مواد شوینده به پوست چه آسیبهایی می رساند؟

 

در این بخش قصد داریم در مورد آسیبهایی که مواد شوینده به پوست می رساند صحبت کنیم. برای مراقبت از پوست حتما این مطلب را مطالعه کنید. اگزما، شایع ترین بیماری پوستی ناشی از تماس پوست دست با مواد شوینده و آب به مدت زیاد است که با علایمی مانند خارش، قرمزی و خشکی پوست و تاول های ریز همراه است.

کار زیاد دست با آب و مرطوب بودن آن به مدت طولانی منجر به بروز بیماری های قارچی پوستی می شود. در صورت عدم درمان به موقع این نوع بیماری، پوست ملتهب شده و ترک می خورد.
به گفته متخصصان پوست، در این حالت برای پیشگیری از بدتر شدن اختلالات پوستی و کاهش خشکی پوست، می توان از کرم های حاوی اوره، گلیسیرین و وازلین، استفاده کرد.   

 

استفاده نامناسب از مواد شوينده موجب مسموميت مي شود

 

هیپوکلریت سدیم در تماس با غشاهای مخاطی دهان، مری و معده تولید اسید میکند که محرک و خورنده است و میتواند علایم افزایش بزاق ،تهوع ،استفراغ ،دل درد و لخته های خون ایجاد کند.

 

محصولاتی مانند صابون ها و مایعات ظرفشویی دستی سمیت کمتری دارند اما تحریک گوارشی شامل تهوع ،استفراغ و اسهال ایجاد میکنند و احتمال بالا آوردن کف یا استفراغ  وجود دارد که سبب تحریک تنفس،پنومونی،ادم ریوی،سرفه و دیس پنه می شود.

 

شوینده های ماشین ظرفشویی (بالاترین سمیت )،شوینده های ماشین لباسشویی ،پاک کننده های سطوح سخت و دیوارها، لوله بازکن ها، پاک کننده های اجاق گاز از موادي است که مسموميتهاي شديدتري را ايجاد مي کند.

 

بيشتر موارد مسموميت با شوينده ها از نوع استنشاقى است

 

به گزارش مجله پزشکی دکتر سلام، بيشتر موارد مسموميت با شوينده ها از نوع استنشاقى است، استفاده از مواد سفيدكننده در فضاى بسته حمام و دستشويى به علت ايجاد گاز كلر، موجب تحريك راه هاى هوايى شده و علايم مسموميت در افراد بروز مى كند.

 

برای رقیق کردن وایتکس باید از آب سرد استفاده کرد چرا که آب داغ اجزای فعال کننده را تجزیه کرده و تولید گاز سمی می کند . علائم مسموميت شامل :تحریک و سوزش شدید چشم، بینی و گلو، سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، سرفه، خس خس سينه و تنگى نفس بويژه در افراد داراى زمينه بيمارى هاى ريوى از جمله علايم مسموميت با اين مواد است.

 

مخلوط کردن مواد شوينده با يکديگر و در فضاي بسته موجب آزاد شدن بيشتر گاز كلر و در نتيجه شدت علايم مسموميت و پنومونیت شیمیایی  مى شود و در صورت بالا بودن سن و داشتن زمينه بيمارى هاى ريوى و قلبى، مى تواند منجر به مرگ شود.

 

لذا به زنان خانه دار توصيه مى شود از مخلوط كردن مواد سفيدكننده و جوهرنمك خوددارى كنند و هنگام شست وشوى حمام و دستشويى از ماسك هاى محافظ استفاده و پنجره ها را باز و تهويه را روشن كنند تا جريان هوا برقرار شود.بيماران داراى مشكلات تنفسى مانند آسم يا افرادى كه حساسيت ريوى دارند، به هيچ عنوان نبايد با اين مواد شيميايى در تماس باشند و حتى افراد سالم نيز به اميد زدن ماسك هاى كاغذى، در محيط بسته و بدون تهويه نمى توانند از اين مواد استفاده كنند.