shutterstock_340111481-gongto-opener

برای برخی از افراد که دچار افسردگی یا اضطراب هستند، درمان با داروهای ضد افسردگی می تواند یک نجات دهنده ی واقعی باشد. اما بعضی افراد به خاطر دلایلی همچون پوشش بیمه، عوارض جانبی ناخوشایند و یا ترجیحات شخصی تصمیم به قطع مصرف این داروها می کنند.

برای برخی از افراد که دچار افسردگی یا اضطراب هستند، درمان با داروهای ضد افسردگی می تواند یک نجات دهنده ی واقعی باشد. اما بعضی افراد به خاطر دلایلی همچون پوشش بیمه، عوارض جانبی ناخوشایند و یا ترجیحات شخصی تصمیم به قطع مصرف این داروها می کنند.

اگر با مصرف داروها بهبود یافتید، طبیعتاً دیگر نیازی به مصرف اضافه ندارید و دکتر شما تصمیم به توقف مصرف داروهای ضد افسردگی می گیرد.

۱– شما می خواهید با دکتر خود همکاری نزدیکی داشته باشید:
داروهای ضد افسردگی هرگز نباید توسط هر کسی خود به خود قطع شوند. شما باید با یک روانپزشک یا هر کسی که دارو تجویز می کند مشورت کنید تا مقدار داروهایتان را کاهش دهد، سپس دقت کنید آیا نشانه های استرس و نگرانی دوباره به سراغتان می آید؟
۲- شما به تدریج داروهایتان را کاهش می دهید:
برای رفع عوارض جانبی ناخوشایند داروها، پزشک شما با دقت بعضی از داروها را قطع می کند ولی روش قطع هر دارو متفاوت است. هرگز مشکلات فیزیکی و ذهنی پس از قطع دارو را نادیده نگیرید.
۳- این موضوع زمان زیادی لازم دارد و بسیار وقت گیر است:
داروهای آرام بخش شوخی بردار نیست. بسیاری از مردم انتظار دارند دو روز بعد از استفاده داروها به حالت طبیعی برگردند در حالی که ممکن است هفته ها طول بکشد. ممکن است دارویی پس از دو هفته قطع شود ولی اثرات آن تا دو ماه باقی بماند.
4 -مغز شما ممکن است احساس عجیب و غریب داشته باشد:
یکی از عوارض ناشی از قطع داروها، حذف بخشی از اطلاعات مغز است که بسیاری افراد از آن رنج می برند. دکتر والاک(valuck) می گوید: من بیماری داشتم که بدون کاهش تدریجی پاکیسل(پاروکستین) را متوقف کرده بود و فکر می کرد دچار برق گرفتگی شده است و مرتب آن را شرح می داد. نبود دلایل کافی برای قطع دارو موجب این مشکلات مغذی می شود.
۵- خلق و خوی شما احتمالاً تغییر خواهد کرد اما به طور موقت:
یکی از رایج ترین داروهای ضد افسردگی SSRIS است که از جذب سروتین شیمیایی مغز جلوگیری می کند و آن را به حالت شناور باقی می گذارد و از طرفی مصرف داروهایی که دوباره سروتین را جذب می کند باعث تغییرات جزئی در خلق و خو و حتی تلفظ کلمات می شود. براساس تحقیقات قطع داروهای ضد افسردگی موجب افزایش افکار منفی در ذهن می شود.
۶- ممکن است شما آن را در شکم خود احساس کنید:
باور کنید یا نه، انتقال دهنده های عصبی که پیام های شیمیای را برای مغز می فرستند در شکم شما هستند. valuck می گوید: بسیاری از افراد که SSIRS را قطع می کنند دچار نشانه های GI مانند تهوع، استفراغ و تغییرات در اشتها می شوند.
۷- شما باید پیش مکانیسم های دفاعی دیگری را نیز در نظر بگیرید:
برخی از عادت های سالم ساده ترین راه برای کاهش درد افسردگی هستند. مانند: ورزش مناسب، خواب کافی، تمرینات مدیتیشن مانند یوگا و این موضوع را در نظر داشته باشید تا زمانی که رفتارهای خود را کاملاً کنترل نکنید روش های بالا اثر گذار نخواهد بود.

در این باره بیشتر بخوانید: دارو های ضد افسردگی و عوارض آن