی ای بود که در این ویکی پدیای سلامت یکی از سرفصل ها را به خود اختصاص داد. برای خوردن سیر در خوشمزه ترین حال ممکن چه چیزی بهتر از یک نان سیر خانگی است؟ آستین ها را بالا بزنید و نان سیر تهیه کنید.
مواد لازم:
نان باگت: یک عدد
روغن زیتون بکر: یک چهارم پیمانه
سیر: ۴ حبه رنده شده
سبزی معطر: دو قاشق غذاخوری ریزشده
پنیر موتزارلا: ۴ قاشق غذاخوری رنده شده
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
نان را به ضخامت ۴ سانتی متر حلقه حلقه کنید.
نان ها در روغن بزنید و سپس روی آنها نمک و فلفل بپاشید.
سیر، پنیر و سبزی را روی نان ها بریزید.
نان را ۸ دقیقه در فر گریل و سپس میل کنید. به همین سادگی!
می آورد، مانع بروز التهاب در سطح بدن خواهد شد.
پیشنهاد ما
به عنوان عصرانه یا صبحانه از نان هایی استفاده کنید که لابلای آنها با این مغزها پر شده است. البته اگر همیشه یک کاسه پر از این خوراکی ها روی میز اتاق نشیمن خود داشته باشید و اتفاقا تند تند هم به آن ناخنک بزنید، کار خوبی است و به یاد داشته باشید که مصرف زیاد این?ها هم چاق کننده است.
چشمان تان را با سبزی های سبز بیمه کنید
سراغ سبزی های سبز بروید و تا می توانید انواع آن را مانند اسفناج و همه کلم های سبز رنگ و خلاصه هر نوع سبزی با برگ سبز مصرف کنید. سبزیجات این چنینی با آهن، بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E و کلسیم در بیشترین میزان ممکن همراه هستند و این یعنی با خوردن سبزی هایی که اتفاقا برگ های سبز دارند همه نیازهای ضروری بدن را با قدرت و سلامت هر چه بیشتر به دست آورده اید. این نوع سبزی ها همچنین شامل لوتئین می شوند که می تواند در برابر ضعف ماهیچه های چشمی و البته آب مروارید از چشمانتان محافظت کند.
پیشنهاد ما
به جز خوردن سالاد و بورانی ماست و اسفناج، پیشنهاد بسیار ساده دیگری هم برایتان داریم. شب به شب یک سبد سبزی خوردن خوشمزه که نمادی است از یک سفره ایرانی و البته میزان اهمیت شما به سلامت غذایی تان را نشان می دهد کنار غذایتان بگذارید.
سویا استخوان هایتان را محکم می کند
پنیر توفو یا سایر محصولاتی که با سویا درست شده اند فقط مخصوص گیاهخوران نیستند. سویا کلسترول بد خون را کاهش می دهد و البته باعث استحکام هر چه بیشتر استخوان ها می شود. سویا به خصوص برای گرگرفتگی خانم هایی که در سن یائسگی هستند بسیار مفید خواهد بود. مصرف سویا برای آقایان و خانم?های یائسه محدودیت ندارد ولی زنان جوان و دختران نباید به?طور متوسط بیش از ۲۵ گرم پروتئین سویا در روز مصرف کنند.
پیشنهاد ما
سویا را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید تا هم در مصرف گوشت صرفه جویی کرده باشید و هم از همه مزایایی که سویا در خود نهفته دارد، بهره ببرید. مطمئن باشید ترکیب سویا با گوشت چرخ کرده تفاوت خاصی در مزه و البته بوی غذای شما ایجاد نخواهد کرد.
انار التهاب ها را نابود می کند
آیا می دانستید آب انار تا چه اندازه می تواند مانع سرطان هایی شود که بنای اصلی آنها به دلیل عفونت و التهاب های طولانی مدت در بدن است؟ انار این قابلیت را دارد تا مانع بروز بیماری های قلبی شود به خصوص اگر مصرف آن به طور مداوم در برنامه غذایی افراد قرار بگیرد. به یاد داشته باشید که مصرف خود انار از آب انار بهتر است. مصرف آب?انار اشتها?آور است به?طوری که خیلی از شرکت?های دارویی شربت اشتهاآور انار تولید می?کنند.
گوجه فرنگی
سرطان را از پای در می آورد
گوجه فرنگی، از خانواده سبزی ها، آبدار و البته خوشمزه به واسطه بهره مندی از لیکوپن به عنوان یک کاراتونویید شناخته شده این قابلیت را دارد که خطر ابتلای افراد به انواع سرطان را به حداقل برساند همان طور که می تواند یک داروی طبیعی برای پیشگیری از بیماری های قلبی محسوب شود. اگر تا امروز از کنار گوجه فرنگی بی تفاوت عبور کرده اید لطفا حتما راهی پیدا کنید تا این همه مزایای غیر قابل چشم پوشی آن را از دست ندهید. اگر با گوجه فرنگی های بزرگ مشکل دارید سراغ گوجه های گیلاسی بروید تا کم کم با طعم و مزه آن خو بگیرید.
پیشنهاد ما
تحقیقات نشان داده اند گوجه فرنگی پخته شده مقدار بسیار بیشتری لیکوپن به بدن افراد می رساند، بنابراین می توانید هنگام پخت برخی غذاها گوجه فرنگی را هم بپزید و همراه آن میل کنید. فراموش نکنید گوجه فرنگی پخته و له شده می تواند همان ربی باشد که در بیشتر غذاها مصرف می کنید. پس بهترین راه جایگزین کردن گوجه فرنگی پخته و له شده به جای رب هایی است که اسانس و البته مواد نگهدارنده دارند.
