یکی از خوردنی های محبوب میان مردم عسل میباشد که به خصوص در صبحانه مصرف میشود که البته به مصرفش در صبحانه تاکید شده است.در بعضی بیمارستان ها عسل را به عنوان یک درمان پزشکی برای رفع زخم توصیه میکنند و باید بگوییم عسل یکی از پرخاصیت ترین مواد غذایی است.برای حفظ سلامتی بهتر است عسل را جزء مواد خوردنی روزانه مان بگذاریم.
عسلی که شما در فروشگاه های مواد غذایی پیدا می کنید بیشتر عسل های پردازش شده است. گرمایش به بهبود رنگ و بافت و حذف هر گونه تبلور ناخواسته ی عسل کمک می کند و بسیاری از آنتی اکسیدان ها و باکتری ها مفید نیز در این فرآیند حذف یا تخریب می شوند.
اگر شما علاقه مند و در تلاش برای پیدا کردن عسل خام هستید آن را از یک تولید کننده محلی مورد اعتماد خرید کنید.
در این مقاله به 6 خاصیت عسل اشاره میکنیم :
۱. عسل خام منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها مطالعات نشان می دهد که پلی فنول های موجود در عسل ممکن است در جلوگیری از بیماری های قلبی نقش داشته باشند.
۲. عسل خام خواص ضد باکتری و ضد قارچ دارد ۳. عسل سبب بهبود زخم می شود با این حال، عسل مورد استفاده در محیط های بیمارستان دارای درجه پزشکی است به این معنی که آن ایمن و استریل است. شما نباید انتظار درمان برای صدمات، با عسلی که از یک فروشگاه مواد غذایی خریداری شده، داشته باشید.
۴. عسل پر از مواد مغذی گیاهی است این مواد مغذی با ارزش منحصر به عسل خام هستند و وقتی که عسل به شدت پردازش شود ناپدید می شوند.
۵. عسل به مسائل مربوط به دستگاه گوارش کمک می کند ۶. عسل به آرام کردن گلودرد کمک می کند آیا در عسل خطری نیز وجود دارد ؟ منبع : ایران ویج
عسل خام حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام ترکیبات فنلی است. برخی از انواع عسل دارای آنتی اکسیدان هایی همانند بسیاری از میوه ها و سبزیجات می باشند. آنتی اکسیدان ها به محافظت از بدن شما از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد کمک می کند.رادیکال های آزاد به روند پیری کمک می کنند و همچنین ممکن است به توسعه بیماری های مزمن مانند سرطان و بیماری های قلبی کمک کنند.
عسل خام می تواند قارچ و باکتری های ناخواسته را بکشد. و عسل طبیعی حاوی پراکسید هیدروژن یک ضد عفونی کننده است. چندین بیمارستان در اروپا از عسل Manuka برای مبارزه با استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA )، یک نوع عفونت استاف باکتریایی مقاوم شده به آنتی بیوتیک ها استفاده کرده اند. اثر بخشی عسل به عنوان یک ضد باکتری و یا قارچ بستگی به نوع عسل دارد.
عسل Manuka نیز برای درمان زخم در محیط های پزشکی استفاده می شود چرا که آن قاتل موثر میکروب است. محققان معتقدند دلیل آن این است که عسل دارای خواص ضد باکتریایی اضافی علاوه بر پراکسید هیدروژن طبیعی است.مطالعات نشان می دهد که عسل Manuka می تواند زمان بهبود را افزایش و سبب کاهش عفونت در زخم شود.
مواد مغذی گیاهی ترکیبات موجود در گیاهان که به حفاظت از گیاه در برابر آسیب کمک می کند. به عنوان مثال، برخی ممکن است سبب دور کردن حشرات و یا سپری برای گیاه در برابر اشعه UV است.مواد مغذی گیاهی هر دو مزایای آنتی اکسیدان و ضد التهاب را دارد و به شما به حفظ سلامت خوب کمک می کند. از آنجا که عسل از گیاهان ساخته شده است همچنین دارای مواد مغذی گیاهی است.
عسل گاهی اوقات برای درمان مسائل گوارشی مانند اسهال استفاده می شود هر چند تحقیقات زیادی که، اثر کارآمدی آن را نشان دهد وجود ندارد. با این حال، ثابت شده است که برای درمان هلیکوباکتر پیلوری ( H. پیلوری )، یک علت شایع زخم های گوارشی موثر است. زخم های گوارشی در معده و یا دستگاه گوارش رخ می دهد. گفته شده است که خوردن ۱ – ۲ قاشق چای خوری عسل با معده خالی به تسکین درد و فرایند درمان کمک می کند.
آیا یک سرماخوردگی دارید؟ سعی کنید یک قاشق مربا خوری از عسل استفاده کنید. عسل یک درمان قدیمی گلودرد است. سعی کنید آن را با لیمو به چای داغ اضافه کنید. همچنین به عنوان یک سرکوب کننده سرفه اثر می کند.تحقیقات نشان می دهد که عسل مانند دکسترومتورفان، داروی شایع ضد سرفه موثر است در درمان سرفه فقط یک یا دو قاشق چای خوری از آن را مستقیم بخورید.
علاوه بر باکتری های مفید و مواد مغذی، عسل خام همچنین می تواند باکتری های مضر مانند بوتولیسم را حمل کند. این امر به ویژه برای نوزادان خطرناک است بنابر این شما هرگز نباید عسل خام را به نوزادان کمتر از یک سال سن بدهید.بوتولیسم گاهی سبب علایمی شبیه به مسمومیت غذایی مانند ( حالت تهوع، استفراغ، تب ) در بزرگسالان می شود. اگر شما تجربه هر یک از این علائم را بعد از خوردن عسل خام دارید با پزشک خود مشورت کنید.