در این دوره از زندگی بسیاری از مواد خوراکی به طور مستقیم و غیر مستقیم حاوی سموم کشاورزی و مواد شیمیایی میباشد که این موضوع امر مهمی برای استفاده از محصولات ارگانیک را مهیا ساخته است. محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر: علف هرزکشها، قارچکشها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت میشود، رشد میکنند.
به طور کلی، غذای ارگانیک یا طبیعی، به غذایی گفته میشود که بدون دخالت یا بدون مصرف آفتکشها، کودهای شیمیایی و ترکیبات اصلاح شده ژنتیکی تولید شده باشد. در واقع کشاورزی ارگانیک، شیوهای از کشاورزی است که در تمامی مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوری و بستهبندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمیکند.
قدیم تر ها که هر خوراکی فقط در فصل مخصوصش پیدا می شد، انگار خوردنی ها طعم بهتری داشتند، مثلا گوجه فرنگی ها تا زمانی که فقط در فصل بهار و تابستان در بازار بودند خوشمزه تر بودند و حتما طعم لیموترش های تابستانی را هیچ کس فراموش نکرده است، حتی ریحان های نوبر بهاری هم عطری با خود داشت که لذت خوردنش را چند برابر می کرد. خوراکی هایی که در فصل مخصوص به خود و در سرزمین هایی که مناسب رویش شان بود کاشته و آماده می شدند همیشه طعم بهتری داشتند. این روزها طعم محصولات ارگانیک تا حدودی به طعم خوراکی های کودکی نزدیک تر است، مهم ترین دلیل برای طعم خوب این نوع محصولات خودداری تولیدکنندگان از مصرف سرعت بخش ها و کودهای شیمیایی است زیرا این نوع کودها معمولا رشد محصولات را سرعت می بخشند و عملا فرصت رسیدن به محصول نمی دهند. رشد سریع محصولات عملا بر طعم آنها تاثیر می گذارد بنابراین به راحتی می توان به طعم نه چندان مطبوع خوراکی ها پی برد.
ارگانیک ها باعث تندرستی و حفظ سلامت می شوند
به گزارش وبسایت دارامان: این روزها بسیاری از متخصصان و محققان حوزه سلامت براین باورند که شیوع بیماریهای مختلف در جوامع بشری ریشه در مصرف غذاها و خوراکیها دارد. از اینرو این گروه بهطور مستمر به مردم توصیه میکنند که موادغذایی سالم و طبیعی را بیشتر در برنامه غذایی خود بگنجانند و تا جایی که میتوانند محصولات و غذاهای ارگانیک را جایگزین موادغذایی خود کنند. باید دید که غذاها و محصولات ارگانیک به چه نوع محصولاتی گفته میشود و این محصولات چه ویژگیها و امتیازهایی در مقایسه با دیگر محصولات غذایی دارند که اینگونه مورد توجه محققان و متخصصان در حوزه سلامت قرار گرفتهاند و چرا مصرف و گنجاندن آنها در رژیم غذایی خانواده میتواند به بهبود کیفیت زندگی و حفظ سلامت و تندرستی انسان کمک کند.
مزرعه ارگانیک چه فرقی با سایر مزارع دارد؟
در دهههای گذشته مطالعات گسترده و متعددی درباره فواید سیستم کشاورزی ارگانیک و تولید محصولات ارگانیک انجام شده و مقایسهای میان سیستم کشاورزی ارگانیک و آنچه امروزه در مزارع کشاورزی روی میدهد صورت گرفته که همگی آنها دلایل علمی و مستندی است که نشان میدهد تهیه محصولات ارگانیک در مزارع ارگانیک چقدر در حفظ سلامت افراد جامعه میتواند تاثیرگذار باشد.
• مزارع ارگانیک، آفتکشهای ترکیبی از مواد مصنوعی را مصرف نکرده یا وارد محیطزیست نمیکنند.
