%d8%a8%db%8c%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%be%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d8%aa-%d8%b4%d8%a7%db%8c%d8%b9-%d8%aa%d8%b1%db%8c%d9%86-%d8%a8%db%8c%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d8%b1

به واقع می توان گفت افرادی که به آلزایمر مبتلا می شوند زندگی آنها از روند عادی خارج می شود، بسته به شدت بیماری این افراد برای درمان آنها راهکار ها و شیوه های مختلفی را به کار می گیرند. البته روش هایی هم برای پیشگیری از این بیماری وجود دارد که از این بین می توان به نوع خاصی از رژیم غذایی و یا حل جدول و سودوکو اشاره کرد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.

گروهی از محققین تاثیر چراغ های LED چشمک زن با فرکانس 40 هرتز را در درمان آلزایمر در موش هایی که از نظر ژنتیکی طوری دستکاری شده بودند که علایم مشابهی را نشان دهند مورد مطالعه قرار دادند. این گروه متوجه شدند که اگر موش ها در مراحل اولیه بیماری به مدت یک ساعت در برابر چنین نوری قرار گیرند، سطوح پروتئین بتا آمیلویید در مغز آنها کاهش می یابد.

تجمع بتا آمیلویید پلاک هایی را ایجاد می کند که با عملکرد طبیعی مغز تداخل ایجاد می کنند. بعلاوه، زمانی که محققین این روش را به مدت 7 روز در موش هایی که از مراحل پیشرفته آلزایمر رنج می بردند به کار بستند، متوجه شدند که این روش بطور مشخصی از پلاک های موجود در مغز این موش ها کاسته است.

چراغ های چشمک زن از طریق تحریک نوسانات گاما تاثیر خود را اعمال می کنند؛ نوساناتی که در بیماران مبتلا به آلزایمر با مشکل مواجه می شود. نوسانات گاما سلول های ایمنی موسوم به میکروگلیا را تغییر می دهد که منجر به ترشح مواد شیمیایی سمی در بیماران مبتلا به آلزایمر می شود. از آنجایی که میکروگلیا مسئول خارج کردن آمیلوییدهاست، تبدیل دوباره آنها به سلول های ایمنی فعال می تواند مانع تشکیل پلاک ها بشود.

علیرغم این یافته ها، این گروه از محققین هنوز نمی دانند که این روش بر روی بیماران مبتلا به آلزایمر پاسخ خواهد داد یا خیر. همچنین با توجه به اینکه استفاده از این روش در موش هایی که در مراحل ابتدایی بیماری قرار داشتند توانست فقط به مدت 24 ساعت سطوح آمیلویید را پایین نگه دارد، نیاز به آزمایش های بیشتری است تا مشخص شود تاثیر این روش تا چه مدت زمان باقی خواهد ماند.

محققین همچنین باید در خصوص تغییرات رفتاری احتمالی ناشی از حذف پلاک های شکل گرفته در مغز با استفاده از این روش بررسی هایی را انجام دهند. بطور خلاصه باید گفت که زمان زیادی تا کسب اطمینان از کاربردی بودن این روش درمانی باقی مانده است. اما از آنجایی که این بیماری تحلیل برنده عصبی هنوز هیچ درمانی ندارد، این روش مطرح شده می تواند ما را به آینده امیدوار کند.

منبع: خبر 24