حلوا یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین خوراکی های ایرانیان است.حلوا را می توان به عنوان دسر سرو کرد.البته بیشتر در مراسم هایی مانند ختم ، افطاری های ماه های رمضان و… این خوراکی سرو میشود.طرز پخت و طبخ حلوا با اینکه ساده است اما بسیار مهم می باشد.دلیل این موضوع این است که نسبت مواد استفاده شده در حلوا و همچنین زمان تفت مواد تاثیر زیادی بر روی طعم آن دارد.در این مطلب ما سعی داریم طرز تهیه حلوا را با دستور العملی ساده به شما آموزش دهیم امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
مواد حلوا
مواد برای درست کردن حلوا به اندازه 5-8 نفر
آرد به اندازه 2 پیمانه یا دو لیوان
شکر به اندازه 1 پیمانه یا یک لیوان
آب به مقدار 1 پیمانه + نصف پیمانه
گلاب به اندازه 3/1 پیمانه یا 3/1 لیوان
کره به مقدار 50 گرم
روغن مایع به اندازه 1 پیمانه یا یک لیوان
زعفران 5 قاشق چایخوری که حتما باید آب شود
و پودر هل به عنوان چاشنی به مقدار 3/1 قاشق چایخوری
پخت حلوا
طرز تهیه حلوا : ابتدا شیره ی حلوا را تهیه کنید بدین منظور آب را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس گلاب ، زعفران ، هل و شکر را به آن اضافه کنید و چند دقیقه آنرا آرام هم بزنید تا زمانی که کاملا مواد در آب حل شود و محلول یکنواختی بدست آید
برای تهیه خود حلوا لازم است که آرد را کاملا الک کنید تا بافت لطیفی به حلوا بدهد بهتر است که دو بار الک کنید تا کامل دانه های آرد ریز شوند آرد الک شده را کم کم داخل یک تابه اضافه کنید و با حرارت خیلی کم آنرا تفت دهید دقت کنید که مرتبا باید آرد را هم بزنید تا ته نگیرد این کار ممکن است کمی خسته کننده باشد چون آرد کمی دیر سرخ میشود پس از چند دقیقه ، زمانی که آرد سرخ شد و به رنگ کرم درآمد روغن را در ظرف دیگری کامل داغ کنید و به آرد اضافه کرده و خوب هم بزنید تا ذره های آرد به هم نچسبند
زمانی که آرد به رنگ طلایی در آمد شیره ای که از قبل آماده کرده اید را داغ کنید ، مخلوط روغن و آرد را روی حرارت کم گذاشته و آرام آرام شیره را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حلوا یکنواخت شود
در آخر هم کره را اضافه کنید تا حلوا به اصطلاح ، خودش را بگیرد و روغن بیندازد
حال حلوا آماده است میتوانید آنرا داخل بشقاب ریخته و با خلال پسته و بادام و پودر نارگیل تزیین بفرمایید
اگر طرز تهیه حلوا را دقیقا همانطور که شرح دادیم در تهیه حلوا رعایت بفرمایید یک حلوای خوب و خوشمزه خواهید پخت اما برای بهتر شدن آن بهتر است که نکات زیر را هم رعایت بفرمایید
بهترین آردی که میتوانید برای پخت حلوا تهیه بفرمایید آرد نان میباشد و از بین آردهای نان ، آرد نان سنگک بهترین گزینه است
ممکن است پس از اضافه کردن روغن به آرد سرخ شده گلوله های ریزی از آرد را مشاهده کنید برای رفع این مشکل میتوانید پس از اینکه کمی خنک شد آنرا از یک صافی بزرگ بگذرانید اما راه حل بهتر این است که پس از سرخ شدن آرد ، قبل از اضافه کردن روغن یک بار دیگر آرد را الک کنید
اگر دوست دارید که رنگ حلوای شما تیره باشد میتوانید دو قاشق پودر کاکائو را قبل از اضافه کردن شیره به حلوا اضافه بفرمایید تا رنگش تیره شود
نگران طعم آن نباشید چرا که مزه ی این مقدار کم از پودر کاکائو در حلوا مشخص نمیشود
حلوا مجلسی
نوعی از تزیین حلوا است که طرفداران زیادی دارد و آن سرو کردن با نان شیرینی میکادو یا همان نان بستنی است
ورقه هایی از این نان را تهیه کنید، روی آن حلوای تقریبا خنک شده را بریزید و ورقه ی دیگری رویش قرار داده و آنها را به شکل شیرینی برش دهید
منبع: ساعت 24