This-picture-is-showing-how-a-hemorrhoid-look-like-7

یبوست یا اصطلاح عامیانه “مادر بسیاری از بیماری ها” یکی ازرایج ترین  بیماری های دوره کنونی است که در نتیجه تغذیه نامتعادل ، ورزش نکردن ، توجه افراد به غذاهای فست فود و هضم نشدن غذاها، مصرف نکردن مایعات به قدر کافی و خیلی مشکلات  دیگر ایجاد می شود. اگر از بسیاری افرادی که دچار بیوست هستند سئوال شود که آیا دچار یبوست هستید یا خیر؟ در پاسخ می گویند که خیر ، البته این افراد که با تصورات متقاوتی از یبوست به این سئوال پاسخ می دهند که برخی از این تصورات بر این اساس است که روزانه یک بار دفع طبیعی و نظر برخی افراد یک بار دفع در طول 24 ساعت عالی است ولی باید در تکمیل و یا بهتر بگوییم تصحیح این تصورات به این نکته اشاره کنیم که هر نوع ماده غذایی دارای ساعت هضم مخصوص به خود است ، به طور مثال سیب زمینی بخار پز شده بین 2 تا 3 ساعت هضم و دفع می شود که بیش از اندازه ماندن مواد غذایی هضم شده در روده باعث از دست دادن آب ، سخت شدن مدفوع ، دفع به همراه خونریزی و گاهی با طولانی تر شدن مدت زمان دفع تولید سم و باز جذب به دستگاه گردش خون وارد و فرد را به مشکلات مانند بسیاری از مسمومیت ها نیز منجر می شود، اینها همه مقدمه ای بر تشکیل بیماری و یا مشکلی به نام هموروئبد یا بواسیر هستند که دارای دردهای وحشتناکی است که افراد گاهی از رفتن به سمت دستشویی و دفع دردناک به همراه خونریزی وحشت دارند. در ادامه به تشریح این بیماری و روشهای درمانی آن خواهیم پرداخت، در صورتی که مطلب حاضر را مطالعه می کنید ما را هم از دعای خیر خود بی نصیب نگذاشته و با دعای خیر خود ما را در ارائه مطالب کاربردی و کمک به جامعه یاری کنید.

تعریف هموروئید یا بواسیر

آخرین مرحله گوارش یعنی دفع که از محلی به نام مقعد که تقریباً در محل انتهای روده بزرگ واقع شده است انجام می شود، کانال مقعدی با شبکه ای که تشکیل شده از وریدهای کوچک در زیر پوست ، پوشش داده شده و با عواملی که در ادامه توضیح خواهیم داد و باعث تورم و بزرگ شدن وریدها و ایجاد لایه های متورم بافتی که گاهی با یبوست های طولانی و سختی مدفوع از مقعد خارج می شوند، می شود.

انواع هموروئید یا بواسیر

به طور کلی بواسیر همراه با علائمی است که از روی آنها می توان متوجه ایجاد و یا ابتلا به آن را دریافت که به طور خلاصه به آنها اشاره خواهیم کرد.

علائمی مانند : خارش ، سوزش ، خونریزی که معمولاً همراه و یا پس از مدفوع مشاهده می شود که گاهی با سختی مدفوع شدت می یابد، باید به این نکته اشاره کرد که نمی توان هر نوع خونریزی به همراه مدفوع بواسیر  نامید.

بواسیر داخلی :  با تورم ورید ها و با سختی مدفوع به خارج از روده رانده شده که به شکل زائده ای گوشتی و قابل مشاهده نیز نیست، گاهی به دلیل تورم و نشستن های طولانی با دردهای شدید و یکباره همراه می شود.

بواسیر خارجی : این نوع بواسیر به شکلی است که اطراف دهانه مقعد بافت ها متورم شده و مانند دمل(جوش چرکین) نمایش داده می شود و قابل مشاده است که در بسیاری موارد دردناک است.

عوامل تاثیر گذار در ایجاد هموروئید یا بواسیر

اسهال شدید و طولانی مدت ، فشار آوردن در زمان دفع و یبوست، وارد آمدن فشار زیاد در زمان زایمان طبیعی ، نشستن های طولانی مدت ، زور زدن ، اختلالات دریچه مقعدی ، ورزش سنگین ، سرفه مزمن و نشستن طولانی مدت در دستشویی به مدت طولانی.

استفاده بیش از اندازه فست فود ، انواع کنسرو ها ، ماکارونی ، سرخ کردنی ها ، ماست ، عدم استفاده از سبزیجات و عدم استفاده کافی از آب و مایعات.

