بابایی، قاضی دادگاه تجدیدنظر در برنامه “پرونده” گفت: با این دیدگاه که فرزند باید تبدیل به چسب زخم جدایی عاطفی عمیق پدر و مادر و عواملی برای نگهداری رابطه باشد، موافق نیستم. نگهداری رابطه به چه قیمتی؟
برنامه “پرونده” با موضوع (نقش خشونت و بیماری اماس در طلاق) با حضور دکتر قراییمقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه و دکتر بابایی، قاضی دادگاه تجدیدنظر روانه آنتن شبکه رادیو “گفت وگو” شد.
قراییمقدم، جامعهشناس و استاد دانشگاه خوارزمی گفت: وظیفهمداری و مسئولیتپذیری را به دختران و پسرانمان یاد ندادیم، یعنی یاد نگرفتند وقتی یک دختر ازدواج میکند چه وظایف و مسئولیتی دارد؟ حق و حقوق خودش را بداند و ظایف خانم و آقا در خانواده را بشناسد و چون این وظیفهمداری و مسئولیتپذیری را درست یاد نگرفتند، در نتیجه وقتی وارد زندگی زناشویی شدند خانم همان تفکرات گذشته را بر اساس آنچه در دانشگاه خوانده دارد اما نپذیرفتند که در جامعه ایران مرد به دلیل تواناییهای که دارد وظایف خاصی در خانواده به دست دارد.
بابایی نیز در ادامه این برنامه گفت: با این دیدگاه که فرزند باید تبدیل به چسب زخم جدایی عاطفی عمیق پدر و مادر و عواملی برای نگهداری رابطه باشد، موافق نیستم. نگهداری رابطه به چه قیمتی؟ معلوم نیست آسیب روانی فرزندی که از کودکی ضرب و شتم مادرش را از سوی پدرش دیده، کمتر از زمانی باشد که او احساس تنهایی میکند. این جزء پیچیدهترین تعارضات اجتماعی، بلکه روابط آدمهاست و نمیتوان به صورت کلیشهای و شعاری به آن نگاه کرد.
وی درباره حضانت فرزند از سوی زوجین بیان کرد: در قانون آمده که برای حضانت و نگهداری طفلی که پدر و مادر او از یکدیگر جدا شدهاند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. در ادامه آمده که پس از هفت سالگی در صورت حدوث اختلاف حضانت طفل با رعایت مصلحت کودک به تشخیص دادگاه است. این تصور را باید از ذهنمان پاک کنیم که حتما حضانت طفل بعد از سن هفت سالگی با پدر خواهد بود، چه بسا به تشخیص دادگاه احتمالا این حضانت دوباره به مادر برگردد.
سلامت نیوز