picsart_1480888986665

امروزه قهوه را می توان پرطرفدار ترین نوشیدنی در دنیا به حساب آورد. قهوه نوشیدنی گیاهی است و از درخت قهوه بدست می آید. این نوشیدنی انواع متفاوتی دارد که می تواند با سلیقه های مختلف سازگار باشد. قهوه دارای مقداری کافئین است که سبب احساس شادابی و انرژی در فرد مصرف کننده می شود. با دکتر سلام همراه باشید.

قهوه سبز چیست

قهوه سبز همان قهوه خام است که قبل از بودادن مورد استقاده قرار میگیرد
خواص و مضرات قهوه سبز را درکتابهای طب سنتی مورد مطالعه قرار میدهیم که مخاطبان عزیز سایت بوعلی باب سلامتی با توجه به منابع موثق قهوه سبز را مورد استفاده قرار بدهند

خواص و مضرات قهوه سبز

خواص درمانی قهوه سبز:
آب دم‏کرده قهوه را بنوشید. مدرّ بول و محرّک و بازکننده گرفتگی‏ ها است
قهوه سبز مسکّن غلیان خون و مسکّن حدّت صفرا و سودا و سوزاندن آن می‏باشد
برای رفع مسمومیت از تریاک و فرآورده‏های تریاک و سایر مواد مخدّر قهوه سبز مفید است و حالت چرت و خواب مسمومین را از بین می‏برد
قهوه سبز تبهای عضوی را تسکین می‏دهد
قهوه سبز بدن را در مقابل ناراحتی‏های روحی مقاوم می‏سازد
قهوه سبز عمل هضم را سهل می‏کند
قهوه سبز بواسیر، احتناق روده، یرقان، وبا و جذام را درمان می‏کند
قهوه سبز سردردها و چشم دردها را تسکین می‏دهد
قهوه سبز برای درمان مالیخولیا مفید است
قهوه سبز ناراحتی‏ های مثانه، قولنج مثانه و کلیه را برطرف می‏سازد
قهوه سبز برای کسانی که خواب زیادتر از حالت طبیعی دارند مفید است و خواب آنان را متعادل می‏کند
قهوه سبز خشک‏ کننده رطوبات زیادی امعاء می‏باشد، قابض است و در قطع بعضی اسهال‏ها مؤثر واقع می‏شود.
خوردن دانه‏های خام و نارس قهوه برای رفع میگرن یا همی‏کرنیا و تب‏های نوبه‏ای مفید است.
یک قاشق قهوه بوداده را با سه قاشق شکر در آب جوش حل کنید بعد یک برش لیمو در آن بیندازید و بخورید. خستگی را برطرف می‏سازد، سردردی که از خستگی باشد را تسکین می‏دهد.
یک یا دو عدد قهوه بوداده را در دهان خوب بجوید و بخورید. بوی سیر را از دهان می‏برد.
انگشت‏ پیچ(شکلات سنتی) قهوه سبز با عسل برای درمان سرفه بلغمی و سیاه‏ سرفه مفید است.
برای درمان چشم دردی که از زکام باشد و یا زکام در موقع مالاریا. قهوه خام را بجوشانید و با آن بخور دهید و نصف استکان آن را هم بنوشید. بهبود حاصل می‏شود.
گرد کوبیده قهوه سبز برای معالجه سوختگی از آتش و آب جوش نافع است.
ضماد قهوه سبز با عسل برای ترمیم عضو از جا دررفته مصرف می‏شود.

