سعید آراسته متخصص اورولوژی ؛ گفت: افراد کم تحرک و کسانی که دائما نشسته و کارهای پشت میزی انجام می دهند به واسطه ایراداتی که در نحوه برنامه زندگی آنها وجود دارد، احتمال ابتلا به تومورها و اختلالت مثانه بیشتر مشاهده می شود.
وی اظهار داشت: همچنین در محیط های بسته به دلیل تهویه کمتر موجود در این فضاها و تجمع آلودگی محیطی احتمال ابتلا به بیماری ها تشدید می شود که تغییر این شرایط محیطی در زندگی افراد وانجام تحرک کافی توصیه می شود.
آراسته تصریح کرد: استعمال دخانیات موجب ورود 4 هزار نوع ماده سمی به بدن می شود که از این تعداد 2 هزار نوع آن از طریق ادرار دفع می شود.
وی تاکید کرد: کسانی که در محیط بسته و در مجاورت دود دخانیات قرار دارند، این سموم با مقیاس بیشتری جذب خونشان می شود و طبیعتا به اعضای مختلف از جمله مثانه می رسد. تجمع این مواد در ادرار و افزایش غلظت آن خطراتی را در پی دارد.
این متخصص اورولوژی افزود: دوری از قرار گرفتن در این شرایط و عدم استفاده مستقیم و غیر مستقیم از سیگار ضرورت می یابد. همچنین در صورت قرار گرفتن در این شرایط مصرف مایعات کافی موجب دفع زودتر سموم از طریق مجاری ادرای می شود همچنین استفاده از مواد حاوی آنتی اکسیدان مانند سبزیجات، سالاد و روغن های طبیعی بسیار کمک کننده است و احتمال آسیب رسانی این سموم را کاهش می دهد.
وی بیان کرد: استفاده از سرویس های بهداشتی آلوده در مکان های عمومی موجب افزایش عفونت مثانه در افراد خصوصا کودکان و بانوان می شود.
آراسته عنوان کرد: عفونت موجود در مجاری ادراری می تواند منجر به عفونت در سیستم باروری آقایان و اختلال درعملکرد آن و آسیب به هورمون های جنسی مردانه شود.
این متخصص اورولوژی اظهار داشت: در بانوان یکی از علل مهم اشکال در عملکرد لوله های رحمی اختلال ناشی از عفونت های لگنی هست، که یکی از عوامل خطر ناشی از عفونت های ادراری است.
وی افزود: یکی از موضوعات مهم در بحث بیماری های مثانه استفاده از ویتامین D است که می تواند در پیشگیری از ایجاد و پیشرفت این بیماری ها مفید باشد.
آراسته یادآور شد: استفاده از ویتامین D موجود در نور آفتاب زمانی مفید است که هوا پاک باشد، زیرا آلودگی های موجود در فضا می تواند اثرات مفید این ویتامین را خنثی نموده و اجازه فعال شدن آن را ندهد که به افراد توصیه می شود در این شرایط از ترکیبات مکمل ویتامین D استفاده کنند.
منبع : الو دکتر