فندق با دارا بودن روغني مخصوص (اسيد اولئيك)، پروتئين، كربوهيدرات، بتاسيتوسترول، ويتامينها و املاح ضروري، جايگاه خاصی را در میان ديگر مغزها جای كرده است.
در هر 28 گرم فندق كه به طور متوسط معادل 20 عدد مغز آن است، 176 كالري انرژي نهفته است. اين مقدار فندق داراي 17 گرم چربي، 5 گرم كربوهيدرات، 4 گرم پروتئين و حدودا 2 گرم آب ميباشد.
بتاسيتوسترول كه به مقدار زيادي در فندق يافت ميشود، اثر فوقالعادهاي در كاهش كلسترول و پيشگيري از سرطان مخصوصا سرطان پستان و پروستات دارد بنابراين مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بيماريهاي قلبي و هم در برابر سرطان محفوظ ميدارد.
ثابت شده است كه مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، تمامي ويتامين Eمورد نياز در روز را تامين ميكند و براي پيشگيري از بيماريهاي عروق سياهرگ قلبي و سرطان كافي است.روغن فندق بهترين منبع شناخته شده ويتامين E است كه براي سلامت ماهيچههاي قلب و ديگر ماهيچههاي بدن ضروري است.
بادام داراي مقدار زيادي چربي است، اما از نوع غير اشباع! اين چربي خطر بيماريهاي قلبي را كم ميكند. تحقيقات نشان داده است كه تمامي مغزهاي خوراكي، بيماريهاي قلبي و كلسترول بد را دور ميكنند.
ويتامين E در پوست بادام وجود دارد. اين ويتامين، يكي از انواع آنتي اكسيدانهاست. فوايد آنتي اكسيدانها در بدن بسيار زياد است. آنتي اكسيدانها جلوي برخي امراض را ميگيرد، از جمله:انواع سرطان، بيماري قلبي، فراموشي، آلزايمر، خوب عمل نكردن سيستم ايمني، آب مرواريد چشم (كاتاراكت)، ضعيف شدن ماهيچهها اثر ميگذارند و از تخريب سلولها و DNA جلوگيري ميكنند.
بادام داراي منيزيم و پتاسيم است. هنگامي كه به مقدار كافي منيزيم در بدن باشد، در خون جريان مييابد و اكسيژن و مواد مغذي را سريع تر حمل ميكند و جلوي افزايش ضربان قلب را ميگيرد.
منبع-http://iranpink.com