04-bad-habits-pizza

وقتی به بیماری فصلی دچار می شوید بهتر است مراقب خورد و خوراک خود نیز باشید تغذیه شما نقش بسزایی در شدت یافتن یا بهبود یافتن بیماری تان خواهد داشت می خواهیم در این مطلب به برخی از مفیدترین خوردنی های موثر در این زمینه اشاره کنیم با توجه به سردی هوا بهتر است بیماری خود را با این توصیه های تغذیه ای کنترل و درمان کنید.

این نکته اثبات شده است که کاهش سطوح استرس و دریافت خواب کافی به تخفیف علائم فرم های شدید بیماری های فصلی کمک زیادی می کند.

،با این حال نقش موثر مواد غذایی در بهبود علائم این بیماری ها را نباید نادیده گرفت. هرچند، بیماری های فصلی با مصرف برخی اقلام غذایی سیر وخیم تری به خود خواهند گرفت.

بهترین گزینه های غذایی

سوپ مرغ: یک درمان قدیمی برای بهبود انواع بیماری های فصلی از جمله سرماخوردگی، آنفلوآنزا و عفونت های تنفسی به شمار می رود. سوپ مرغ حاوی مواد معدنی از جمله منیزیم و فسفر است. به گفته پژوهشگران سوپ مرغ خاصیت ضدالتهابی دارد و می تواند موجب تسکین گلو درد شود و به دلیل دارا بودن نوعی اسیدآمینه قوی این توانایی را دارد که همچون داروهای خلط آور به خروج ترشحات مخاطی از ریه و بینی کمک کند.

انواع چای: این نوع چای سرشار از آنتی اکسیدان ها است که خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی دارد. مصرف چای بابونه نیز به خاطر وجود فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در آن، خاصیت ضد باکتریایی قوی برای مبارزه با بیماری های فصل سرد دارد.

عسل خام: تاثیر عسل خام در سرکوب سرفه برخی اوقات بیشتر از داروها است و مطالعات نشان داده کودکان مبتلا به عفونت های تنفسی فوقانی که بیش از 2 و نیم میلی لیتر عسل قبل از خواب مصرف می کنند، کمتر دچار سرفه حین خواب می شوند.

مرکبات: گریپ فروت، پرتقال، لیمو و … سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها از جمله ویتامین ث برای مبارزه با گلودرد هستند. معمولا استفاده از آب پرتقال و مرکبات از ابتلا به سرماخوردگی به نحو چشمگیری پیشگیری می کند. اما در حین بروز سرماخوردگی توام با حالات سرفه و گرفتگی گلو توصیه می شود از خوردن مرکباتی نظیر نارنگی و پرتقال به علت اینکه مخاط را تحریک و نشانه ها را تشدید می کند، خودداری شود و در عوض منابع بسیار غنی ویتامین ث یعنی لیموشیرین که تا حدود 60 میلی گرم ویتامین ث دارد و سرماخوردگی، تب و گرفتگی گلو را برطرف می سازد، پیاپی در طول روز مصرف گردد.

سرکه سیب: یک مایع ضد ویروسی، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد باکتری قوی است. شاید کسی باور نکند که سرکه سیب خیلی زود گلودرد و سرماخوردگی را درمان می‌ کند. بیشتر باکتری ها در محیط اسیدی که سرکه ایجاد می کند نمی توانند دوام بیاورند. تنها کافیست دو قاشق غذاخوری سرکه‌ سیب را در یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و روزی ۳ بار بنوشید و قرقره کنید.

غذاهای تند: مصرف غذاهای ادویه دار منجر به نرم کردن ترشحات و خلط می شود و تنفس را حین ابتلا به سرماخوردگی آسانتر می کند. غذاهای تند از جمله ترب کوهی و فلفل قرمز در صورت ابتلا به بیماری های فصلی می توانید به رژیم غذایی تان اضافه کنید مگر این که دچار مشکلات معده باشید.

سیر: خاصیت ضد میکروبی دارد و یک آنتی بیوتیک قوی برای افزایش ایمنی بدن است. سیر همچنین آنزیم هایی دارد که منجر به سم زدایی از خون می شود. مطالعات نشان داده که سیر نه تنها منجر به پیشگیری از سرماخوردگی می شود بلکه طول دوره و شدت بیماری را نیز کاهش می دهد.

پونه کوهی: ضد ویروسی، ضد باکتری و ضد التهابی است و نشان داده شده مصرف آن مانع رشد عوامل بیماری زای ناخواسته می شود.

بدترین گزینه های غذایی

غذاهای بسیار اسیدی: از مصرف لبنیات و گلوتن بعلاوه گوشت قرمز در زمان بیماری به دلیل ایجاد التهاب و اسیدیته در بدن باید اجتناب کرد.

غذاهای شیرین: مصرف قندهای تصفیه شده و شیرین کننده های مصنوعی نیز باعث ایجاد اسیدیته و التهاب در بدن می شود.

غذاهای چرب: چربی های اشباع نیز خاصیت افزایش التهاب در بدن را دارند و مصرف آنها در زمان ابتلا به بیماری های فصلی ایده هوشمندی نیست.

کافئین و الکل: این نوشیدنی ها بخصوص هنگام سرماخوردگی و آنفلوآنزا، به شدت سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند.
منبع:

آوای سلامت