فصل بهار شروع رشد و سرسبز شدن گیاهان و درختان است. در این فصل گیاهانی مانند ریواس ، کنگر و … شروع به رشد می کنند. بسیار خوب است که از این موقعیت استفاده کرده و با این گیاهان خوراکی هایی سرشار از فواید درست کنیم.
نعناع و جعفری از سبزیجاتی است که در تمام فصول روی پیشخوان سبزی فروشی ها، چرخ دستفروش ها و صدالبته فریزر خانه ها پیدا می شود، ولی همه شما دوستان می دانید بهتر است برای پخت غذاها از نعناع و جعفری تازه استفاده کرد تا غذایی پرخاصیت تر و خوشمزه تر برای افراد خانواده فراهم کنیم. نعناع و جعفری بهاری هم که دیگر جای خود دارد.
خورش نعناع جعفری و گوجه سبز
این روزها دیگر در بازار گوجه سبز به وفور یافت می شود و قیمت آن هم خیلی زیاد نیست. شما می توانید با گوجه سبز غذایی خوشمزه برای افراد خانواده بپزید.
برای تهیه این غذا دو عدد پیاز متوسط را خلالی کرده و درون روغن سرخ کنید تا طلایی شود. حالا نیم تا یک کیلو نعناع جعفری را بعد از پاک کردن و شست وشو، خرد کرده و درون روغن سرخ کنید وقتی که سبزی سرخ شد، نوبت گوشت یا مرغ است.
در این غذا می توانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. در ضمن می توانید مرغ و گوشت را سرخ کنید یا این که بدون سرخ کردن درون غذا بریزید. بعد از ریختن مرغ یا گوشت مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به غذا اضافه کنید.
وقتی که مرغ یا گوشت نیم پز شد نوبت گوجه سبز است؛ گوجه ها را خوب شسته و دم آنها را بگیرید و درسته داخل خورش بریزید. نمک غذا را هم ریخته و بگذارید تا بجوشد و مرغ یا گوشت آن کاملا بپزد.
برای این که خورش شما به روغن بیفتد در آخر پخت، شعله را کمی زیاد کرده و در قابلمه را بردارید تا خورش آماده شود.
خورش نعناع جعفری و چاغاله بادام
برای تهیه این غذا اول پیازها را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. حالا نوبت گوشت است. گوشت را هم درون روغن تفت داده تا آب آن کشیده شود. حالا مقداری چاغاله بادام را که خوب شسته و دم آنها را گرفته اید داخل خورش بریزید و کمی تفت دهید.
مقداری آب به محتویات قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا بجوشد و گوشت آرام آرام بپزد. نعناع جعفری را هم بعد از شست وشو و خشک شدن، خرد کرده و درون روغن تفت دهید تا آب سبزی گرفته شود، ولی مراقب باشید رنگ آن تغییر نکند.
وقتی که گوشت خورش نیم پز شد، سبزی های سرخ شده را به آن اضافه کرده و نمک و فلفل غذا را هم بریزید. برای ترشی این غذا بهتر است از آبغوره یا آبلیمو استفاده کنید.
خورش ریواس
ریواس از گیاهانی است که در فصل بهار به صورت خودرو رشد می کند. این گیاه در بازار هم به وفور یافت می شود.
ریواس طعمی ترش دارد و از آن شربت هم تهیه می کنند. برای تهیه خورش ابتدا دو یا سه عدد پیاز متوسط را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید.
وقتی که پیازها طلایی شد حالا نوبت گوشت است؛ گوشت را به پیاز اضافه کرده و سرخ کنید. نعناع جعفری را هم بعد از پاک کردن و شستن خوب خرد کنید و درون ظرفی جداگانه سرخ کرده و بعد همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه و مقداری آب داخل گوشت بریزید و بگذارید بجوشد تا گوشت بپزد.
ریواس ها را بشویید و پوست بکنید و به طول دو یا سه سانتی متر خرد کرده و کنار بگذارید. وقتی که گوشت خورش کاملا پخته شد، نمک و ریواس ها را هم داخل خورش بریزید و بگذارید تا کمی بجوشد. یادتان باشد خورش را هم نزنید، زیرا ریواس بسیار لطیف است و زود له خواهد شد.
همچنین چون ریواس ترش است این خورش نیازی به ترشی ندارد، ولی اگر خورش را ترش تر می پسندید، مقداری آبلیمو یا آبغوره داخل خورش بریزید و همچنین اگر می خواهید خورش شما کمی شیرین تر شود، مقداری شکر داخل خورش بریزید. این خورش را می توانید بدون نعناع جعفری هم طبخ کنید. در هر دو صورت خورش بسیار خوشمزه ای خواهید داشت.
خورش کنگر
یکی دیگر از سبزی های خودرو در دشت و صحرا کنگر است. این گیاه بسیار پرخاصیت و غذای آن هم بسیار خوشمزه خواهد شد.
کنگر دارای تیغ های بسیاری است و باید موقع تمیز کردن آن بسیار مراقب دست های خود باشید تا با تیغ های کنگر دچار صدمه نشود. برای تهیه خورش کنگر بعد از این که کنگرها را پاک کرده و شستید آنها را درشت خرد کنید و درون روغن تفت بدهید.
بعد از تفت دادن کنگرها آنها را از درون روغن بیرون آورده و تعداد دو یا سه عدد پیاز را خلالی خرد کرده و درون روغن سرخ کنید. بعد نوبت گوشت است که آن را هم باید سرخ کنید.
نعناع جعفری را هم بعد از خرد کردن سرخ کنید و درون خورش بریزید. زردچوبه، فلفل سیاه و آبلیمو یا آبغوره را فراموش نکنید.
بعد از این که گوشت ها نیم پز شد نوبت کنگر است کنگرها را داخل خورش بریزید و بگذارید تا بپزد و غذا جا بیفتد. خورش کنگر را می توانید بدون سبزی نعناع جعفری هم تهیه کنید.