a9383000-f5c1-40bb-99b3-cdac8fd54fcd2014031211062026
تحقیقات جدید پژوهشگران در آمریکا بیانگر این است که ترکیب خاص باکتری های روده انسان ممکن است از طریق ارتباط با ژن ها و واکنش های التهابی موجب گسترش سرطان روده بزرگ در انسان شود.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال نیوز تودی، سرطان روده بزرگ زمانی اتفاق می افتد که سلول های سالم روده شروع به تغییرات عجیب و یا جهش در ژن های خود کنند .
این تغییرات سبب می شود که سلول ها به تدریج به سلول های سرطانی تبدیل و با تشکیل پولیپ در نهایت منجر به تومورهای بدخیم شوند.
پولیپ (Polyp) به معنای رشد غیرطبیعی توده های خوش خیم در جدار اعضای بدن تعریف می شود. پولیپ سرطان نیست ولی می تواند منشا آن باشد. منشا اولیه پولیپ غشای مخاطی است که با یک ساقه به بافت اصلی متصل است.
به گفته محققان اگر چه جهش های ژنتیکی می تواند در هر نقطه از روده رخ دهد، اما انواع خاصی از سرطان روده بزرگ در مکان های خاصی در طول روده گسترش می یابد که این مساله نشان می دهد عوامل غیر ژنتیکی نیز در این فرایند نقش دارند.
این محققان می گویند با تغییر ترکیبی از میکروب ها در روده موش موفق شدند از گسترش تومورهای روده بزرگ در این حیوان جلوگیری کنند.
در مطالعات قبلی، محققان کشف کردند زمانی که در بدن موش ها، جهش های ژنی منجر به تولید پولیپ شوند، این پولیپ ها فقط در برخی از مناطق روده گسترش می یابند، حتی اگر جهش به وجود آمده در تمام سلول های طول روده به وجود آمده باشد .
در این مطالعه جدید ، آنها دوباره این دسته از موش ها را مورد بررسی قرار دادند و تعداد میکروب های موجود در روده آنها را با دادن آنتی بیوتیک کاهش دادند.
نتایج نشان می دهد در این موش ها پولیپ های روده رشد نکردند.
به گفته محققان میکروب های روده به نحوی در شکل گیری اولیه تومور در این حیوانات دخیل است و کشتن باکتری های روده ممکن است خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
محققان تاکید کردند برای آزمایش روی انسان ، مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
شرح کامل نتایج این بررسی در مجلهJournal of Experimental Medicine منتشر شده است.
منبع: ایرنا