بهتر است از چه ظروفی برای نگهداری از موادغذایی استفاده کنیم مناسب ترین ظروف در این زمینه کدامند؟پیشنهادات متخصصین تغذیه در این زمینه چیست ؟انواع ظروف مانند , ظروف آلومینیومی , ظروف نچسب , ظروف مسی و ظروف قلع در آشپزخانه یافت می شود شما غالبا از چه ظروفی در این زمینه استفاده می کنید .
یک متخصص تغذیه میگوید: استفاده از ظروف مسی نه تنها مس بدن را تأمین نمیکند بلکه مسمویتزاست. ظروف شیشهای و پیرکس بهترین ظروف محسوب میشود.
شیوا فرجی هشدار داد : استفاده از ظروف مسی به هیچ وجه توصیه نمیشود چرا که نه تنها نیاز بدن به مس را تأمین نمیکند بلکه از آنجایی که مس جزو مواد معدنی است اضافه دریافت آن میتواند سبب بروز مسمومیت در بدن شود و افرادی که در منزل مدام از ظروف مسی استفاده میکنند معمولاً با علایمی مانند تهوع، استفراغ و اسهال مواجه میشوند.
به گفته این متخصص تغذیه ظروف استیل نیز برای پخت و پز مناسب است به شرط آنکه بعد از پخت چیزی را در آن نگهداری نکنیم و سریع ظرف را جابهجا کنیم تا واکنش شیمیایی صورت نگیرد.
فرجی در پاسخ به اینکه ظروف تفلون و چدن که دارای لایه محافظ هستند چقدر برای پخت مناسبند گفت: تا زمانی که این ظروف سالم باشند مشکلی نیست اما به محض آنکه کوچکترین آسیبدیدگی بر اثر حرارت و ضربه به سطوح فلزی این ظرفها وارد شود سطوح تفلونی این ظروف وارد غذا میشود که برای بدن مضر است.
ظروف نچسبت کم خون تان می کند
عضو انجمن علمی تغذیه تصریح کرد: کادمیوم موجود در ظروف تفلون فلز سنگینی است که سرطانزاست و تأثیر نامطلوبی در روند رشد جسمی کودکان میگذارد و حتی تحقیقات نشان داده که ممکن است سبب کمخونی شود.
مشکلات گوارشی با ظروف آلومینیومی
وی در مورد مصرف ظروف آلومینیومی نیز گفت: مصرف این نوع ظروف نیز توصیه نمیشود چرا که بر اثر حرارت، آلومینیوم موجود وارد غذا شده و در طولانی مدت ممکن است مشکلات گوارشی روده و کولیت ایجاد کند.
منبع: جام جم سرا