افراد مسن غالبا با آلزایمر دست و پنجه نرم می کنند برای این افراد پیشنهادات تغذیه ای جالبی داریم آن ها می توانند با برخی مواد غذایی سالم باعث تقویت قوای ذهنی شان شوند و عوارض ناشی از بیماری زوال عقل را خنثی کنند اگر در میانسالی و در معرض خطر این بیماری قرار دارید به این مطلب نگاهی بیندارید .
بیماری آلزایمر به شکلی از جنون و زوال عقل پیرونده اطلا ق می گردد که در اثر تخریب سلول های عصبی در مرکز حافظه مغز ایجاد می شود. در اثر این بیماری ارتباطات مغزی قطع می شود و در نتیجه انتقال اطلاعات و ارتباط های اطلاعاتی مختل می گردد. علت بیماری آلزایمر هنوز شناخته نشده است. ولی به نظر می رسد که ممکن است اجزاء ترکیبات ژنتیکی و مسمومیت آلومینیوم در ایجاد آن دخالت داشته باشند.
غذای مفید :
- انواع ماهی ها ( ماهی آزاد ، ساردین ، ماهی خال مخالی ، ماهی کولی ) ، تخم کدو ، و دانه کتان تامین کننده اسیدهای چرب امگا بدن هستند . دانه های کدو ، دانه کتان تامین کننده اسیدهای چرب امگا 3 بدن هستند.دانه های کدو ، دانه های کنجد و دانه های آفتاب گردان اسیدهای چرب امگا6 بدن را تامین می کنند.مصرف منظم غذاهای غنی از اسیدهای چرب ضروری می تواند مفید باشد.
- پرتقال، گریپ فروت و دیگر مرکبات، توت ها، فلفل، سیب زمینی شیرین و سبزی های برگ سبز ، همه غنی از ویتامین c هستند. مصرف روزانه این آنتی اکسیدان های طبیعی ممکن است به پیشگیری از آسیب دیدن اعصاب کمک کند. دانه گندم ، آووکادو، آجیل، دانه ها و سبزی های برگ سبز تامین کننده ویتامین E می باشند. افزایش دریافت رژیمی این ویتامین ممکن است به تأخیر انداختن تخریب سلول های عصبی که در افراد آلزایمری در مراحل بعدی بیماری صورت می گیرد ، کمک کند.
- آشامیدنی های محتوی شیر جایگزین غذا در بین وعده های غذایی می تواند مفید باشد. بیشتر این نوشیدنی ها با ویتامین ها و مواد معدنی غنی شده اند و از این جهت مواد مغذی ضروری بیش تری را به بدن می رسانند.
- ساندویچ ها، کیک های کم شیرینی، نان کماج و دیگر نان های کامل و نان مالت جو را می توان به صورت میان وعده در شب به بیماران آلزایمری که وزن آنها از حد نرمال کم تر است داد.
- چنان چه استفاده از ابزار برای فرد مشکل باشد ، دادن نان برشته با کره بادام زمینی ، ساندویچ های درست شده با نان برشته و دیگر غذاهای « لقمه ای » می تواند دریافت انرژی را بهبود بخشد.
غذاهایی که باید از خوردن آنها اجتناب نمود :
- سوپ ها ، آبگوشت ها و دیگر غذاهایی که غلظت کم دارند و خوردن آنان ممکن است با ریختن غذا همراه باشد،بهتر است به بیماران آلزایمری داده نشود.
- آجیل ها، حبه ها و آبنبات ها برای بیماران آلزایمری از نظر بلعیدن مشکل می باشد.
- بعضی از متخصصین خوردن غذاها و نوشیدنی هایی را که در ظروف آلومینیومی بسته بندی یا پخته می شوند و نوشیدن آب با سطح آلومینیوم بیشتراز mcg۱۵در لیتر را توصیه نمی کنند. مشخص شده است که دریافت زیاده از حد آلومینیوم مسموم کننده مغز است. در بعضی بیماران آلزایمری سطوح بالای آلومینیوم گزارش شده است و مطالعات جمعیتی حاکی از شیوع بیشتر بیماری در نواحی دارای غلظت بالای آلومینیوم در آب آشامیدنی می باشد.
- ریواس دارای ترکیبات اسید اگزالیک است که اگر در ظروف آلومینیومی پخته شود می تواند آن را حل کند.شواهدی وجود دارد که بیماران مبتلا به آلزایمر مستعد مسمومیت با آلومینیوم غذا و منابع محیطی هستند.