برخی مواد غذایی ممکن است توان مغزی شما را محدود کنند و باعث زوال عقل و پیشگیری از پیشرفت ذهنی شما شوند بهتر است با آن ها آشنا شوید و از مصرف آن ها پرهیز کنید شوریجات ،شیرین کننده های مصنوعی ،غذاهای منجمد و سرخ شده و دیگر خوردنی ها از این دست موادغذایی به شمار می روند .
- مواد غذایی شور
مواد غذایی شور درست مانند مواد قندی، میتواند اعتیاد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد. سدیم باعث تغییرات فشار خون شده و از این طیق باعث کاهش عملکرد مغزی نیز میشود. پس مصرف نمک را کم کنیم. نمک، به عنوان یک ماده نگهدارنده در ترشیها استفاده میشود، پس از زیاده روی در خوردن آن خودداری کنید.
- پروتئینهای فرآوری شده
زمانی که پروتئین ها فرآوری میشوند و تبدیل به سوسیس، پپرونی و کالباس، میشوند پروتئین ها خطرناک میشوند. مواد نگهدارنده، مانند نیترات سدیم، زمانی که در فرآوری گوشت با پروتئین ها ترکیب میشود بسیار سرطان زا میشوند.
- نیکوتین
نیکوتین زمانی که به میزان بالا مصرف میشود به دلیل کاهش عرضه خون و اکسیژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته میشود. علاوه بر این، سفت شدن مویرگ ها و تأثیر بر عملکرد انتقال دهنده های عصبی و انتقال مواد شیمیایی در بدن از دیگر عوارض آن به شمار میآید.
- شیرین کنندههای مصنوعی
استفاده از شیرین کننده های مصنوعی در نهایت به آسیب های مغزی منتهی میشود.
- چربیهای ترانس
چربی های ترانس در روغن های شیرینی پزی، روغن نباتی جامد، مارگارین ها، شیرینی ها، غذاهای حاضری، غذاهای سرخ شده مثل پیراشکی و سیب زمینی سرخ کرده و سایر غذاهایی که با روغن های هیدروژنه، پخته یا سرخ شده اند، یافت میشوند.
مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش میدهد و در طی یک دوره، ما را با درد و رنج یک سکته مغزی حساس مواجه میسازد. همچنین، مصرف این نوع چربی سبب کم شدن حجم مغز میشود که در نهایت به بیماری آلزایمر منتهی میشود.
- الکل
الکل میتواند صدمات جدی به سلول های مغزی وارد کند. عوارض جانبی شناخته شده از الکل شامل لغزش های حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولانی مدت الکل نیز باعث اختلال در قوای شناختی میشود.
- مواد غذایی غنی از قند
قندهای ذخیره شده مسبب مشکلات عصبی است. مصرف بیش از حد قند منجر به کاهش تولید یک ماده شیمیایی در مغز میشود که به عنوان فاکتور نوروتروفیک مشتق شده از مغز شناخته شده است. نبود این ماده باعث اختلال در یادگیری و همچنین به خاطر سپردن میشود. طبیعت اعتیادآور شکر عواقب بلند مدتی به همراه دارد به طوری که بر توانایی یادگیری تاثیر میگذارد و مهارتهای شناختی را تضعیف میکند.
- غذای سرخ شده
سطوح بالای چربی و کلسترول موجود در مواد غذایی سرخ شده بر دیواره های شریان تامین خون به مغز رسوب میکند. عدم خون رسانی کافی در نهایت باعث سکته مغزی میشود. بنابراین، هنگامی که در رژیم غذایی به طور منظم شامل مواد غذایی سرخ شده باشد، شما بیشتر با دردسر و مشکلات مواجه میشوید.
- غذاهای منجمد شده
اکثر افراد در زندگی خود به دلیل زمان کمی که دارند مجبور میشوند که غذاهای خود را فریز کنند. مصرف مواد غذایی یخ زده، به طور منظم میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد و همچنین به زوال عقل که تخریب سلول های مغزی در طول زمان است، منتهی شود.