رئیس انجمن علمی بهداشت آبزیان گفت: رنگدانه هایی که در کارخانجات تولید غذای ماهی به خوراک ماهی اضافه می شوند، منشاء طبیعی دارند و مجاز هستند.
دکتر مهدی سلطانی، رئیس انجمن علمی بهداشت آبزیان با اشاره به سلامت گوشت قزل آلای رنگی افزود: با توجه به این که رنگ نارنجی گوشت ماهی برای مصرف کنندگان جذاب تر است. در کارخانجات تولید غذای ماهی نوعی رنگدانه به خوراک ماهی اضافه می شود که منشاء طبیعی دارد و مجاز است.
وی ادامه داد: این رنگدانه ها ترکیبات کاروتنوئیدی با منشاء طبیعی هستند و خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که حتی کیفیت گوشت ماهی را بهتر می کنند.
سلطانی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است از رنگدانه های غیر مجاز هم استفاده شود؟ گفت: امکان تخلف در این زمینه کم است و استفاده از مواد شیمیایی برای ماهی ها مخاطره آمیز است و عملاً امکان ندارد.
*** امکان استفاده از رنگدانه های مصنوعی بسیار ضعیف است
همچنین در ادامه این برنامه رادیویی، دکتر عبدالحی، معاون آبزی پروری سازمان شیلات در مورد نظارت بر مزارع پرورش ماهی گفت: امکان استفاده از رنگدانه های مصنوعی بسیار ضعیف است و چنین دانش و تخصصی وجود ندارد. از نظر نظارت نیز اگر در مزارع پرورش ماهی آب سالم وجود نداشته باشد امکان پرورش ماهی نیست و معمولاً این مزارع در مناطق خوش آب و هوایی هستند.
وی ادامه داد: در همه استان ها و شهرستان ها دفاتر شیلات وجود دارد. از مزارع بازدید می کنند و آن ها را تحت کنترل و نظارت شیلات و سازمان دامپزشکی است و کارخانه های تولید غذای ماهی نیز تحت کنترل است.
در پایان اظهارداشت: اما اگر قزل آلای رنگی به جای سالمون به فروش برسد تخلف محسوب می شود و ماهی های سالمون گونه ای متفاوت هستند.
شبکه رادیویی سلامت