kolie

اکثر افراد به دلیل انجام فعالیت های کاری و رفت و آمدهای زیاد در طول روز میزان زیادی قهوه مصرف می کنند.به همین دلیلخطر ابتلا به بیماری نارسایی غدد فوق کلیوی در بین افراد افزایش یافته و میلیون ها نفر با ای بیماری درگیر هستند.در این بیماری غدد فوق‌کلیوی در معرض خطر ابتلا به خستگی قرار می گیرد.این بیماری علائم بسیاری دارد که معمولا اولین نشانه آن خستگی مزمن می باشد.

غدد فوق کلیوی بالای کلیه قرار دارند، حجم آن‌ها در حد یک جفت گردوست، اما نقش عظیمی در کنترل استرس بدن ایفا می‌کنند. آیا هر روز قهوه‌ می‌نوشید؟ در این صورت واکنش‌های غدد فوق کلیوی را افزایش می‌دهید. آیا از استرس زیاد رنج می‌برید؟ پس فعالیت غدد فوق کلیوی را تشدید می‌کنید. آیا تا دیر وقت بیدار مانده و در ساعات غیر متعارف می‌خوابید؟ نکته همینجاست. خستگی بیش از حد، کل سیستم ایمنی را تضعیف کرده و منشأ بسیاری از بیماری‌های دیگر می‌گردد.

دکتر مارجری اُردن، که کمک شایانی به بیماران خود در زمینه‌ی مشکلات ناشی از نارسایی غدد فوق کلیوی و غلبه بر آن نمود، اطلاعات ارزشمندی در اختیار ما قرار می دهد.

چرا در خطر ابتلا به نارسایی غدد فوق کلیوی قرار دارید؟

طبق نظر دکتر اُردن، کمبود خواب، صرف انرژی بیش از حد و افراط در مصرف کافئین، از عوامل خطرناکی هستند که منجر به نارسایی غدد فوق‌ کلیوی می‌شوند. وی خطاب به دانشجویانی که تازه وارد دانشکده شده‌اند، می‌افزاید که: بی‌نظمی، مصرف کاافئین بیش از حد و استراحت ناکافی نقش مهمی در بروز این عارضه دارد. افراط در استفاده‌ی بی‌وقفه از کامپیوتر و اینترنت، صدای بیش از حد موزیک مانع از استراحت کافی میلیون‌ها نفر است. حتی آریانا هفینگتون، بنیانگذار هفیتگتون پُست نیز از فرهنگ غلط کمبود خواب سخن می‌گوید.

روابط نابسامی که موجب آزردگی شما می‌شود نیز منجر به ترشح هورمون‌های غدد فوق کلیوی و دیگر هورمون‌های کنترل استرس می‌گردد. چنانچه این روابط منجر به تعالی و آرامش شما در زندگی نمی‌شود، احتمالاً باید از شر آن‌ها خلاص شوید. این روابط شامل، روابط نابسامان با دیگران، با دوستان قدیمی، گلایه‌ها از دیگران و روابط غم‌انگیز و یا هر چیزی شبیه این‌ها می‌شود.
دکتر اُردن خاطر نشان می‌سازد که یکی از علائم اختلال غدد فوق کلیوی این است که فرد صبح‌ها به سختی از خواب بیدار می‌شود. اما علائم به سرعت پیشرفت می‌کنند. یکی از علائم وخیم نیز عدم حفظ خونسردی است. این اختلال حتی در زندگی روزمره‌ی جوانان نیز می‌تواند رخنه کرده و به صورت تپش قلب، ترس و اضطراب بروز کند. در صدر همه‌ این موارد اختلال خواب و عدم تمرکز قرار دارد که فاجعه‌‌ایی برای سطح انرژی بدن است.

برای بررسی میزان نارسایی غدد فوق کلیوی، پزشکان میزان ترشح کورتیزول، هورمونی که در شرایط استرس‌زا ترشح می‌شود، را در ساعات مختلف روز محاسبه می‌کنند. در روش کالیش، که توسط دکتر دنیل کالیش برای درمان نارسایی غدد فوق کلیوی طراحی شده است، به عنوان مثال سه مرحله استرس وجود دارد. در مرحله‌ اول، هجوم به سوی یک هدف، رقصیدن در تمام طول شب، ورزش نمودن، قهوه خوردن و از این دست موارد دیده می‌شود، که منجر به فعالیت و هیجان‌زده شدن فرد می‌گردد. این نوع استرس خوشایند است که ما آن را سرکوب نمی‌کنیم و به موفقیت منتهی می‌شود. اما در مرحله‌ی دوم، سطح ترشح کوتیزول افت می‌کند.

دکتر کالیش می‌گوید، در این صورت افراد دچار اضافه وزن می‌شوند. قادر به خواب نیستند. تمایلات جنسی افراد از بین می‌رود. و فقط می‌دانند که مشکلی سلامت آن‌ها را تهدید می‌کند. در مرحله سوم خستگی غدد فوق کلیوی بروز می‌کند، که با کاه

ش مزمن کورتیزول همراه است و اینطور احساس می‌شود که امکان استراحت وجود ندارد. دکتر کالیش بیمار ۱۲ یا ۱۳ ساله‌ایی داشت که از نارسایی غدد فوق کلیوی رنج می‌برد. گرچه شوکه کننده بود، اما حقیقت داشت. پس مقصر خستگی بیش از حد خود شما نیستید. سیستم را سرزنش کنید.

من واقعاً خسته‌ام. اکنون چه کنم؟

چنانچه به قهوه اعتیاد دارید، هر شب دیر می‌خوابید، و صبح‌ها سخت بیدار می‌شوید، باز هم ناامید نشوید. دکتر اُردن به جوانانی که از این علائم رنج می‌برند، پیشنهاد می‌کند که از این موارد پیروی کنید: مصرف کافئین را قطع کنید، و هر شب یا هر چند روز یکبار ۱۵ دقیقه زودتر به رختخواب بروید تا به برنامه‌ی منظم‌تری دست بیابید.

علاوه بر این عادت‌های سبک زندگی، می‌توانید مکمل‌های غدد فوق کلیوی یا محرک جمجمه‌ی خاجی مصرف کنید تا اضطراب را کاهش داده و به ترشح منظم هورمون کمک کند. بدون شوخی، حتی می‌توانید وسیله‌ بامزه‌ایی که محرک Fisher Wallace نام دارد را تهیه و از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید یوگا را امتحان نمائید، نفس‌های عمیق بکشید و مدیتیشن کنید. به عبارت یگر، نباید تمام روز دراز بکشید، اما در مواقع استراحت، استراحت کرده و آرام شوید.

هنگامی که از دکتر اُردن درباره‌ی نحوه‌ی بررسی سطح ترشح هورمون غدد فوق کلیوی و افزایش استرس پرسیدم، وی به تست‌های سطح کورتیزول غدد فوق کلیوی اشاره نمودند که شامل تست‌های بزاقی و تست‌های آندروسترون می‌شود. چنانچه تا آخرین نفس تلاش می‌کنید و نگران هستید، پس در مراحل اولیه این شرایط قرار دارید، پیشنهادات وی عبارتند از: اجتناب از کافئین. کاهش میزان مصرف شکر و الکل، غذاهای آلرژی‌زا، به ویژه گندم، شاید گلوتن و افزودنی‌های خوراکی. کم‌تر غذا بخورید، وعده‌های منظم که متشکل از پروهئین، چربی و کربوهیدرات و چربی‌های سالم باشد. تعجبی ندارد که برای حفظ سلامتی و بدن، کم هم زیاد است.

منبع : وب سایت آی بانو