طب سنتی و راه های درمان هموروئید یا بواسیر

در این قسمت به ارائه بهترین روش های درمان هموروئید یا بواسیر خواهیم پرداخت، هدف این است تا افراد با استفاده از دستورات گفته شده هر چه بهتر و سریعتر سلامت خود را بدست آورده و در مواردی از جراحی غیر ضروری جلوگیری شود.

در ابتدا با به این نکته اشاره کنیم که بهترین درمان در منزل و شفا در غذایی است که می خورید ، پس به برنامه غذایی و نحوه خوردن خود ملاحضه داشته باشید.

توجه داشته باشید که یکی از بهترین سبدهای غذایی برای تغذیه روزانه استفاده از موادغذایی طبیعی و سرشار از فیبر و ویتامین است. برای این منظور بهتر است در سبد غذای خانواده به صورت روزانه به میزان کافی سبزی تازه، میوه و موادغذایی طبیعی وجود داشته باشد، مصرف حبوبات و غلات سبوسدار در غذا یا به صورت آب پز نیز از دیگر مواردی است که به پیشگیری از ابتلا به یبوست و بواسیر کمک میکند.

اجابت مزاج : باید به ازای هر بار مصرف مواد غذایی اجابت مزاح داشته باشید که این خود به این معنی است که اجابت مزاج دو الی سه بار در طول 24 ساعت قابل قبول است و نکته بعد اینکه به قدری دفع راحت داشته باشید که در دستشویی معطل نشوید.

استفاده از توالت فرنگی : استفاده از توالت ایرانی باعث وارد آمدن فشار بیشتر به مقعد می شود که در نتیجه باعث تشدید این موضوع خواهد شد.

نشستن در آب گرم : روزانه دو تا سه بار بسته به وقت استراحت خود ، مقداری آب گرم را داخل ظرفی بزرگ که امکان نشستن در آن وجود داشته باشید بریزید و به مدت 10 دقیقه درون ظرف بنشینید.

کوکوی تره : مصرف مرتب کوکوی تره باعث پیشرفت سریع در درمان این بیماری می شود، در همین جا به چند نکته در مورد تهیه کوکوی تره اشاره می کنم، 1- زمان تهیه کوکوی تره از نمک استفاده نکنید. 2- از کمترین میزان تخم مرغ در تهیه کوکو استفاده کنید. 3-از روغن زیتون و یا کنجد در تهیه آن استفاده کنید.

کمپوت سیب و کدوحلوایی : کمپوت کدو مخلوط با سیب، دسری بسیار عالی برای درمان دفع یبوست است که توصیه می شود تهیه و بعد از نهار و شام به مقدار کافی میل شود.

دسر کدو حلوایی : دسر کدو حلوایی که یکی از بهترین منابع تامین ویتامین آ بوده و اثر قابل توجهی در درمان یبوست نیز دارد.

طرز تهیه دسر کدو حلوایی : مقدار 150 تا 200 گرم کدو حلوایی را پس از جدا کردن پوست آن بخارپز کرده و پس از بخارپز شدن داخل مخلوط کن قرار داده به همراه مقداری گلاب ، هل و مقداری خلال بادام و یا پسته برای تزئین اضافه کنید. این دسر معجزه گر را می توانید قبل و یا بعد از غذا میل کنید و پس از مدتی از مصرف مداوم نتیجه فوق العاده آن را مشاهده کنید.

درمان خونریزی هموروئید با پوست کدو حلوایی : پوست کدو حلوایی در جلوگیری و درمان خونریزی تاثیر بسیاری دارد که برای این منظور باید پوست کدو حلوایی را از کدو جدا کرده و در جایی گرم و خشک قرار داده تا کاملاً خشک شود سپس آنها را پودر کرده. یک قاشق از پودر بدست آمده را به یک فنجان آب گرم اضافه کرده و میل نمایید.

دم کرده بابونه : نوشیدن روزانه از دم کرده ی بابونه باعث تسکین درد شده و در التیام زخم های حاصله تاثیر فوق العاده ای دارد.

دم کرده بابونه و بومادران : یکی دو قاشق بابونه و یکی دو قاشق سرگل بومادران را با یک لیتر آب سرد مخلوط سپس به مدت یک دقیقه بجوشانید و به مدت یک ساعت دم کنید. سپس آن را صاف کرده، در آن بنشینید. روزی دو مرتبه تا بهبودی این عمل را تکرار کنید.

