بهتر است در تهیه غذا برای گربه خانگی تان دقت بیشتری کنید و مراقب خورد و خوراک این حیوان خانگی باشید گربه ها نیازهای تغذیه ای متفاوتی نسبت به دیگر حیوانات دارند در ادامه به اهمیت اجتناب از برخی موادغذایی مهم اشاره خواهیم کرد برخی خوردنی ها می توانند حتی باعث مرگ این حیوانات شوند .
چه غذاهایی برای حیوان خانگی مان خطرناک است؟
برخی از غذاهایی که برای انسانها و حتی سگها خوراکی است، به دلیل سوخت و ساز متفاوت بدن گربهها میتواند خطراتی را برای آنها بوجود بیاورد. برخی از غذاها ممکن است فقط موجب ناراحتی خفیف گوارشی شود، در حالیکه، برخی دیگر میتوانند موجب بیماریهای شدید و حتی موجب مرگ گربه شوند.
مواد غذایی رایجی که در لیست زیر آورده شده نباید برای تغذیه گربه (به عمد یا غیر عمدی) استفاده شود. البته این لیست، لیست کاملی نمیتواند باشد به این دلیل که امکان نام بردن تمام مواد غذایی که برای گربه مضر است وجود ندارد.
در لیست زیر مواردی که باید از خوردن آنها توسط گربه جلوگیری شود همراه با دلایل این اجتناب آورده شده
موارد مورد اجتناب دلایل اجتناب
الکل: میتواند باعث مسمومیت، کما و مرگ شود.
غذای کودک: به این دلیل که ممکن است حاوی پودر پیاز باشد میتواند برای گربهها سمی باشد.
استخوان ماهی، ماکیان، یا دیگر منابع گوشتی: میتواند موجب انسداد یا پارگی در دستگاه گوارشی شود.
کنسرو ماهی تن (برای مصرف انسان): مقادیر زیاد آن میتواند باعث سوء تغذیه شود به این دلیل که فاقد مقدار مناسب ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین میتواند منجر به کمبود تیامین شود.
شکلات، قهوه، چای و دیگر مواد کافئیندار: این مواد حاوی کافئین، تئوبرومین، یا تئوفیلین هستند که میتوانند باعث اسهال، استفراغ شوند و برای قلب و سیستم عصبی سمی است.
عصاره روغنی مرکبات: میتواند موجب استفراغ شود.
غذای سگ: در صورتی که یک بار به صورت تصادفی خورده شود مشکلی ایجاد نمیکند اما اگر بارها مصرف شود نتیجه آن سوء تغذیه و بیماریهای تاثیرگذار بر قلب خواهد بود.
چربی سوزها: میتواند موجب التهاب لوزالمعده شود.
ماهی (خام، پخته شده یا کنسرو شده): اگر تغذیه منحصرا یا در مقادیر بالا با ماهی باشد میتواند منجر به کمبود تیامین (ویتامین b) و منجر به از دست دادن اشتها، تشنج، و در موارد شدید منجر به مرگ شود.
انگور، کشمش: حاوی سمی ناشناخته است که میتواند به کلیهها آسیب برساند.
مکملهای ویتامین انسانی که حاوی آهن هستند: میتوانند به مخاط دستگاه گوارش آسیب برسانند و برای دیگر ارگانهای بدن از جمله کبد و کلیهها سمی باشند.
آجیل: حاوی سم ناشناختهای است که می تواند بر روی سیستم گوارشی و عصبی و عضلات تاثیرگذار باشد.
ماریجوانا: میتواند بر روی سیستم عصبی تاثیرگذار باشد و موجب استفراغ، و تغییرات و پایین آمدن ضربان قلب شود.
شیر و سایر فرآوردههای لبنی: در برخی گربهها و سگهای بالغ در صورتی که در تغذیه آنها مقادیر زیادی فراوردههای لبنی استفاده شود موجب اسهال میشود.
مواد غذایی کپک زده یا فاسد: حاوی سموم متعددی هستند که میتوانند باعث استفراغ و اسهال شوند و بر دیگر اندامهای بدن تاثیرگذار باشند.
قارچ: حاوی مواد سمی است که میتواند بر روی سیستمهای مختلف بدن تاثیر بگذارد و باعث شوک و در نتیجه منجر به مرگ شود.
پیاز و سیر (خام ، پخته و یا پودر): حاوی سولفیدها (مونو سولفیدها) و دی سولفیدها است که می تواند به سلولهای قرمز خون صدمه بزند و منجر به کم خونی شود. در این مورد گربهها بیشتر از سگها در معرض خطر و حساستر هستند. سیر کمتر از پیاز سمی است (ولی برای گربه پیاز و سیر جزو موارد سمی به حساب میآیند).
خرمالو: دانههای خرمالو میتوانند باعث انسداد رودهای و التهاب روده شود.
تخم مرغ خام: حاوی آنزیمی به نام آویدین است که باعث کاهش جذب بیوتین (ویتامین b) میشود. این امر میتواند منجر به مشکلات پوست و مو شود. تخم مرغ خام همچنین حاوی سالمونلا است.
گوشت خام: ممکن است حاوی باکتریهایی مانند سالمونلا و اشر شیا کولی (ای کولی) باشد که میتواند باعث استفراغ و اسهال شود.
برگهای ریواس: حاوی اگزالاتها است که میتواند بر روی سیستم گوارشی، عصبی، ادراری تاثیرگذار باشد.
نمک: اگر در مقادیر زیاد مصرف شود ممکن است منجر به عدم تعادل الکترولیتی شود.
مواد غذایی رشتهای و چسبناک و یا (نخ، ریسمان): که جسم خارجی نامیده میشود و میتواند سیستم گوارشی را درگیر کند. جسم خارجی در واقع هر جسمی است که در بدن باشد ولی منشا آن در بدن نباشد و عمدتا منجر به عفونت خارجی میشود.
غذاهای شیرین: میتواند منجر به چاقی، مشکلات دندانی، و احتمالا دیابت شود.
جدول غذایی (برای دام) (در مقدار زیاد و به دفعات): جداول غذایی از نظر مواد مغذی متعادل نیستند. و هرگز نباید بیشتر از 10% از رژیم غذایی باشند. چربیها و استخوانها باید از گوشت حذف شوند.
تنباکو: حاوی نیکوتین است که بر روی سیستم گوارشی و عصبی تاثیرگذار میباشد و میتواند موجب سریع شدن ضربان قلب، بیحالی، کما و مرگ شود.
مخمر خمیر: میتواند منجر به تولید گاز در دستگاه گوارش شود، و باعث درد و احتمالا پارگی در روده و معده شود.
بیمارستان دامپزشکی پایتخت