علم بهتر است یا ثروت؟ افراد پولدار خوشبخت هستند، پول لازمه خوشبختی است … همه این جملات جملاتی کلیشه ای هستند که در زندگی همه افراد جامعه هم بسیار تکرار می شوند. اما واقعا پول سبب خوشبختی است؟ شکوفه اویار کارشناس ارشد مشاوره خانواده به این سوال پاسخ خواهد داد. با دکتر سلام همراه باشید.

شکوفه اویار حسینی- کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: ثروت برای رسیدن به اولین پله نردبان خوشبختی لازم است ولی به تنهایی موجب خوشبختی نمی شود.

 

شکوفه اویار حسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده؛ در خصوص مفهوم خوشبختی بیان کرد: طبق نظریه مازلو انسانی خوشبخت نامیده می شود که به مرحله ای از رشد و شکوفایی رسیده باشد که توانایی حل مشکلات را داشته باشد.
وی اظهار داشت: انسان خوشبخت از دیدگاه مازلو خودشکوفا است، چنین فردی توانایی برقراری ارتباط موثر با خودش، دیگران و جهان هستی را دارد.
این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با اشاره به اینکه پول و ثروت وسیله ای برای برآورده کردن نیازهای فیزیولوژیک (زیستی) افراد است، عنوان کرد: نیازهای اولیه و اساسی انسان مانند نیاز به غذا و مسکن سنگ بنای این هرم است.
اویار حسینی افزود: فردی که نیازهای اساسی اش برطرف شده باشد می تواند وارد مرحله دوم هرم از نگاه مازلو شود، یعنی چنین شخصی توانایی تشکیل خانواده را دارد و می تواند شغل و حرفه آینده اش را انتخاب کند و در کل امنیت و سلامت روان دارد و مورد تایید خودش و جامعه قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه پس از عبور از مرحله دوم هرم شخص وارد مرحله سوم می شود، عنوان کرد: در این بخش فرد می تواند فعالیت های گسترده ای را تجربه کند و می تواند مفهوم عشق و وابستگی را درک کند، هم چنین می تواند دوستانی را انتخاب کند و رابطه عاطفی و صمیمانه ای را با اعضای خانواده اش داشته باشد.
این کارشناس ارشد مشاور خانواده بیان کرد: فردی که مفهوم عشق و وابستگی را درک کرده باشد می تواند به عزت نفس برسد یعنی برای خودش ارزش خاصی قائل است و به خودش و دیگران احترام می گذارد.هم چنین در این مرحله شخص اعتماد به نفس(توانایی انجام کار و فعالیت ها) را دارد.
اویار حسینی تصریح کرد: برخی از افراد تمام اهداف زندگیشان برآورده کردن نیازهای زیستیشان است و از هر راهی برای ثروتمند شدن استفاده می کنند که گاهی کسب پول و ثروت به بهای زیر سوال بردن امنیت دیگران تمام می شود.
وی افزود: گاهی اشخاص از پله های دوم و سوم این هرم بالاتر نمی روند که به عقیده مازلو تنها حدود یک درصد از افراد جامعه به قله این هرم صعود می کنند و به خوشبختی و خودشکوفایی می رسند.
منبع: باشگاه خبرنگاران