خاکشیر : روزانه دوقاشق غذاخوری خاکشیر را در یک لیوان آب ریخته و به مدت 15 دقیقه اجازه دهید بماند سپس کمی عسل اضافه کرده و ناشتا میل کنید و تا ۴۵ دقیقه بعد چیزی نخورید . در صورت شدت یبوست می توانید دو ساعت بعد از ناهار و شام این وعده را تکرار کنید.

اسفرزه : اسفرزه با دارا بودن ماده ای ژلاتینی به نام پسلیوم با جذب آب کمک به حرکات دودی روده می کند و مانع یبوست شده و در درمان بواسیر نیز نقش مهمی دارد که برای این منظور در صورتی که دچار یبوست شدید هستید یک قاشق غذاخوری اسفرزه را به همراه یک لیوان آّب گرم مخلوط و قبل از صبحانه و قبل از شام میل کنید.

سوپ جو : این سوپ یکی از بهترین ها در درمان خشکی مزاج و یبوست است که برای تهیه آن کافی است بنا به فرهنگ خانوادگی و علایق غذایی هر نوع سبزیجات که میل دارید به آن اضافه و در پایان مقداری آلو بخارای آفتابی را به سوپ اضافه کنید، پیش از شروع هر وعده غذایی مقداری سوپ جو میل نمایید.

مالت جو : با توجه به اینکه مالت جو دارای خواص درمانی ضد یبوست فوق العاده است می توان قبل از هر وعده غذایی یک قاشق مرباخوری از پودر و یا عصاره مالت جو را با یک لیوان آب و یا شیر اضافه و میل نمود.

شربت انجیر : بی شک شربت انجیر یکی از بهترین و قدیمی ترین درمان های یبوست است که از گذشته های بسیار دور توسط اطبای سنتی مورد استفاده قرار گرفته و حتی امروزه نیز با گذشت زمان ، پیشرفت علم و تکنولوژی جایگاه خود را حفظ کرده و اثرات درمانی بی نظیری را دارد، برای استفاده از این معجون شفابخش که طرز تهیه آن در همین سایت توضیح داده شده و به سرعت قابل تهیه و مصرف خواهد بود را قبل از هر وعده غذایی یک تا دو قاشق آن را به یک لیوان آب اضافه کرده و میل کنید.

روغن تره : استفاده از روغن تره نیز یکی دیگر از روش های درمانی برای از بین بردن و درمان بیرون زدگی مقعد(بواسیر خارجی) می باشد که کافی است پس از هر بار اجابت مزاج محل را با استفاده از صابون بابونه و یا صابون همیشه بهار شستشو و پس از خشک کردن محل با پنبه آغشته شده به روغن تره محل را ماساژ دهید.

کوهان شتر : استفاده از کوهان شتر به صورتی که مقداری از آن را بر روی شعله قرار داده و پس از اینکه شروع به سوختن و دود کرد محل را دود دهید.

پماد آنتی هموروئید کوهان شتر: پماد کوهان شتر که یکی دیگر از قدیمی ترین و بهترین ها برای درمان هموروئید یا بواسیر خارجی و داخلی است که از ترکیب کوهان شتر و تره تهیه شده و به صورت شیاف استفاده می شود و تنها یک مشابه شیمیایی دارد و آن هم پماد آنتی هموروئید است. در ادامه طرز تهیه این پماد را که بسیار در سرعت بخشیدن به درمان بواسیر داخلی و خارجی تاثیر دارد را توضیح خواهیم داد.

طرز تهیه پماد آنتی هموروئید کوهان شتر

مواد لازم

  • کوهان شتر 250 گرم
  • سبزی تره 50 گرم

روش تهیه و مصرف

ابتدا کوهان شتر را با استفاده از چرخ گوشت چرخ کرده و در ظرفی فلزی بریزید و روی حرارت غیر مستفیم قرار داده تا کاملاً ذوب شود سپس با استفاده از پارچه آن را صاف کرده تا ضایعات از چربی ذوب شده جدا شود، تره را با استفاده از کارد و تخته خرد کنید و این خرد کردن را تا جایی ادامه دهید تا تره آب بیندازد سپس با استفاده از پارچه آب تره را جدا کرده و به کوهان اضافه کرده و مخلوط کنید، مخلوط بدست آمده را مدتی در یخچال نگهداری کنید تا کاملاً سرد شود سپس به قطعات کوچک به اندازه یک کپسول خرد کرده و در ظرفی درون یخچال نگهداری کنید، پس از هر بار اجابت مزاج یکی از شیاف هایی که آماده کرده اید را استفاده کنید.

منبع-http://hakimtehrani.com