2290192

در پی مراجعه برخی مردم به مراکز درمانی و علائمی شبیه تنگی نفس شایعه اسیدی بودن باران اخیر در اهواز شنیده می شد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه باران اخیر اهواز اسیدی نیست، گفت: در سه سال اخیر، هیچ شواهدی مبنی بر تایید اسیدی بودن باران اهواز وجود نداشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، دکتر اسماعیل ایدنی اظهار داشت: در سه سال گذشته در برخی از شهرستان های استان خوزستان و اهواز، پس از اولین و دومین باران، شاهد علائم تنفسی مشابه آسم در مردم هستیم و تعدادی از بیماران تنفسی به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند.

وی با اشاره به مراجعه ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر به مراکز درمانی در سه سال گذشته به دنبال آسم ناشی از اولین و دومین باران در استان خوزستان، خاطرنشان کرد: سال گذشته در فاصله ۲۴ ساعت پس از اولین باران پاییزی، در استان خوزستان حدود ۵ هزار نفر و در شهر اهواز حدود ۳ هزار نفر با علائم تنگی نفس، به مراکز درمانی مراجعه کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآور شد: امسال در شورای سلامت و امنیت غذایی استان خوزستان، برنامه های عملیاتی مناسبی برای عوامل مداخله گر و علت تنگی نفس مردم مصوب شد اما این پدیده در دیگر نقاط کره زمین مانند استرالیا نیز رخ داده بود و مهم ترین دلیل آن، گرده های گیاهی و قارچ ها است و در شورای سلامت استان، مصوب شد که گیاهانی که در این فصل گرده افشانی بیشتری دارند، مورد هرس قرار گیرند.

ایدنی از هرس گیاهان در برخی از شهرستان های استان خوزستان خبر داد و گفت: متاسفانه در برخی از شهرستان ها این برنامه به طور کامل اجرا نشد اما در شهر اهواز میزان مراجعات مردم در ۲۴ ساعت نخست پس از اولین باران، نسبت به سال های گذشته بیش از ۸۰ درصد کاهش یافته و با تراکم کمتری از بیماران روبرو بوده ایم.

وی با بیان اینکه برای کنترل و پیشگیری از حملات تنفسی، در دو مرحله اقداماتی را انجام دادیم، افزود: برای کاهش مواجهه مردم با موارد حساسیت زا، با هرس گیاهانی که بیشتر گرده افشانی داشتند، این مواد را در سطح شهرها کاهش دادیم و علاوه بر این، به افرادی که مستعد حملات تنفسی هستند، توصیه کردیم که در منازل خود بمانند و پنجره ها را ببندند و در صورتی که باید در محیط بیرون قرار داشته باشند، از ماسک های موثر استفاده کنند.

ایدنی ضمن تقدیر از رسانه ها به دلیل اطلاع رسانی به مردم برای مواجهه با حملات تنفسی پس از اولین باران در استان خوزستان و شهر اهواز، گفت: به بیمارانی که در سالهای گذشته دچار حملات تنفسی شده بودند، فراخوان داده شد که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند و برای آنها پروتکل درمانی پیشگیرانه ای تجویز شد که بسیار کم هزینه بود و آنها باید حداقل از دو هفته قبل از اولین بارندگی، داروهایی را مصرف می کردند تا مشکلات آنها کاهش یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآور شد: در اورژانس ها و مراکز بیمارستانی، پروتکل درمانی یکپارچه ای را از سال گذشته اجرا کرده ایم و این استانداردهای درمانی در بخش طب اورژانس و بخش تخصصی ریه تدوین شده است.

منبع/مهر