به خانواده بزرگ ویتامین B خوش آمدید! ویتامین B انواع بسیار زیادی دارد که از جمله مفید ترین و کمیاب ترین آنها می توان به ویتامین B3 اشاره کرد. در منابع علمی مختلف از این ویتامین به نام نیاسین هم یاد می شود. از منابع اصلی ویتامین B3 می توان به سبزیجات اشاره کرد. نکته مهم در این بین این است که این ویتامین با پختن تخریب و از بین می رود. با دکتر سلام همراه باشید.
عمدتا هشت نوع ویتامین B موجود در تبدیل غذا به انرژی در بدن نقش دارند، اما این مکمل ها به استفاده از چربی و پروتئین بدن نیز کمک می کنند.
نیاسین سومین ویتامین B است از اینرو به آن ویتامین B۳ نیز گفته می شود. مشخص شده است دوز بالای این ویتامین موجب پیشگیری یا بهبود علائم برخی مشکلات سلامت می شود اما مصرف بیش از اندازه آن می تواند سمی باشد.
به گفته محققان، نیاسین یا ویتامین B۳ به هضم غذا کمک می کند، سلامت سلول های پوست را حفظ می کند، آنزیم های متعددی را تنظیم می کند، و موجب عملکرد بهتر سیستم عصبی می شود.
اما به گفته محققان، نیاز مردان و زنان به نیاسین متفاوت است بطوریکه مردان ۱۶ میلیگرم در روز و زنان ۱۴ میلیگرم در روز به این ویتامین نیاز دارند.
اما نیاز زنانی که در سنین بارداری به سر می برند یا زنان باردار یا شیرده کمی بیشتر و در حدود ۱۷ تا ۱۸ میلیگرم در روز خواهد بود.
طبق گزارش محققان، اکثر افراد می توانند میزان کافی این ویتامین را از طریق رژیم غذایی شان بدست آورند و تقریبا احتمال کمبود این ویتامین در بدن کم است.
ویتامین B۳ موجب گشادی عروق خونی می شود که در نتیجه مصرف بیش از اندازه زیاد آن منجر به ایجاد حس داغی و خارش و قرمزی پوست می شود.
محققان مصرف بیش از ۳۵ میلیگرم در روز را مصرف بیش از اندازه این ویتامین عنوان می کنند. به دلیل تاثیر این ویتامین بر کبد، مصرف دوز بالای آن می تواند مانع از عملکرد سایر داروها نظیر انسولین شود.
طبق گزارشات ویتامین B۳ به افراد مبتلا به دردهای مزمن از جمله آرتروز، کلسترول، بیماری قلبی، زوال حافظه، بیخوابی و دردهای حرکتی کمک می کند.
منبع: مهر