با کمک این برنامه غذایی تا حدودی از بابت تغذیه سالم خیالتان راحت خواهد شد و قادر خواهید بود به برنامه غذایی سالمی دسترسی پیدا کنید پیشنهاد می کنیم با ترفندهای موثر در این زمینه آشنا شوید و موادغذایی مفید و سالم را بشناسید تا در اختیار اعضای خانواده قرار دهید.
- مصرف نمک در روز نباید بیش از یک قاشق چای خوری باشد.
- از گذاشتن نمک پاش روی سفره خودداری نمائید.
- حداقل 5 واحد میوه و سبزیجات در روز مصرف کنید.
- به جای روغن جامد از روغن مایع استفاده کنید.
- برای پیشگیری از پوکی استخوان، حداقل یک یا دو لیوان شیر در روز مصرف کنید.
- روزانه حداقل 6 تا 8 لیوان آب بنوشید.
- حتی الامکان از گوشت سفید به جای گوشت قرمز استفاده کنید.
- از تمامی گروه های غذایی مانند نان و غلات، گوشت و حبوبات، میوه و سبزیجات و شیر و لبنیات استفاده کنید.
- مصرف دو بار در هفته ماهی را فراموش نکنید.
- از میوه ها به عنوان میان وعده استفاده کنید.
- برای کاهش مصرف چربی و نمک که زمینه را برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و افزایش فشارخون فراهم می کند، استفاده از نمک و سس مایونز را همراه با سالاد محدود کنید.
- در مواقعی که استفاده از نمک باید محدود باشد اضافه کردن سبزی های معطر مانند نعناع، ریحان، گشنیز به غذا، طعم و عطر مطلوب را به غذا می دهند.
- برای پخت سبزیها از آب به مقدار کم استفاده کرده و آب حاصل از پخت را در غذاها مصرف کنید. بخارپز کردن سبزی ها راه بهتری برای حفظ ارزش غذایی آنهاست.
- زمان پخت سبزی ها بیشتر از 20 دقیقه نباشد تا ویتامین های آن از دست نرود.
- تغذیه خوب و استفاده مناسب از سبزیجات در دوران حاملگی و شیردهی برای مادر و کودک بسیار مفید بوده و برای یک شیردهی موفق لازم است.