برخی نشانه ها در بدن خبر از افسرده شدن شما میدهند با مشاهده هر یک از این علائم بهتر است سریعا به پزشک مراجعه کنید تا بتوانید به درمان خود بپردازید و مانع عوارض و آسیب های ناشی از افسردگی در بدنتان شوید ابتلا به بیماری‌های قلبی و مشکلات تنفسی, درد عضلات و مفاصل ,خستگی و فرسودگی و درد قفسه سینه خبر از افسرده شدن شما خواهند داد.

روان شما با بندبند تنتان در ارتباط است. در لحظاتی که معده‌تان می‌سوزد، سرتان تیر می‌کشد یا در بدنتان احساس کوفتگی می‌کنید، الزاما پای یک بیماری جسمی در میان نیست. گاهی همه این دردها به خاطر مشکلات روانی است که دچارش شده‌اید و بعد از مدتی در جسمتان خانه می‌کنند.

شاید اگر نشانه‌های جسمانی افسردگی را بشناسید، بتوانید به‌موقع به روانشناس یا روان‌پزشک مراجعه کنید و مانع مزمن شدن این بیماری شوید که به روانتان و البته جسمتان آسیب زده است.
مشکلات خواب
بی‌خواب شده‌اید؟ نیمه‌شب بارها از خواب می‌پرید؟ کابوس می‌بینید؟ یا اینکه پرخواب شده‌اید و از تخت‌خوابتان جدا نمی‌شوید؟ همه این مشکلات می‌توانند از ابتلای شما به افسردگی خبر دهند. یادتان نرود که افسردگی تنها روان شما را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه جسمتان را هم به‌شدت دگرگون می‌کند و وضعیت ترشح هورمون‌هایتان را درهم می‌ریزید.
درد قفسه سینه
مشکلات ریه، قلب و معده می‌توانند در پی ابتلای شما به افسردگی سراغتان بیایند. اگر نفستان سنگین شده یا قفسه سینه‌تان تیر می‌کشد، گذشته از مراجعه به متخصص مربوطه، سراغ روان‌پزشک هم بروید. محققان ثابت کرده‌اند افسرده‌ها بیش از دیگران به بیماری‌های قلبی و مشکلات تنفسی دچار می‌شوند. پس موضوع را جدی بگیرید.
خستگی و فرسودگی
اگر بی‌آنکه کار سنگین و خاصی انجام دهید احساس خستگی می‌کنید، به افسرده بودنتان شک کنید. اگر این خستگی بعد از خواب و استراحت برطرف نمی‌شود، احتمال مبتلا شدن شما به افسردگی وجود دارد. پس از این نشانه آسان نگذرید.
درد عضلات و مفاصل
همیشه با درد زندگی می‌کنید؟ زانویتان، کمرتان و خلاصه تک‌تک عضلات و مفاصلتان درد می‌کنند. این مشکل همیشه به دلیل ابتلا به بیماری‌های مفصلی یا کمبود ویتامین D نیست. گاهی به دلیل دچار بودنتان به افسردگی شرایطی در بدنتان ایجاد می‌شود که درد را به مهمان همیشگی بدن شما تبدیل می‌کند. از نظر محققان افراد افسرده چهار برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به کمردرد قرار دارند.
مشکلات گوارشی
مغز و سیستم گوارش به‌شدت با هم در ارتباط هستند، به همین دلیل وقتی حال روانتان خوب نباشد، سوزش سر دل، درد معده، سوءهاضمه، تهوع، اسهال، یبوست و خلاصه مشکلاتی از این دست رهایتان نمی‌کنند. اگر با وجود درمان‌هایی که متخصص گوارش به شما توصیه کرده، از مشکلات معده خلاص نمی‌شوید، از یک روان‌پزشک برای بررسی وضعیت روانی‌تان کمک بگیرید.
سردرد
یک مطالعه نشان می‌دهد که افراد مبتلابه افسردگی مزمن، سه برابر بیشتر به میگرن دچار می‌شوند و در عین حال کسانی که دچار میگرن هستند، پنج برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. محققان می‌گویند سردرد مزمن در اغلب موارد یکی از بیماری‌های روان‌تنی است. یعنی دردی است که آشفتگی روانی می‌تواند آن را ایجاد یا تشدید کند.
تغییرات در اشتها یا وزن
یک‌دفعه بی‌اشتها می‌شوید و چند کیلو وزن از دست می‌دهید؟ ناگهان پرخور می‌شوید و به شکلی غیرقابل‌کنترل وزنتان بالا می‌رود؟ از نظر محققان معده شما به روانتان وصل است و وقتی در وضعیت روانی مناسبی نباشید، دچار بی‌اشتهایی مفرط یا پراشتهایی کاذب می‌شوید و ناگهان وزنتان به‌شدت کم یا زیاد می‌شود.
بی‌اعصابی
دلتان می‌خواهد حال همه را بگیرید؟ کافی است اتفاق کوچکی بیفتد تا دعوا راه بیندازید و فضا را متشنج کنید؟ بیهوده برچسب «بداخلاق» به خودتان نزنید و فکر نکنید با این بی‌اعصابی‌ها به دنیا آمده‌اید و با آن‌ها از دنیا می‌روید. تحریک‌پذیری، آشفتگی و بی‌قراری از علائم ابتلا به افسردگی هستند و اگر از روان‌پزشکان کمک بگیرید، می‌توانید از این وضعیت خلاص شوید.
مشکلات جنسی
در صورتی که میلتان به برقراری ارتباط زناشویی به شکل قابل‌توجهی کم شده، به افسرده بودنتان شک کنید. این اختلال روانی می‌تواند بر زندگی مشترک شما تاثیر منفی بگذارد و اگر درمانش کنید، می‌توانید هم زمان از هردو مشکل خلاص شوید.
منبع: webmd.com