شکلات سیاه
استرس را فراری می دهد
از آنجا که شکلات ممکن است باعث اضافه وزن شود از خوراکی های محبوبی است که علاقه مندانش باید برای خوردن آن دلیل موجهی داشته باشند. ما این دلیل موجه را به شما خواهیم داد. روزانه چند گرم شکلات سیاه که البته ۷۵ درصد آن را کاکائو تشکیل داده باشد می تواند کلسترول بد خونتان را پایین بیاورد، مانع تشدید آرتروز خواهد شد و البته استرس را به طرز چشمگیری کاهش می دهد. به یاد داشته باشید که شکلات سیاه علاوه بر منافع اش پرچرب است و مصرف آن هم چاق?کننده است.
پیشنهاد ما
روزانه به اندازه یک عدد قند حبه ای شکلات سیاه را با چای صبحگاهی تان میل کنید تا هم قند نخورده باشید و هم در طولانی مدت آثار مفید این خوراکی دوست داشتنی را به وضوح در سلامتتان مشاهده کنید.
ماهی، صدای ضربان قلبتان را رساتر می کند!
حتما خودتان خوب می دانید ماهی به خصوص ماهی سالمون منبع غنی امگا۳ است که طبق تحقیقات انجام شده ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را تا حد امکان کاهش می دهد، التهابات در سایر نقاط بدن را از بین می برد و البته کارایی مغز را بهتر و قوی تر خواهد کرد.
پیشنهاد ما
اگر از شکل ساده و همیشگی این غذا خسته شده اید چرا هر از گاهی ته چین ماهی را امتحان نمی کنید؟ برای تهیه ته چین ماهی کافی است همان مراحلی را که برای ته چین مرغ جلو می روید، انجام دهید. با این تفاوت که برنج شما می تواند سبزی پلو باشد.
حبوبات تعمیرتان می کند!
نخود، لوبیا و عدس. آیا جزو آن گروه افرادی هستید که تصمیم گرفته اند گوشت را از برنامه غذایی شان حذف کنند؟ با این وصف بهتر است بدانید بهترین آلترناتیو برای پروتئین موجود در گوشت حبوبات به خصوص لوبیا هستند. حبوبات فعالیت کلی سیستم بدن را تسهیل می کند و در عین حال که منبع غنی از ویتامین B است از سلامت قلبتان هم محافظت خواهد کرد. باعث کاهش استرس می شوند و با بهره مندی از آهن و کلسیم، دیگر نیازهای ضروری بدن شما را برطرف می کنند. اگر می خواهید خودتان را یک تعمیر اساسی بکنید خوردن حبوبات را به طور منظم در دستور کارتان قرار بدهید.
پیشنهاد ما
ما ایرانی ها از این حیث که غذایی سنتی و خوشمزه به نام آش داریم باید احساس خوشبختی کنیم! هم به خاطر خوشمز گی اش و هم به خاطر فواید نخود ولوبیای داخلش. اگر علاقه ای به خوردن حبوبات خالی ندارید هفته ای یکبار آش خوری را در برنامه غذایی تان جای بدهید تا از همه مزایای حبوبات بی نصیب نمانید. البته فراموش نکنید از یک شب قبل حبوبات آش را خیس کنید تا نفخ آنها گرفته شود.
سالمون مخصوص
آیا می خواهید امگا۳ را کاملا طبیعی به بدنتان برسانید و در عین حال از شکل همیشگی طبخ و سرو ماهی خسته شده اید؟ اگر اینطور است راه های متنوع تری را به شما پیشنهاد می کنیم. ماهی را در قالب پیتزا بخورید آن هم از نوع دریایی اش.
مواد لازم:
خمیر پیتزا: ۱۵۰ گرم
روغن زیتون: ۳ قاشق سوپ خوری، قارچ: ۲۰۰ گرم
پیاز خلالی شده: یک چهارم پیمانه
فیله ماهی تیلا پیلا: ۱۰۰ گرم
میگو پخته شده: ۱۰۰ گرم، نخود فرنگی پخته: ۱۰۰ گرم
هویج پخته نگینی: ۵۰ گرم
فلفل دلمه ای: ۵۰ گرم، پنیر موتزارلا: ۵۰ گرم
پنیر پیتزا: یک دوم پیمانه
پودر ارگانو، آویشن، فلفل قرمز، پاپریکا: به مقدار لازم
طرز تهیه:
فیله ماهی ها را در کف یک ظرف با یک قاشق سوپ خوری زعفران حل شده و یک قاشق سوپ خوری روغن با در بسته بگذارید تا پخته شود. حرارت را ملایم رو به تند بگذارید. سپس ماهی را برگردانید و یک دقیقه زمان بدهید تا طبخ شود. ماهی را خارج کنید و بگذارید خنک بشود. کف قالب پیتزا را با روغن زیتون چرب و بعد خمیر را داخل آن باز کنید. پودر پنیر موتزارلا را روی خمیر پیتزا بپاشید و سپس کمی پیاز روی سطح آن پخش کنید. در صورت تمایل می توانید پیاز را به طور کامل از این دستور حذف کنید. تکه های ماهی، قارچ و سبزی ها را روی خمیر بریزید. پودر پنیر پیتزا را در مقدار کم اضافه کنید و بعد میگوها را روی آن قرار بدهید.
فر را از پیش با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و سپس پیتزا را به مدت ۱۵ دقیقه داخل آن بگذارید تا پخته شود.