• در هر مترمربع از زمین مزارع ارگانیک، انرژی کمتری مصرف و ضایعات کمتری تولید میشود. بهعنوان نمونه میتوان به ضایعات بستهبندی مواد شیمیایی اشاره کرد.
• باور گستردهای وجود دارد که غذای ارگانیک، نسبت به غذای کشت شده بهطور مرسوم، به میزان قابل توجهی سالمتر است. این موضوع بیشتر براساس نظریهها و شواهد تجربی بوده که موجب افزایش تقاضا برای غذای ارگانیک، بهرغم قیمت بالاتر آن شده است. مطالعات چه میگوید.
ژل رویال :
ماده ای است که از یک جفت غده مغزی زنبور های کارگر ترسح شده و تنها غذای ملکه زنبور عسل می باشد.اگر یک تخم زنبور عسل به مدت 3 روز با رویال ژل تغذیه شود تبدیل به زنبور کارگر و اگر 7 روز با رویال ژل تغذیه شود تبدیل به ملکه میشود که در نتیجه باعث عمر چند برابری ملکه نسبت به زنبور کارگر می شود.همچنین به علت جوان سازی سلول های بدن به اکسیر جوانی معروف است و موجب جوانی سلول ها، تقویت جنسی،ضد سرطان و دیابت می باشد.
عسل ممتاز دارامان
شکرک زدن و یا رس کردن عسل
یکی از مهمترین ویژگی های عسل طبیعی وجود آنزیمی است بنام دیاستاز که از بزاق زنبور وارد عسل میشود و خاصیت درمانی دارد. این دیاستاز زمانی که عسل در محیط سرد قرار گیرد شروع به کریستالیزه شدن یا شکرک زدن می کند که در اصطلاح زنبور داری رس کردن عسل می گویند.رس زدن به مرور از پایین ظرف عسل به رنگ سفید یا کرم در می آید و در پایان مانند روغن حیوانی ویا کره تغییر شکل میدهد.خواص عسل در چنین شرایطی به مراتب بیشتر می شود.عسل در اثر حرارت بالای 50 درجه سانتی گراد، دیاستاز با ارزش خود را از دست میدهد.حرارت مستقیم در عسل ماده سمی به نام هیدروکسی متیل فوروفورال تولید میکند که برای انسان مضر است.
عسل را در شیر داغ،چای جوش نریزید زیرا دیاستاز عسل از بین می رود.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای منبع خوبی از منگنز، سلنیوم و منیزیم می باشد.
یک فنجان برنج قهوه ای، 80 درصد از نیاز روزانه بدن به منگنز را تامین می کند. منگنز به تولید انرژی از پروتئین و کربوهیدرات کمک می کند و همچنین در ساخت اسیدهای چرب نیز وارد عمل می شود. منگنز برای سلامت سیستم اعصاب و برای تولید هورمون های جنسی بسیار مهم است. منگنز جزء مهم آنتی اکسیدان می باشد که جلوی تخریب سلول را می گیرد. منگنز جلوی رعشه، ضعف روحی، جوش های پوستی و آسیب های لوزالمعده را می گیرد.
یک فنجان برنج قهوه ای پخته شده در حدود 3/27 درصد از نیاز روزانه بدن به سلنیوم را تامین می کند. سلنیوم یکی از اجزای اساسی سوخت و ساز بدن می باشد
چرا استفاده از محصولات ارگانیک به نفع ماست؟
وقتی برای تهیه محصولات کشاورزی از کودهای شیمیایی با پایه نفتی استفاده میشود عملا خاک و آب مناطقی که در آنها کشاورزی صورت میگیرد، با این محصولات شیمیایی آلوده میشود و این مسئله ناخودآگاه محیط زندگی شهروندان آن منطقه و افرادی که از آن محصولات تغذیه میکنند را در بر میگیرد. به این ترتیب با آلوده شدن آب و خاک تمامی محصولاتی که در آن مزارع تهیه میشوند، دچار آلودگی میشوند و این میتواند برای مصرفکنندگان این نوع موادغذایی و همینطور دامهایی که در این زمینها تغذیه میشوند مضر و بر سلامت مصرفکننده اثرگذار باشد. همین مسئله موجب شده تا تولید محصولات ارگانیک در بسیاری از کشورها با استقبال بیشتری از سوی مردم مواجه شود.
