فشار خون از جمله بیماری های خطرناکی است که می بایست از ابتلای به آن پیشگیری کرد. این بیماری در صورت ابتلا، سبب بروز سایر بیماری ها نیز می شود. کنترل فشار خون یکی از مشکلات جدی افرادی است که به این عارضه مبتلا هستند. برای کنترل و درمان این بیماری راهکار های متفاوتی وجود دارد. با دکتر سلام همراه باشید.

 

فشارخون بالا ریسک جدی بروز حملات قلبی، بیماری قلبی، سکته، دیابت و سایر بیماری ها است.

محققان برای عدم ابتلا به فشار خون و حتی کاهش فشارخون راهکارهای طبیعی و غیردارویی نیز توصیه می کنند که در ادامه به آنها اشاره می شود.

کنترل وزن

کاهش چند کیلو وزن و ورزش منظم می تواند تاثیر شگرفی بر فشارخون داشته باشد. به گفته محققان کلینیک مایو آمریکا، فشارخون همراه با افزایش وزن، بالا می رود بطوریکه کاهش تنها ۴.۵ کیلو از وزن بدن می تواند به کاهش فشارخون کمک کند. پیاده روی تند به مدت نیم ساعت در روز و چند بار در هفته می تواند بهترین راه رسیدن به تناسب اندام و کاهش فشارخون باشد.

کاهش مصرف نمک

طبق توصیه محققان، رژیم غذایی سالم تر به کنترل فشارخون کمک خواهد کرد. یکی از بزرگ ترین فاکتورها در رژیم غذایی مصرف نمک است که عمدتا از غذاهای فرآوری شده و غذاهای رستورانی حاصل می شود. کاهش سدیم در رژیم غذایی به کنترل فشارخون کمک می کند و به گفته محققان کلینیک مایو آمریکا، افزودن پتاسیم بیشتر می تواند به حل این مسئله کمک کند: «پتاسیم می تواند تاثیرات سدیم بر فشارخون را کاهش دهد.» سایر عناصر غذایی تحت کنترل، چربی و کلسترول هستند و در مجموع کارشناسان سلامت، مصرف میوه و سبزیجات و عدم مصرف الکل را توصیه می کنند. خبر خوب این است که شکلات تلخ می تواند برای سلامت خوب باشد و به کاهش فشارخون کمک کند.

کاهش مصرف کافئین

نوشیدن کمتر قهوه به کاهش فشارخون کمک خواهد کرد چراکه این نوشیدنی دلپذیر موجب افزایش تاثیر استرس بر بدن می شود.

عدم استرس

استرس نداشته باشید چراکه استرس فرد را به سوی کشیدن سیگار، نوشیدن الکل یا حضور در سایر فعالیت های ناسالم سوق می دهد. استرس شغلی موجب تنگ شدن عروق خونی و افزایش فشارخون می شود. اما راهکارهای برای کاهش استرس وجود دارد نظیر نوشیدن چای گیاهی، ورزش کردن، گوش دادن به موسیقی، و ترک کردن محل کار. به گفته محققان کلینیک مایو، انجام روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه نشستن ارام و نفس عمیق کشیدن می تواند به کاهش استرس کمک کند.

مدیتیشن

مدیتیشن راهکار دیگری برای استرس است که ریسک بیماری قلبی-عروقی را کاهش می دهد. مطالعات نشان داده اند مدیتیشن ریسک حمله قلبی یا سکته را تا ۵۰ درصد در افراد مبتلا به بیماری قلبی کاهش می دهد. همچنین می تواند به خواب بهتر کمک کند.

خواب خوب و کافی

این مورد بسیار مهم است چراکه خواب بسیار برای بهبود و احیای نیرو ضروری است. افرادی که ۵ ساعت یا کمتر در طول شب می خوابند مستعد ابتلا به فشارخون هستند یا فشارخون شان تشدید می شود. به گفته محققان، به مرور زمان کمبود خواب می تواند به توانایی بدن در تنظیم هورمون های استرس کمک کرده و منجر به فشارخون بالا شود. رابطه بین کم خوابی و فشارخون بالا اثبات شده است.

 

منبع: مهر