قهوه سبز چیست

تذکر در مورد قهوه سبز و مضرات قهوه سبز:
مداومت در خوردن قهوه سبز ایجاد سردردهای مزمن می‏کند،
قهوه سبز افرادی که قلب ضعیف دارند آنان را به خفقان مبتلا می‏سازد
قهوه سبز در دستگاه گوارش ایجاد نفخ می‏کند
قهوه سبز ایجاد قولنج می‏کند
قهوه سبز بدن را آماده برای ابتلا به بیماری کابوس و مالیخولیا می‏سازد
قهوه سبز ریه را خشک و خشن می‏سازد
قهوه سبز قدرت جنسی را کاهش می‏دهد
قهوه سبز به خصوص برای افرادی که دارای طبیعت سرد و خشک هستند، برای اشخاصی که ناراحتی عصبی دارند مضر است.
منبع: حاجی شریف، احمد، اسرار گیاهان دارویی، ۱جلد، حافظ نوین – تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۸۶ ه.ش.

و در ادامه گروه بوعلی باب سلامتی خواص و مضرات قهوه سبز را در کتاب دائره المعارف بزرگ طب اسلامی مورد مطالعه قرار میدهیم

مزاج قهوه سبز:سرد و خشک
نوشیدن آب پخته قهوه سبز باز کننده سدد و مسکن درد و گرمی و سوزش صفرا و سودا و پاک کننده اخلاط غلیظ است.
قهوه سبز نیز در تبهای خونی و صفراوی و سوداوی در اوایل و بعد از بروز حصبه و آبله و تب ربع مفید است.
قهوه سبز همچنین نافع یرقان و مدر بول و خشک کننده رطوبات و دافع سرفه بلغمی و نزلات و مقوی معده و نافع انواع سردرد و مالیخولیا، بواسیر و به قول حکیم عماد الدین محمود قهوه سبز نافع جذام می‏باشد.
نیمه بریان قهوه نافع اسهال و کثرت خواب و تشنگی زیاد است.
از ضررهای قهوه سبز این است که سردرد همراه دارد و نیز باعث بیداری، لاغری، کم شدن منی، خفقان، نفخ، قولنج، مالیخولیا، کابوس و بواسیر است. البته قهوه سبز برای اشخاص سرد و رطوبتی مزاج و صاحبان اخلاط فاسد بسیار ضرر دارد. و این ضررها بیشتر در کهنه بسیار بریان کرده سیاه باشد، نه خام آن.
صاحب مخزن گوید: حق آن است که مبالغه بسیار از طرفین در منافع و مضار آن بیجا است و ضرر و منافعش بیشتر به مقدار خوراک، عادت، نو و کهنه بودن قهوه و مزاجهای مختلف دارد. چون قهوه برای قلب ضرر دارد، بهتر است آن را با مروارید مصرف کنند و بخصوص در بیماریهای حصبه و آبله.

مصلح قهوه سبز:
گفته‏اند: مصلح قهوه زنجبیل و نبات و گلاب است. انطاکی نوشته است: کسانی که قهوه را برای نشاط و رفع بیخوابی می‏نوشند باید همراه با آن شیرینی و روغن و پسته میل کنند. کسانی که قهوه را با شیر می‏خورند احتمال بروز برص در ایشان می‏باشد. مؤلف مخزن بهترین مصلح آن را عنبر اشهب و بعد زعفران نوشته است(منبع: محیط اعظم، ج ۱، ص ۳۳۷؛ تحفه حکیم، ص ۲۱۲؛ قرابادین کبیر، ص ۳۴۵٫)
قهوه سبز نیز دارای مواد تری گونل لین و همچنین اسید کوفالیک، اسید سیتریک، پکتین، نوعی فرمان امولسین مرکب از اکسیداز و غیره است.
قهوه بو داده: قهوه سبز قابلیت مصرف از نظر تغذیه ندارد و چون پس از بو دادن، عطر قوی و مطبوع پیدا می‏کند از این جهت آن را پس از بو دادن، به‏صورت نیمکوب یا گرد در آورده، دم کرده آن را مصرف می‏کنند.