هر محصولی را بهعنوان ارگانیک نپذیرید
هنگام انتخاب محصولاتی که بهعنوان محصول ارگانیک در فروشگاهها و مراکز فروش موادغذایی وجود دارد دقت کنید و حتما با بررسی شرکت تولیدکننده و گواهی آن مطمئن شوید، بنابراین مطمئن شوید محصولی که تهیه میکنید تاییدیه و گواهیهای ارگانیک جهانی از قبیل wiss, USDA, EU, JAS, IOA و انجمن ارگانیک ایران را داشته باشد. از آنجا که ظاهر محصولات ارگانیک تفاوت چندانی با محصولات عادی ندارد بنابراین با بررسی دقیق محصول و تاییدیههای آن خیالتان آسوده میشود که محصولی صددرصد ارگانیک و طبیعی را خریداری کردید و به این ترتیب عرصه را برای افرادی که با عرضه محصولات غیرارگانیک تحت نام ارگانیک به فکر سودجویی و کسب درآمد هستند، تنگ میکنید و مانع از فعالیتهای نادرست آنها میشوید.
و همچنین یکی از راه های کنترل ارگانیک بودن محصول : محصولاتی که تاییدیه انجمن ارگانیک ایران را دارند دارای کد 18 رقمی از انجمن را دارند که با پیگیری این کد نوع محصول و مشخصات تولید کننده و صحت ارگانیک بودن محصول مشخص میشود
یکی از فروشگاه های مورد تایید ما وبسایت فروشگاه محصولات ارگانیک دارامان می باشد که شما می توانید از طریق این فروشگاه به محصولات کاملا ارگانیک دسترسی داشته باشید.
آیا استفاده از مواد ارگانیک مقرون به صرفه است؟
محصولات ارگانیک در حالی که نسبت به انواع معمولی از اندازه کوچکتری برخوردارند، همیشه این سؤال را برای مصرف کنندهها به وجود میآورند که چرا باید پول بیشتری برای خرید این محصولات بپردازیم؟ اما محصولات غذایی که به دلیل ارگانیک یا طبیعی بودن گرانترند، در عمل ارزانتر از محصولات غذایی ماشینی یا صنعتی هستند.
واقعیت این است که محصولات غذایی صنعتی و به ظاهر ارزانتر، قیمت واقعیشان بالاتر است. تقریباً یک سوم قیمت این نوع محصولات را مصرفکنندهها مستقیماً میپردازند و حدود یک سوم قیمت را دولت، از طریق یارانه به کشاورزان و تولیدکنندگان پرداخت میکند. در عین حال باید به ضایعاتی که بصورت معمول در این محصولات وجود دارد و آسیبهایی که طبیعت در تولید این محصولات ایجاد میکند نیز توجه کرد.
تحقیقات و مطالعات زیادی در جهان بر خواص غذایی محصولات و فراوردههای ارگانیک صورت گرفته و ویژگیهای مثبت و قابل توجهی برای این محصولات معرفی شده که
نمیتوان به سادگی از کنار آنها گذشت.
محصولات ارگانیک در شرایط کاملا طبیعی تولید میشوند و هیچ نوع ماده شیمیایی در روند تولیدشان استفاده نمیشود.
مصرف سبزیها و میوههای ارگانیک در درازمدت تاثیرات زیادی در کیفیت زندگی و حفظ نشاط و سلامت انسان دارند.
میزان ریزمغذیها و اسیدهای چرب مورد نیاز بدن این محصولات بیشتر است.
روند تولید و تهیه این محصولات در مقایسه با محصولات دیگر کمتر باعث آلودگی و تخریب محیطزیست میشود و این مسئله در دراز مدت تاثیر زیادی بر حفظ سلامت و تندرستی انسان دارد.