امروزه بسیاری از متخصصان تغذیه و همچنین بسیاری از پزشکان ، استفاده از مواد گیاهی را به مواد شیمیایی ترجیح می دهند. یکی از مواد غذایی که می تواند باعث بهبود بسیاری از بیماری های شما شود ، استفاده از انواع مختلف دمنوش ها است.
دمنوش بهارنارنج یکی از پرطرفدارترین چای های گیاهی برای درمان افسردگی و تسکین اعصاب است. بسیاری از حکمای طب سنتی این دمنوش را برای درمان افراد دچار افسردگی تجویز می کنند. چای بهارنارنج که به شیوه چای معمولی دم می شود بسیار خوشبو و خوش طعم بوده و مصرف آن اوقات آرامش بخشی را برای اعضای خانواده به همراه دارد.
نوشیدن چای گیاهی گشنیز بسیار توصیه شده است. دم کردن برگ های خشک شده گیاه گشنیز و نوشیدن آنها در فصل های سرد به درمان حساسیت های فصلی، آبریزش بینی و عطسه کمک می کند. نوشیدن ۲ فنجان از این چای در طول روز داروی خوبی برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آلرژی است.
این دمنوش یکی از مقوی ترین دمنوش ها و چای های گیاهی است که برای تسکین و آرامش اعصاب توسط حکمای طب سنتی و ایرانی توصیه می شود. این دمنوش بسیار خوش عطر بوده و علاوه بر تسکین اعصاب، موجب از بین رفتن بوی بد دهان نیز می شود. دمنوش «پوست به» یکی از بهترین جایگزین ها برای چای معمولی است که به صورت روزانه مصرف می شود. این چای داروی خوبی برای درمان سرفه های خشک است.
دمنوش گیاهی بیدمشک یک چای ضدعفونی کننده و ضدباکتری است که توسط بسیاری از حکمای طب سنتی توصیه شده است. این چای ضدعفونی کننده خوبی برای دستگاه گوارش است و نوشیدن آن موجب تسکین جوش های بدن و برطرف شدن آنها می شود. نوشیدن این چای موجب از بین رفتن حرارت درونی بدن شده که افراد پس از نوشیدن این چای احساس خنکی می کنند.
نکته:
هرگز اجازه ندهید که چای بیشتر از ۵ دقیقه روی حرارت بماند زیرا پس از این مدت زمان ماده ای در چای آزاد می شود که موجب تلخ شدن مزه آن می شود.
چای ترش ازجمله دمنوش های گیاهی بسیار مفید برای درمان ناراحتی های قلبی و تسکین درد افرادی است که به عارضه تپش قلب و فشارخون بالا دچارند. این چای از دم کردن شکوفه های خشک تمرهندی تهیه می شود که طعمی ترش و مطبوع دارد. چای ترش برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند، مناسب و مفید است.
افرادی که زود زود دچار ضعف بدنی می شوند، بهتر است نوشیدن روزانه ۲ تا ۳ فنجان دمنوش نعناع را در برنامه و رژیم غذایی خود بگنجانند. چای نعناع دارویی مناسب و بی خطر برای برطرف کردن ضعف جسمانی است به شرط آنکه با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط و میل شود.
برای تهیه انواع چای های گیاهی بهتر است یک قاشق چای خوری از این گیاهان موردنظر را درون یک فنجان یا لیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید چای به مدت ۱۰ دقیقه درون فنجان و با حرارت آب دم بکشد.
ضدافسردگی
آنتی هیستامین طبیعی
چای «پوست به» برای تسکین سرفه های خشک
دیگر جوش نزنید
چای ترش مخصوص گرم مزاجان
اگر حس می کنید ضعیف شده اید