picsart_1480196338417

سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل اعلام کرد: زیکا، ویروس پشه ای که می تواند نقص های مادرزادی شدید در مادران آلوده ایجاد کند، دیگر یک وضعیت اضطراری برای بهداشت جهانی نمی باشد. براساس گزارشات، در حالی که گسترش زیکا از اهمیت زیادی برخوردار است.

سازمان بهداشت جهانی سازمان ملل اعلام کرد: زیکا، ویروس پشه ای که می تواند نقص های مادرزادی شدید در مادران آلوده ایجاد کند، دیگر یک وضعیت اضطراری برای بهداشت جهانی نمی باشد. براساس گزارشات، در حالی که گسترش زیکا از اهمیت زیادی برخوردار است، باید در حال حاضر آن را با دیگر پشه های آفات زا مانند مالاریا یا تب زرد که باعث انتقال بیماری می شوند طبقه بندی کرد.

همچنین اعلام کرده اند که از اهمیت زیکا کم نمی شود و در حاشیه قرار نمی گیرد. این پیام ارسال می شود که زیکا باقی مانده است و پاسخی که نسبت به ماندن آن باید گرفته شود. مقامات مربوطه اظهار داشته اند که اسپری کار بر روی زیکا با تصمیم مراقبت آژانس همراه است. یک متخصص ویروس شناسی مشهور و مدیر مؤسسه ی آلرژی و بیماری های عفونی معتقد است که: برداشتن وضعیت اضطراری ویروس زیکا خیلی زود است، زیرا زیکا یک بیماری فصلی است.

آیا امکان یک تجدید حیات برای مکان های مبتلا به این ویروس مانند برزیل، کلمبیا و یا جاهای دیگر وجود دارد؟

اگر وضعیت اضطراری برای این بیماری قبل از گسترش دوباره ی آن ایجاد شود، بهتر قادر به کنترل آن خواهیم بود و بهتر از این است که چند ماه صبر کنیم که ببینیم چه اتفاقی رخ خواهد داد. در ادامه به تأمین بودجه ی تحقیقات برای تهیه واکسن علیه زیکا اشاره شد که با هزاران کودک دچار نقص مادرزادی گره خورده است.

این بیماری باعث ناهنجاری های جمجمه غیر عادی و کوچک و مغز توسعه نیافته می شود که میکروسفالی نام دارد. این ویروس همچنین به مسائل دیگری از جمله مرگ و میر جنین و تولد نوزادان کور، کر و یا شدت سفتی دائم اندام در ارتباط است. مراکز ویژه برای کنترل و پیشگیری بیماری توصیه کرده اند که زنان باردار به مناطق آسیب رسان سفر نکنند و اقدامات لازم را برای جلوگیری از گزش پشه انجام دهند.

در این باره بیشتر بخوانید: راه های پیشگیری از زیکا