بر اثر بو دادن، مواد قندی قهوه کاهش کلی پیدا می‏کند و به ۱/ ۱ درصد می‏رسد. بر اثر بو دادن، ماده‏ای به نام کافئون در دانه قهوه به وجود می‏آید که نوعی روغن فرّار، سنگین، قهوه‏ای و بسیار معطّر است.

عمل فیزیولوژیکی و سمیّت قهوه: بر روی جریان گردش خون تأثیر نموده، ضربان نبض و انرژی انقباضات ماهیچه دل را به‏طور محسوسی افزایش می‏دهد ضمنا ترشح و دفع ادرار را زیاد می‏کند.
مصرف زیاد قهوه عوارضی دارد بخصوص در اشخاص عصبی به‏وجود می‏آورد مانند آنکه موجبات بیخوابی، طپش قلب، درد معده، سوء هاضمه، بی اشتهایی، احساس صداهایی در گوش، سرگیجه، مشاهده اشباحی در مقابل چشم، کابوس، لرزش، زیاد شدن عمل رفلکس‏ها، کم شدن تمایلات جنسی و ضعف عمومی را فراهم می‏کند. با قطع شدن مصرف قهوه، عوارض مذکور معمولًا از بین می‏رود ولی در این مورد باید حساسیت اشخاص در مقابل مصرف قهوه نیز به حساب آورده شود.

خواص درمانی قهوه سبز :
قهوه سبز کمتر به مصارف درمانی می‏رسد فقط از خیسانده آن گاهی برای رفع رماتیسم و از گرد آن به‏عنوان تب بر استفاده به عمل می‏آید.
از قهوه بو داده به‏عنوان نیرو دهنده در رفع ضعف قوا، در طی دوران بیماری حصبه و در برخی بیماریهای ریوی مانند ذات الریه و همچنین در رفع سردردهایی که پس از مصرف غذا حاصل می‏شود، استفاده می‏گردد.
از قهوه در رفع مسمومیت‏های ناشی از مصرف الکل، بخصوص در مسمومیت‏های تریاک استفاده به عمل می‏آید. دم کرده گرم آن، طعم ناپسند بعضی از فرآورده‏های دارویی مانند سولفات منیزی و املاح کینین را مخفی می‏سازد. گرد قهوه اثر قابض و ضد عفونی کننده دارد و از آن، جهت رفع بوی بعضی از ترکیبات دارویی و همچنین مخفی ساختن بوی یدوفرم می‏توان استفاده کرد.
کافئین اثر مقوی قلب و مدرّ دارد و در ضعف قلب ناشی از بیماریهای عفونی نظیر ذات الریه و تب حصبه و همچنین در سنکوپها، آب آوردن انساج و خیزهای سطحی بدن اثر مفید ظاهر می‏کند. به‏علاوه کافئین دارای اثر نیرو دهنده سیستم عصبی و ماهیچه‏ای است و از آن در رفع بعضی دردهای عصبی و همچنین ضف اعصاب استفاده می‏گردد.

صور دارویی:
قهوه سبز به‏صورت خیسانده ۲۰ گرم در ۱۵۰ گرم آب سرد و صاف کردن پس از ۱۲ ساعت یا گرد آن به‏صورت کاشه‏ های محتوی ۲۵/ ۰ گرم مصرف می‏شود. قهوه بو داده به‏ صورت دم کرده، شربت و تنقیه به کار می‏رود.
کافئین در مصارف داخلی به مقادر ۵۰/ ۰ تا ۵۰/ ۱ گرم در ۲۴ ساعت به‏صورت کاشه، حب، شربت یا محلول به دفعات ۱ تا ۲۵/ ۰ گرم در اشخاص بالغ مصرف می‏شود. مصرف بیش از اندازه قهوه می‏تواند عامل مهمی در ایجاد سکته قلبی در مردان شود. اداره بهداشت برلین اعلام کرد: مصرف زیاد قهوه، در بالا رفتن چربی خون و در نتیجه، سکته‏های قلبی مردان مؤثر است.

منبع: خبر پو