هیپرلیپیدمی نوعی بیماری مزمن ناشی از چربی خون بالاست که برای کنترل آن باید تغذیه خود را تنظیم و مدیریت کنید در ادامه راهنمایی های موثری برایتان داریم و می خواهیم در اختیارتان قرار دهیم مصرف میوه و سبزیجات ،غلات و نان و انواع گوشت ها و دسته های غذایی دیگر باید زیر نظر متخصص تغذیه صورت بگیرد.
- مصرف مرتب فیبرهای ویسکوز منجر به کاهش LDL و کلسترول می شود.
- اسیدهای چرب امگا ۳ منجر به کاهش VLDL شده و در درمان هیپرتری گلیسریدمی سودمند است.
- مصرف چربی های اشباع مانند چربی حیوانی، گوشت، کره حیوانی و لبنیات پرچرب محدود شود.
- تخم مرغ حداکثر ۳ مرتبه در هفته مصرف گردد.
- وزن درمحدوده ی نرمال نگه داشته شود و در صورتی که فرد دارای اضافه وزن یا چاق است کاهش وزن صورت گیرد.
- عدم مصرف دخانیات و افزایش فعالیت فیزیکی.
- حداقل دو مرتبه در هفته ماهی مصرف گردد.
- از روغن های گیاهی و غیراشباع به جای چربی های حیوانی و مارگارین استفاده شود.
- مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده ازجمله نوشیدنی های شیرین و کربوهیدرات تصفیه شده محدود گردد.
- عدم مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس از جمله مارگارین، شیرینی های قنادی و…
- مصرف استرول و استانول های گیاهی منجر به کاهش کلسترول و LDL می شود.
- مصرف الکل محدود گردد.
- افزایش مصرف غلات کامل و میوه و سبزی در روز.
- غذاها بیشتر به صورت بخارپز و آب پز تهیه شوند و مصرف غذاهای سرخ شده را کاهش دهید.
- از لبنیات کم چرب و گوشت مرغ و ماکیان و بدون چربی استفاده شود و مصرف گوشت قرمز محدود گردد.
- انجام ۳۰-۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی حداقل سه مرتبه در هفته و بیشتر ورزش های هوازی نظیر شنا، دو، پیاده روی سریع و دوچرخه سواری توصیه می شود.
- مصرف پروتئین سویا برای کاهش LDL توصیه می شود.
-
مطالعات نشان داده اند:
- در صورت مصرف فیبر همراه با رژیم های پرکربوهیدرات و کم چرب، میزان تری گلیسرید خون به میزان زیادی افزایش نمی یابد.
- مصرف سیر منجر به کاهش تری گلیسرید و کلسترول می شود.
- زیتون و روغن زیتون منجر به کاهش کلسترول می شود.
- مصرف میوه های سرشار از ویتامین C منجر به کاهش چربی خون می شود.
- بادام زمینی منجر به کاهش کلسترول و تری گلیسرید و LDL می شود و سطوح HDL را حفظ می کند.
- عصاره برگ گیاه مرزه و زیتون بر کاهش چربی های خون اثرات مطلوب دارند.
- سیب، گریپ فروت، جو. هویج. سبوس منجر به کاهش LDL می شود.
- عسل و مغز ها مثل پسته، گردو، بادام و فندق منجر به کاهش کلسترول می شوند.
- ماست و سویا LDL را کاهش و HDL را افزایش می دهند.
- مصرف کیوی منجر به کاهش چربی های خون می شود.