diet-1024x768

هیپرلیپیدمی نوعی بیماری مزمن ناشی از چربی خون بالاست که برای کنترل آن باید تغذیه خود را تنظیم و مدیریت کنید در ادامه راهنمایی های موثری برایتان داریم و می خواهیم در اختیارتان قرار دهیم مصرف میوه و سبزیجات ،غلات و نان و انواع گوشت ها و دسته های غذایی دیگر باید زیر نظر متخصص تغذیه صورت بگیرد.

  • مصرف مرتب فیبرهای ویسکوز منجر به کاهش LDL و کلسترول می شود.
  • اسیدهای چرب امگا ۳ منجر به کاهش VLDL شده و در درمان هیپرتری گلیسریدمی سودمند است.
  • مصرف چربی های اشباع مانند چربی حیوانی، گوشت، کره حیوانی و لبنیات پرچرب محدود شود.
  • تخم مرغ حداکثر ۳ مرتبه در هفته مصرف گردد.
  • وزن درمحدوده ی نرمال نگه داشته شود و در صورتی که فرد دارای اضافه وزن یا چاق است کاهش وزن صورت گیرد.
  • عدم مصرف دخانیات و افزایش فعالیت فیزیکی.
  • حداقل دو مرتبه در هفته ماهی مصرف گردد.
  • از روغن های گیاهی و غیراشباع به جای چربی های حیوانی و مارگارین استفاده شود.
  • مصرف مواد غذایی حاوی قندهای ساده ازجمله نوشیدنی های شیرین و کربوهیدرات تصفیه شده محدود گردد.
  • عدم مصرف موادغذایی حاوی اسیدهای چرب ترانس از جمله مارگارین، شیرینی های قنادی و…
  • مصرف استرول و استانول های گیاهی منجر به کاهش کلسترول و LDL می شود.
  • مصرف الکل محدود گردد.
  • افزایش مصرف غلات کامل و میوه و سبزی در روز.
  • غذاها بیشتر به صورت بخارپز و آب پز تهیه شوند و مصرف غذاهای سرخ شده را کاهش دهید.
  • از لبنیات کم چرب و گوشت مرغ و ماکیان و بدون چربی استفاده شود و مصرف گوشت قرمز محدود گردد.
  • انجام ۳۰-۶۰ دقیقه فعالیت فیزیکی حداقل سه مرتبه در هفته و بیشتر ورزش های هوازی نظیر شنا، دو، پیاده روی سریع و دوچرخه سواری توصیه می شود.
  • مصرف پروتئین سویا برای کاهش LDL توصیه می شود.
  • androidonlinenewsimage-aspx

مطالعات نشان داده اند:

  • در صورت مصرف فیبر همراه با رژیم های پرکربوهیدرات و کم چرب، میزان تری گلیسرید خون به میزان زیادی افزایش نمی یابد.
  • مصرف سیر منجر به کاهش تری گلیسرید و کلسترول می شود.
  • زیتون و روغن زیتون منجر به کاهش کلسترول می شود.
  • مصرف میوه های سرشار از ویتامین C منجر به کاهش چربی خون می شود.
  • بادام زمینی منجر به کاهش کلسترول و تری گلیسرید و LDL می شود و سطوح HDL را حفظ می کند.
  • عصاره برگ گیاه مرزه و زیتون بر کاهش چربی های خون اثرات مطلوب دارند.
  • سیب، گریپ فروت، جو. هویج. سبوس منجر به کاهش LDL می شود.
  • عسل و مغز ها مثل پسته، گردو، بادام و فندق منجر به کاهش کلسترول می شوند.
  • ماست و سویا LDL را کاهش و HDL را افزایش می دهند.
  • مصرف کیوی منجر به کاهش چربی های خون می شود.

%d8%aa%d8%ba%d8%b0%db%8c%d9%87-%d8%af%db%8c%d8%a7%d8%a8%d8%aa%db%8c-%d9%87%d8%a7