مواد غذایی مصرفی برای مادران در دوران شیردهی اهمیت بسیاری دارد.استفاده از مواد غذایی مناسب علاوه بر اینکه شیر مادر را زیاد می کند به مقوی شدن شیر برای نوزاد هم کمک می کند.خوردن برخی از مواد غذایی در دوران شیردهی توسط مادر می تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله دل درد در نوزاد شود.فاطمه هادیان – دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تبریز به برخی از مواد غذایی مصرفی در دوران شیردهی اشاره کرده اند که خوردن آن ها کمک زیادی به سلامت مادر و نوزاد میکند.بر حسب شرایط خاص مادر (در سلامت یا انواع بیماریها) انتخاب نوع تغذیه برای او تغییر میکند پس در موارد خاص مشورت با پزشک ضرورت دارد.
بهترین مواد غذایی برای زنان شیرده
دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه داد: در خلاصله الحکمه جلد دوم آمده است که گندم، برنج، ذرت، گوشت بره, بزغاله و ماهی تازه، ماش، شیر، شکر، عسل، ماهی تازه، شیر برنج، بورانی و از سبزیجات کاهو، اسفناج، زردک یا هویج ایرانی بهترین موادغذایی مفید برای زنان شیرده است، همچنین از بین میوههای خشک بادام، فندق برای زنان شیرده بسیار مفید است.
پرهیزات غذایی زنان شیرده
هادیان بیان داشت: بدترین گوشتها، گوشت گاو قدید (مانند سوسیس و کالباس یا محصولات کنسروی)، گوشت حیوانات پیر، گوشت نمک سود و بدترین سبزیجات ترتیزک (شاهی)، سیر و پیاز خام، خردل است.