با توجه به سردشدن هوا استفاده از بخاری و شومینه به وفور دیده می شود برای پیشگیری از ابتلا به مسمومیت های تنفسی و عوارض ناشی از این دستگاهها بهتر است نکات ایمنی لازم را در نظر بگیرید بهتر است به تهویه هوا اهمیت داده و همه درزها و پنجره ها را نگیرید و راهی برای عبور جریان هوا بگذارید .
در هوای سرد نشستن مقابل بخاری و شومینه یکی از دلچسب ترین خواسته ها است اما رعایت نکردن موارد سلامتی می تواند باعث ابتلای افراد به بیماری های سخت درمان و حتی مرگ شود.
کارشناسان در جدیدترین پژوهش های خود دریافتند خانه هایی که در فصل زمستان به شدت گرم هستند می توانند خطر آلرژی را در افراد افزایش دهند.
گفتنی است، با وجود سرمای هوا و پناه بردن به هوای گرم خانه و بستن درز تمامی درها و پنجره ها این اندازه ایزوله کردن محیط می تواند باعث گسترش و سرایت بیماری های عفونی تنفسی بین اعضای خانواده شود.
براساس مطالعات شیوع بیماری های تنفسی و آلرژی در خانه های با عمربالای بیست سال بیشتر است.
کارشناسان هشدار می دهند علت بروز این نوع آلرژی رشد میکروب ها، قارچ ها و باکتری ها در فضای گرم است که می تواند از طریق مجاری بینی وارد بدن افراد شود و بویژه سالمندان، کودکان و افراد مستعد به آلرژی را درگیر کند.
کارشناسان دانشگاه Reading این نتایج را با بررسی فضای خانه، نمونه برداری از وسایل و شناسایی بیماری ساکنین بیش از ICHV خانه با عمر بالای 20 سال در کشور انگستان بدست آورده اند.
کارشناسان بویژه هشدار می دهند که در خانه هایی که در آنها شومینه دیواری وجود دارد و چوب یا زغال در آن می سوزد میزان ابتلای افراد به آلرژی بیشتر است، در این خانه ها مواد آلی خطرناک مانند VOCS وجود دارد که علاوه بر ایجاد آلرژی می تواند در افراد باعث ایجاد مسمومیت های غذایی حاد نیز شود.
کارشناسان در مواد شیمیایی در خانه ها انواع مواد سمی از جمله قارچ و کپک ها را شناسایی کرده اند و بر همین اساس توصیه می کنند علاوه بر حفظ نظافت خانه ها، رنگ زدن منظم و دوره ای دیوارها، به ویژه در خانه هایی که در آنها کودک خردسال وجود دارد خانواده ها از شومینه دارای چوب یا زغال استفاده نکنند، تنظیم دقیق سیستم تهویه خانه و بازکردن درب ها و پنجره ها برای تعویض هوای خانه، گرد گیری و استفاده از بخور آب سرد همگی می تواند هوای خانه را سالم نگه دارد ومانع از بروز بیماری های حساسیت زا شود.
یکی دیگر از مواد آلاینده در خانه ها اجاق گاز است که می تواند گازهای سمی چون دی اکسید نیتروژن، مونوکسید کربن و فرمالدئید را تولید کند که همگی مواد سمی و سرطان زا هستند و می توانند باعث ابتلای افراد به انواع بیماری ها شود.
کارشناسان توصیه می کنند افرادی که آشپزی می کنند حتماً در خانه خود از دستگاه های تهویه و هود استفاده کنند و سعی کنند در معرض دود و بخارات غذا قرار نگیرند زیرا می تواند در آنها باعث بیماری وتشدید علائم آلرژی شود.
منبع:Dailymail
باشگاه خبرنگاران؛