برای همه ما پیش آمده در موقعیت هایی عصبانی شویم و نتوانیم خشم خود را کنترل کنیم.برخی افراد در شرایط عصبانیت داد و فریاد می کنند و اینگونه خشم خود را بروز می دهند.اما آیا این کار راهگشاست؟داد و فریاد نه تنها از میزان خشم نمیکاهد، بلکه خشم اطرافیان را نیز برمیانگیزد.
وی تصریح کرد: برای کنترل خشم میتوانیم به آخرین کسی که از دستش عصبانی شدهایم فکر کنیم و چند لحظه با خود بیندیشیم که چیزی ما را تا این حد رنجانده است. در این صورت میتوانیم خود را جای او بگذاریم و همه مسایلی که باعث اغاز دعوا شد را بررسی کنیم.
با ادامه این روند میتوانیم خود را در آن موقعیت تصور کنیم و همه جوانب را منصفانه قضاوت کنیم. اولدوزی با تاکید بر اینکه پیادهروی و فعالیت بدنی مستمر از بهترین روشهای کنترل خشم به شمار میرود، افزود: هر خلق و خوی منفی و ناپسندی میتواند با تمرین و ممارست جایگزین خلقیات پسندیده شود.
این در حالی است که خشم، نوعی هیجان روحی است و بزرگترین مانع در راه تحقق موفقیتهای شخصی و شغلی به شمار میرود. به همینخاطر، شاید هنگام اوج خشم یکی از بهترین اقدامات این است که نفس عمیق بکشیم و با خود بیندیشیم که «آنچه رخ داده چندان هم عمیق نیست».
این روانشناس یادآور شد: استراحتهای چند دقیقهای در طول ساعاتی از روز که استرسزا بوده و فشار کاری زیاد است نیز تاثیر شگرفی در کاهش میزان انرژیهای منفی و متعاقب آن خشم دارد. از اینرو، بهتر است گاهی حتی برای چند ثانیه چشمانمان را ببندیم، نفس عمیق بکشیم و با تمرکز روی دم و بازدم از میزان عصبانیت خود بکاهیم؛ در واقع هرچه احساسات ناخوشایند کمتر تلنبار شود، به همان میزان احتمال بروز خشم نیز کاهش مییابد.
منبع: خبرپو