با وجود هشدار ها و توصیه های ایمنی هم چنان آمار تصادفات در ایران مهمترین علت مرگ میر چند سال اخیر کشور می باشد که این آمار نگران کننده اهتمام جدی مردم و مدیران را برای اقدامات پیشگیرانه برای کاهش این آمار می طلبد.سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: وقوع حوادث ترافیکی در کشور، علت اصلی سال های از دست رفته عمر ایرانی ها است.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری به تشریح وضعیت حوادث در ایران و جهان پرداخت و اظهارداشت: طبق آمار جهانی مرگ ناشی از حوادث بیش از ۲ برابر مرگ ناشی از سه بیماری عفونی ایدز، سل و مالاریا در جهان است.
وی افزود: سوانح و حوادث نهمین علت فوت در سال ٢٠١٢ در دنیاست است و علیرغم این که کشورهای توسعه یافته در صدد کاهش مرگ و میر ناشی از حوادث هستند، پیش بینی می شود مرگ ناشی از حوادث همچنان افزایش یافته و به هفتمین عامل مرگ و میر در جهان تبدیل شود.
حریرچی گفت: برخلاف اینکه مرگ و میر ناشی از خودکشی در زنان بیشتر از مردان است در حوادث برعکس است و مردان بیشتر از زنان به دلیل وقوع حوادث فوت می کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران سالانه ٣٣ هزار و ۵٠٠ نفر به دلیل حوادث مختلف جان خود را از دست می دهند، ادامه داد: در حال حاضر از نظر مرگ به دلیل حوادث ترافیکی هشتمین رتبه جهان را به نسبت جمعیت دارا هستیم.
حریرچی از کاهش آمار مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در کشور خبر داد و گفت: مرگ ناشی از حوادث ترافیکی در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ از ۱۶ هزارو ۸۷۲ نفر به ۱۶ هزار و ۵۸۴ نفر کاهش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت، یکی از اهداف توسعه پایدار را کاهش ۵۰ درصدی مرگ و آسیب های ناشی از حوادث ترافیکی تا سال۲۰۳۰ عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف دیگر توسعه پایدار دستیابی به سیستم حمل و نقل ایمن و مقرون به صرفه و دسترسی پایدار برای کلیه کاربران است.
حریرچی یادآور شد: در کشور ما علت اصلی سال های از دست رفته عمر ناشی از حوادث ترافیکی است و حوادث ترافیکی سومین علت مرگ پس از سکته های قلبی و مغزی است.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: کاهش میانگین سرعت ترافیک به میزان یک کیلومتر ۴ تا ۵ درصد تصادفات را کاهش می دهد و بستن کمربند ایمنی نیز باعث کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی صدمات می شود.
به گفته حریرچی، استفاده از صندلی کودک ۷۱ درصد مرگ ناشی از تصادفات را کاهش می دهد همچنین استفاده موتورسواران از کلاه ایمنی مرگ ناشی از تصادف را ۷۰ درصد کاهش می دهد .
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه به طور متوسط هر ٣١ دقیقه یک نفر بر اثر حوادث ترافیکی در کشور تلف می شود، افزود: تلفات حوادث ترافیکی در دراز مدت حدود ۵ درصد از درآمد ناخالص ملی را از بین می برد.
اجرای طرح تحول سلامت قانونی است
حریرچی در ادامه به طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: طرح تحول سلامت بر اساس سیاستهای کلان سلامت و مطابق قانون برنامه توسعه تنظیم و اجرا شده و مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری از این طرح حمایت کرده اند و رضایتمندی مردم را در پی داشته است.
وی افزود: تلاش های زیادی شده که طرح تحول سلامت را به یک دوره از وزارت بهداشت تقلیل دهند درحالی که این طرح با یک وفاق ملی در سطوح بالا شروع شد و از آرمان وزرای سابق و کمیسیون های بهداشت و درمان مجلس نیز بوده و من از مخالفان این طرح می پرسم آیا کاهش پرداخت از جیب مردم از ۳۷ درصد به ۶ درصد در بیمارستان های دولتی کار اشتباهی بوده است.
حریرچی گفت: کسانی که مخالف طرح تحول سلامت هستند، بگویند آیا می خواهند خدمت رسانی به حاشیه شهر متوقف شود یا بیمه شدگان جدید حذف شوند.
وی افزود: آیا بردن خدمات بهداشتی به حاشیه شهرها برای اولین بار اشتباه بود، یا بیمه کردن حدود ۱۰ میلیون نفر که هیچ بیمه ای نداشتنند، کار نادرستی بود. آیا اینکه با ۱۵ درصد هزینه و اصلاح تعرفه ها، زیرمیزی هایی که بین ۷ تا ۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است و از این طریق مشکل زیرمیزی ها را حل کرده ایم، کار اشتباهی بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: در زمانی که طرح تحول سلامت شروع شد، فقط ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ پزشک در روستاها داشتیم که ماهانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق می گرفتند اما در حال حاضر با حقوق ۴ تا ۱۲ میلیون تومان در حدود ۶۸۰۰ پزشک در روستاها داریم.
حریرچی افزود: در موارد استثنایی پزشکان شاغل در نقطه صفر مرزی که هفت روز هفته را کار میکنند ۱۲ میلیون تومان دریافتی دارند.
وی تصریح کرد: بدهی بیمه ها و تاخیر در پرداخت ها هیچ ربطی به اصل طرح تحول سلامت ندارد و افرادی که از هدر رفتن منابع صحبت می کنند، خودشان می دانند که در بهترین کشورهای دنیا نیز حدود ۲۰درصد منابع سلامت به علت هزینه های القایی و مسائل دیگر هدر می رود و این مسائل به طرح تحول سلامت مربوط نمی شود.
حریرچی خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت بر اساس مصوبه شورای عالی بیمه اجرا شده و بعد از آن هیچ تعهد و هزینه اضافه بر خلاف مصوبه این شورا به بیمه ها تحمیل نشده است.
وی ادامه داد: اتقاقا در مورد سازمان بیمه تامین اجتماعی وزارت بهداشت مدعی است که این سازمان برخلاف قانون ۹ بیست و هفتم سهم حق بیمه کارگران را برای سلامت آنها هزینه نمی کند و همین سال گذشته حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان از این درآمد در جاهای دیگر از جمله پرداخت مستمری هزینه شده است.
منبع.مهر