HIV (اچ آی وی) عامل بیماری ایدز میباشد و یک نوع ویروس با رشد آهسته است.هنگامی که اچ آی وی به بدن یک فرد وارد میشود امکان دارد بروز ایدز میان 6 ماه تا 10 سال طول بکشد و حتی ممکن است بیشتر از این زمان باشد.بین این زمان گفته شده امکان دارد شخص تندرست باشد ولی ویروس را به دیگران منتقل میکند.
آزمایش واکسن جدید اچ آی وی در پژوهشی بر روی هزاران نفر در آفریقای جنوبی آغاز شد.
به گزارش لایو ساینس، این پژوهش که نخستین نمونه در هفت سال اخیر برای آزمایش تاثیر واکسن اچآیوی است، با بودجه موسسه ملی بهداشت آمریکا انجام میشود.
به گفته محققان، یک واکسن ایمن و موثر در کنار ابزارهای کنونی جلوگیری از اچآیوی میتواند تیر خلاصی برای این بیماری باشد.
در آفریقای جنوبی روزانه بیش از 1000 نفر به اچآیوی مبتلا میشوند. آخرین واکسن اچآیوی نویدبخش در سال 2003 در تایلند آزمایش شد که محققان در سال 2009 از تاثیر 31 درصدی آن بر جلوگیری از این بیماری پس از 3.5 سال خبر داده بودند. به عبارت دیگر، نرخ ابتلا در گروه دریافتکننده واکسن 31 درصد کمتر بود.
تحقیق جدید در آفریقای جنوبی از یک واکسن اچآیوی استفاده خواهد کرد که مشابه نمونه مورد استفاده در تایلند است اما به منظور ارائه محافظت بیشتر و طولانیتر اصلاح شده است.
این واکسن بر روی 4500 زن و مرد سالم بین 18 تا 35 سال آزمایش شده و نتایج آن در سال 2020 اعلام خواهد شد.
در پژوهش تایلند از دو واکسن استفاده شد: یکی به نام ALVAC-HIV که متشکل از یک ویروس پرنده اصلاح شده برای برخورداری از سه ژن بود و دیگری واکسن زیر واحد پروتئین نام داشت که دارای نسخه مهندسی ژنتیکی شده پروتئینی در سطح اچآیوی بود.
تحقیق آفریقای جنوبی از این واکسنها بهره خواهد برد اما اصلاحات مهمی روی آنها اجرا خواهد شد. هر دو واکسن برای محافظت در برابر زیرگروهی از ویروس اچآیوی موسوم به زیرگروه C اصلاح شدهاند که به تعداد زیادی در آفریقای جنوبی وجود دارد.
علاوه بر آن، واکسن زیرواحد پروتئین مورد استفاده در پژوهش جدید حاوی یک ماده کمکی متفاوت نسبت به تحقیق تایلند برای افزایش اثرگذاری آن خواهد بود. همچنین در این تحقیق، شرکتکنندگان پس از یک سال یک دوز تقویتی واکسن را دریافت خواهند کرد تا تاثیر حفاظتی آن تمدید شود.
شرکت سانوفی پاستور به تامین واکسن ALVAC-HIV و شرکت گلاکسو اسمیت به ارائه واکسن زیرواحد پروتئین برای این تحقیق خواهند پرداخت.
منبع : اقتصاد آنلاین