اکثرا اتفاق می افتد که پس از خوردن غذا احساس بی حوصلگی، خستگی و کسلی کنید در این جاست که خواب هم به سراغ شما می آید. این احساسات اغلب بعد از صرف نهار به سراغ فرد می آیند. حال ممکن است که شما بعد از صرف این وعده کار مهمی داشته باشید و یا در اداره مشغول به کار باشید. برای رفع این احساس با دکتر سلام همراه باشید.
در این مطلب با بهترین شگردهای رفع حالت سستی و بیحوصلگی بعد از خوردن ناهار آشنا میشوید.
بر اساس جدیدترین پژوهش ها مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین بالا در وعده ناهار می تواند باعث افت کیفیت و راندمان کاری در افراد شود زیرا دستگاه گوارش به ویژه روده را به شدت درگیر می کند. در این هنگام به دلیل افزایش حجم خونرسانی به بافت های دستگاه گوارش و نیز جذب آب و سایر مواد غذایی توسط روده فرد دچار کاهش فشار خون به طور محسوس و کمی ضعف می شود که البته این حالت موقتی است و به زودی مواد مغذی وارد گردش خون شده و فرد انرژی بدست می آورد.
کارشناسان بر همین اساس به افراد توصیه می کنند چنانچه در نوبت عصر کار سنگین و یا مستلزم تمرکز ذهنی بالا دارند از خوردن وعده ناهار پروتئینی به صورت موقت خودداری کنند.
از طرفی افراد در عوض خوردن پروتئین می توانند از سالاد و پروتئین دریایی برای وعده ناهار استفاده کنند که هم زودهضم می شود و هم انرژی مورد نیاز بدن را به سرعت تامین می کند. مصرف میوه های پرکار مثل موز و سیب هم می تواند انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند و تمرکز فرد را بالا ببرد.
البته کارشناسان تغذیه به افراد توصیه میکنند مواد پروتئینی را به طور کامل از وعده غذایی خود به ویژه در ناهار در فصول سرد سال حذف نکنند؛ زیرا باعث کاهش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماری زا و ابتلا به سرما خوردگی و آنفلوآنزای فصلی در آنها می شود.
اهمیت نقش روده ها در جذب مواد غذایی به حدی بالا است که کارشناسان در نظر دارند تحقیقات بیشتری برای پی بردن به راز و رمز این عضو از بدن انجام دهند.
منبع: باشگاه خبرنگاران