مرتضی صفوی متخصص تغذیه در خصوص کمبود ذخیره آهن بدن، گفت: اساساً آهن، یک عنصر ضروری بدن است و در صورت کمبود این عنصر، قدرت یادگیری، درک و فهم مسائل به شدت پایین میآید و بدن توانایی خود را برای انجام کارها از دست میدهد.
وی افزود: کمخونی، سبب میشود راندمان کار فرد پایین آید و برای تأمین آهن مورد نیاز بدن از راه غذا توصیه میشود افراد گوشت قرمز، مغز پسته، بادام و جگر مصرف کنند.
این متخصص تغذیه افزود: توصیه میشود افرادی که ذخیره آهن آنها پایین است حتماً از مکمل استفاده کنند که این مکمل برای سنین پایین شربت و در سنین بالا مصرف غذاهای توصیه شده است.
وی افزود: همچنین لازم است همراه غذا ویتامین ث مصرف شود زیرا ویتامین ث، جذب آهن بدن را بالا میبرد،مثلاً میتوان برای خوش طعم کردن غذا از لیموترش استفاده کرد.
این متخصص تغذیه گفت: افرادی که دچار کمخونی بسیار شدید هستند باید علاوه بر مصرف لبنیات، سبزیجات، از مکملهای B12 و اسید فولیک نیز استفاده کنند. همچنین مصرف گوشت و تخممرغ میتواند کمککننده باشد.
صفوی در پاسخ به این سؤال آیا فردی که دچار کمبود ذخیره آهن است با مصرف این خوراکیها مشکل او برطرف میشود یا خیر، گفت: افرادی که دچار کمبود خفیف هستند با مصرف خوراکی و مکمل میتوانند ذخیره آهن خود را جبران کنند اما کسانی که مشکل آنها شدید است احتیاج دارند برای همیشه مکملها را مصرف کنند
منبع: خبرپو