امروزه پیتزا از محبوب ترین خوراکی های بیرونی به شمار می رود که هرکسی را عاشق طعم و مزه خود میکند می توانید در این روزهای سرد سال خود را به خوردن یک پیتزای خوشمزه دعوت کنید بهتر است با کالری این ماده غذایی آشنا شوید انواع پیتزاهای مخلوط و مخصوص و کالری آن ها در این مطلب مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
پیتزا، نان گرد صافی است که در فر پخته می شود و معمولاً روی این نان گرد را با سس گوجه فرنگی و پنیر می پوشانند؛ به علاوه این که دیگر مواد دلخواه هم روی نان اضافه می کنند.
پنیری که استفاده میشود معمولاً پنیر موزارلا و یا پنیر پیتزا است. همچنین از مواد مختلفی برای تهیه پیتزا استفاده می شود (اغلب گوشت یا انواع سوسیس به کار می رود). البته میوه و سبزیجات از جمله آناناس، زیتون، پیاز، قارچ و … هم به کار می رود. همچنین از کره، ادویه جات، پودر سیر و یا کنجد هم برای طعم دادن به پیتزا استفاده می کنند.
از آنجا که تهیه پیتزا سریع صورت می گیرد، متخصصین تغذیه آن را جزو غذاهایی که سریع آماده می شوند قرار می دهند. پیتزا را داغ یا سرد میل می کنند. در وعده های اصلی غذا مثل ناهار و شام یا در پیک نیک ها، این غذا استفاده می شود.
پیتزا در ایران به دو گونه یافت می شود. پیتزاهای ایتالیایی و پیتزاهای معمولی . پیتزاهای معمولی که در ایران رایج هستند مانند پیتزا مخصوص و پیتزا مخلوط . در سایر نقاط دنیا بیشتر پیتزاهای ایتالیایی پخت می شوند . این غذا در ایران سابقه حدودا ۲۰ ساله دارد و قبل از آن غذاهای فست فودی در ایران رواج نداشته است . دیباچه ی فرهنگ ادب فارسی معادل این وازه را کش لقمه نامیده است.
در این مطلب به بررسی کالری پیتزا میپردازیم:
- میزان کالری به ازای هر ۱۰۰ گرم پیتزا ۲۵۰ کیلو کالری انرژی
میزان پیاده روی برای سوزاندن انرژی این غذا= ۱ ساعت و ۲۸ دقیقه و ۱۴ ثانیه