کیفیت اسپرم ها با عواملی همانند چربی اشباع شده در غذاها کاهش می یابد و این غذاها در کاهش کیفیت اسپرم ها اثر زیادی میگذارند.از یک طرف اسید چربی که در امگا 3 وجود دارد سبب میشود سلامت اسپرم ها بهبود یابد و کیفیت شان بهتر شود.اسید چرب امگا 3 را میتوان در ماهی به مقدار زیاد پیدا کرد و مصرف ماهی توصیه میشود.
هر آنچه میخورید بر میزان باروری شما تأثیر دارد. محققان مرکز باروری بیمارستان عمومی ماساچوست، مدارکی یافتند که نشان میدهد غذاهایی که دارای مقدار زیادی چربی اشباع شده هستند، باعث کاهش کیفیت اسپرمها میشوند. از سوی دیگر، اسید چرب امگا ۳، که در ماهی به وفور یافت میشود، باعث بهبود سلامت اسپرمها میشود.
این تحقیق، که نتایج آن در مجله ریپروداکشن (Reproduction) به ثبت رسیده است، نشان داد که داوطلبانی که بیش از دیگر مردان، چربیهای اشباع شده مصرف کردهاند، تعداد اسپرمهایشان ۳۵ درصد کمتر از کسانی بود که، چربیهای اشباع شده در رژیم غذایی آنها جایی ندارد.
مطالعات نشان میدهند که به طور کلی، رژیمهای غذایی که فاقد چربی هستند، تا ۴۳ درصد، به افزایش کیفیت اسپرمها کمک میکنند. محققان، ۹۹ مرد ۳۰ تا ۴۰ ساله را مورد بررسی قرار دادند. افرادی که از ماهی به جای گوشت قرمز و روغن کنجد یا کلزا به جای روغن جامد استفاده میکنند، از قدرت باروری بالاتری در این سنین برخوردار هستند. زیرا این مواد حاوی مقادیر زیادی اسید چرب امگا۳ هستند، و زمانی که جایگزین چربیهای اشباع شده میشوند، تأثیر مثبتی بر کیفیت اسپرمها میگذارند.
منبع : سیمرغ