فشار خون یکی از مهم ترین مسائلی است که افراد باید به آن توجه داشته باشند ، چرا که فشار خون نشان دهنده ی بروز بسیاری از بیماری ها است ، همچنین بالا بودن و یا پایین بودن فشار خون می تواند برای فرد تا حد مرگ خطرناک باشد.
علائم فشارخون بالا سردرد، تنگی نفس، تار شدن دید و سرگیجه است اما اکثر اوقات فشارخون بالا هیچ علامت و نشانه خاصی ایجاد نمی کند و به همین دلیل است که به آن «قاتل خاموش» می گویند.
برای پایین آوردن فشارخون چه بخورید
نوشیدن هر روزۀ شیر کم چرب کمک می کند فشارخونتان را تا ۱۰ درصد پایین بیاورید. شیر سرشار از ویتامین D و کلسیم است و در عین حال چربی کمی دارد. ویتامین D و کلسیم برای پایین آوردن فشارخون خوب هستند.
موادغذایی که سرشار از منیزیم هستند نیز برای پایین آوردن فشارخون مفیدند. موادغذایی که منیزیم بالایی دارند حبوبات (لوبیا، باقلا، لوبیا چشم بلبلی، )، گریپ فروت، بادام، سیب، اسفناچ، ذرت، غلات کامل، بروکلی، شیرسویا، حلزون، صدف و از این قبیل را شامل می شوند.
شکلات تلخ نیز حاوی فلاوونوئید است که به موجب پایین آوردن فشارخون سیستولی و همچنین دیاستولی می شود.
موادغذایی که سرشار از پتاسیم هستند مثل موز. اسفناچ، کدو، سویا، کشمش، آلو، زردآلو، سیب زمینی، قارچ، میوه خشک مخلوط، دانه های بی نمک، گوجه فرنگی و از این قبیل، به این دلیل که به بدن برای خلاص شدن از مایعات اضافی که قلب به آن نیاز ندارد کمک می کند، و این باعث می شود قلب نیاز به تپیدن سخت نداشته باشد، بنابراین به کاهش فشارخون هم کمک می کند. وقتی پتاسیم بدنتان کم باشد، بدنتان سدیم نگه می دارد و سدیم زیاد در بدن موجب بالا رفتن فشارخون می شود.
موادغذایی سرشار از فیبر مثل جو، میوه ها و سبزیجات نیز می توانند فشارخونتان را پایین بیاورند.
امگا۳ هم یکی از موادی است که به پایین آوردن فشارخون معروف است و محتوی روغن ماهی حاوی مقدار قابل توجهی امگا۳ است. همچنین می توانید مکمل های امگا۳ را از داروخانه ها تهیه کنید. ماهی سالم ترین نوع گوشت است زیرا سرشار از پروتئین است و مقدار بسیار کمی چربی دارد. امگا۳ التهاب را پایین آورده و از فشارخون جلوگیری می کند و همچنین موادمغذی لازمی که بیشتر افراد کمبود دارند را فراهم می کند.
سیر، کرفس، گوجه فرنگی، هویج و پیاز نیز راهی بسیار عالی برای پایین آوردن فشارخون است. بعضی گیاهانی که فشارخون را پایین می آورند عبارتند از: ریشه زنجبیل، فلفل هندی، برگ زیتون و زردچوبه. مارچوبه، بامیه و زعفران نیز روش های درمانی گیاهی فوق العاده هستند.
کم آب شدن بدن نیز گاهی می تواند موجب بالا رفتن فشارخون بدن شود و نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز می تواند از آن جلوگیری کند. آب به فرایندهای مهمی در بدن کمک می کند که سموم را از بدن بیرون می کند.
مرکبات سرشار از ویتامین هستند و بعضی از آنها خاصیت ضدالتهابی نیز دارند و از لخته شدن خون جلوگیری می کنند.
گفته می شود سرکه سیب نیز فشارخون را پایین می آورد. می توانید یک قاشق غذاخوری از آن را در یک لیوان آب ریخته و بنوشید. همچنین می توانید یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین برای بهتر کردن مزه آن اضافه کنید یا آن را به نوشیدنی های دیگر اضافه کنید و یا با عسل مخلوط کنید.
برای پایین آوردن فشارخون چه نخورید
باید از موادغذایی چرب و پرکلسترول که فشارخون را بدتر می کنند اجتناب کنید.
سعی کنید مصرف سدیم، شیرینی ها، کافئین، برخی از انواع آجیل و گوشت را کاهش دهید.
بیشتر ورزش کنید زیرا افرادی که از نظر جسمی فعالیت چندانی ندارند و سبک زندگی نشسته دارند بیشتر به فشارخون مبتلا می شوند.
از مصرف گیاهانی مثل شیرین بیان، افدرین، رزماری و جینسنگ خودداری کنید.
مصرف الکل و نیکوتین نیز به بالا بردن فشارخون کمک می کنند.
تا جایی که می توانید سعی کنید کمتر استرس داشته باشید که البته دوری از آن چندان راحت نیست. استرس می تواند فشارخونتان را بالا ببرد و احتمال بروز بیماری های قلبی را افزایش دهد.
سعی کنید کارهای آرامش بخش مثل مدیتیشن و یوگا انجام دهید.
دست از غذاهای آماده بیرونی بکشید! غذاهای خانگی کمک می کند روی موادغذایی که در غذایتان استفاده می کنید و مقدار سدیم، چربی و سایر چیزهایی که برایتان ضرر دارند، کنترل داشته باشید. غذاهای کنسروی حاوی مقادیر بالایی سدیم هستند و خیلی ها از این مسئله بی اطلاعند. حتماً قبل از خرید هر ماده غذایی به برچسب روی آن دقت کنید.