ایدز را ویروس نقص ایمنی اکتسابی انسان می نامند، به این علت که اندام هدف این ویروس گلبول های سفید است که مستقیما نقش دفاع از بدن را به عهده دارند. این ویروس دستگاه ایمنی انسان را کاملا از کار انداخته و با ابتلا به پیش پا افتاده ترین بیماری ها سبب مرگ انسان می شود. روش های مختلفی برای انتقال این بیماری وجود دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

کارشناس مسوول دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خطر انتقال ایدز از طریق آرایشگاه‌های زنانه و یا مردانه همواره باید جدی گرفته شود.

رضا فاضلی   انتقال ایدز از طریق انجام تاو و همچنین عدم استفاده از وسایل مشترک را برشمرد و اظهار کرد: امکان انتقال ایدز هپاتیت از طریق تیغ، سوهان و قیچی وجود دارد.

وی بیان داشت: ازاین‌رو استفاده از وسایل اختصاصی در آرایشگاه‌ها و جلوگیری از تاو یا خال‌کوبی خطر بروز ایدز را کاهش می‌دهد.

کارشناس مسوول دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: همه آرایشگران می‌بایست همواره ضدعفونی و گندزدایی اصولی و مناسب لوازم چندین بار مصرف را انجام دهند.

وی بابیان اینکه ایدز درمان ندارد تصریح کرد: به‌طور حتم پیشگیری و آموزش مهم‌ترین اقدام برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری است.

فاضلی گفت: بیماری ایدز در سال‌های اخیر در زنان افزایش‌یافته که باید به این موضوع توجه و جدی گرفته شود.

به گفته وی الگوی انتقال هم از تزریق مواد مخدر به انتقال جنسی تغییریافته و آمارها افزایش پیدا کرده است.

کارشناس مسوول دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بر جلوگیری از انجام رفتارهای مخاطره‌آمیز برای عدم ابتلا به بیماری ایدز را مهم عنوان کرد.

وی به علائم این بیماری هم اشاره کرد و بیان داشت: اسهال، تب، تعریق شبانه، کاهش وزن بدون دلیل، سرفه، تورم غدد لنفاوی، لکه‌های سفیدرنگ روی سطح زبان یا لکه‌های برجسته روی پوست بدن ازجمله علائم بروز این بیماری است.

فاضلی یادآور شد: البته تشخیص زودهنگام و انجام مراقبت و درمان کمک خیلی زیادی به جلوگیری از پیشرفت بیماری و بهبود فرد مبتلا می‌کند.

 

منبع:فارس